Quantcast
Channel: פרסום באינטרנט – AskPavel
Viewing all 91 articles
Browse latest View live

איך לזהות את קהל היעד שלכם בפייסבוק בדקה באמצעות HACK פשוט מאד?

$
0
0

אומרים שהכלל מספר 1 בתחום השיווק הוא להכיר באופן מושלם את הפרסונה שאליו המוצר או השירות שלנו מכוון.

אחרת, אם קהל היעד שלנו לא מוגדר באופן מושלם, איך נביא תוצאות?

(ולא, אני לא מדבר על Audience Insights)

לפני שבוע פרסמתי מדריך על איך תעקבו אחרי המתחרים שלכם ב-Facebook Ads. לאחר שהגיעו אליי הרבה פניות ופידבקים טובים לגביו, החלטתי לפרסם עוד Hack פשוט ונחמד שיעזור לכם להכיר את קהל היעד שלכם באופן מדויק הרבה יותר!

בניית פרסונה ללקוח שלכם

לפני שאני מתחיל לעבוד עם לקוח מסוים (ארגון, עסק פרטי, מותג), אני בדרך כלל לוקח לי כמה ימים ועושה מחקר על קהל היעד שלו, כדי לדעת מה הם אוהבים, לאיזה מותגים דומים הם מחוברים ואיך מותגים אחרים עובדים עם אותו קהל כמו שלי.

אחר כך אני עובר לבנות את הפרסונה שלי באמצעות כמה שאלות שאני מנסה לענות עליהן עם מחקר קטנטן. הנה כמה שאלות לדוגמה (כמובן שזה אינדיווידואלי):

  • איפה הם מסתובבים באינטרנט?
  • איזה מותגים גדולים הם אוהבים?
  • איזה תכניות טלוויזיה וסרטים הם רואים?
  • באילו אתרים הם מבקרים?
  • איזה סוג של תוכן הם צורכים במדיה החברתית?
  • הם קונים אונליין או לא?
  • דמוגרפיה > איפה הם גרים ובני כמה הם?

כמו שאמרתי, לכל אחד יש את ה"סקר" הקטן שלו, אבל ברגע שסיימנו עם זה, אפשר לעבור לטקטיקה.

אז לפני שנתחיל "ללכלך" את הידיים ונמצא את הפרסונה שלנו, בואו נחפש את המתחרים של העסק שלנו. אם זה עסק קטן, מקומי, אפשר לעשות את זה באופן ידני – זה פשוט ייקח קצת יותר זמן 🙂

איך מוצאים את המתחרים?

יש הרבה כלים, כלי אחד נוח מאד הוא: owler.com. פשוט תכניסו אליו שם החברה ומיד לאחר מכן בצד ימין תראו את המתחרים המובילים שלה. אני בחרתי לצורך הדוגמה את PlayStation:

Owler

אז עכשיו כשיש לנו את השמות של המתחרים המובילים, ניכנס לפייסבוק ונמצא את העמודים שלהם.

אנשים שאוהבים דף פייסבוק של חברה מסוימת בדרך כלל מתעניינים במה שהחברה הזו מציעה – ולכן הם הופכים להיות חלק מהקהל שלה, ואולי גם לפרסונה שלנו.

מוכנים ללכלך קצת את הידיים?

1. לכו לעמוד הפייסבוק של המתחרה שלכם (שאותו כבר מצאנו) ולחצו על תמונת הפרופיל.

פה למטה אתם רואים את העמוד של Xbox (שזה המתחרה של Playstation):

תמונת פרופיל

ברגע שפתחתם את תמונת הפרופיל, שימו לב לכתובת ה-URL שמשתנה בדפדפן.

2. תעתיקו את מספר הזיהוי (ID):

לכל דף פייסבוק יש מספר זיהוי (ID) ייחודי משלו. מספר הזיהוי של דף פייסבוק נמצא בין הנקודה האחרונה בכל מחרוזת המספרים "." והקטע הבא שמתחיל -"/". במקרה זה, המספר הוא 16547831022.

תנסו למצוא אותו בעצמכם, זה לא ממש קשה 🙂

*שימו לב שהמלבן האדום מסתיר את הנקודה לפני הספרה "1" בתמונה

מספר זיהוי

3. כדי לראות את העמודים שהפרסונות שלכם אוהבים:

תעתיקו את ה-ID של העמוד שלכם (במקרה הזה של Xbox) אחרי ה- "=" בקישור כאן:

https://www.facebook.com/pages/?frompageid=

ולחצו על מקש ה-Enter!

שוב, במקרה שלנו זה יהיה: https://www.facebook.com/pages/?frompageid=8062627951

זה מה שקיבלנו:

עמודים שהפרסונות אוהבות

וזהו! מה שקיבלנו זה דפי פייסבוק שאנשים שאהבו את Xbox אוהבים! (או דפים מאד דומים)

זה מאד שימושי לבניית הפרסונות שלכם ולהבין איפה הם מסתובבים באינטרנט ובפייסבוק.

רגע, אבל יש את Audience Insights, שזה הרבה יותר מפורט!

נכון, הכלי הנהדר של Audience Insights מביא לנו נתונים דומים אבל לא תוצאות כאלה ממוקדות, הכלי מספק מידע כללי יותר על אנשים שאוהבים חברה או מותג – אבל לא תמיד דף פייסבוק ספציפי. ומעבר לזה, ה-Audience Insights דורשים שלעמוד תהיה כמות מסוימת של לייקים לפני שהם מספקים את המידע.

אז מה שעשינו כאן זה לעקוף את זה, וקיבלנו מידע מפורט מאד על עמודים זהים.

בהצלחה! אתם מוזמנים לעדכן אותי אם זה עזר לכם, וכמובן – לשתף 🙂

הפוסט איך לזהות את קהל היעד שלכם בפייסבוק בדקה באמצעות HACK פשוט מאד? הופיע ראשון בבלוג


איך תמדדו ביצועים של קמפיין פרסום בגוגל AdWords בצורה נכונה ויעילה?

$
0
0

Google AdWords היא ללא ספק מערכת הפרסום האינטרנטית האפקטיבית ביותר עבור עסקים מכיוון שבנוסף לכך שהיא מאפשרת למפרסם להגיע ללקוחות פוטנציאליים ברגע שהם מחפשים פתרון לצורך מסוים, היא גם מעניקה למפרסם את כל הכלים לעקוב אחר הביצועים של הפרסום ולנתחם בצורה שתוביל אותו להחלטות הפרסום הנכונות ביותר עבור העסק. אחת מהחוזקות הגדולות ביותר של פרסום לעסקים דרך מערכת גוגל אדוורדס היא היכולת הבלתי נגמרת של המפרסם למדוד ולנתח את הביצועים של קמפיין הפרסום שלו ממגוון זוויות במטרה לקבל החלטות נכונות יותר לשיפור תוצאות הפרסום.

עם זאת, רוב המפרסמים בגוגל לא מנצלים מספיק לטובתם את שטף הנתונים הרחב שמספקת להם מערכת גוגל אדוורדס לשדרוג תוצאות הקמפיין, בין אם זה כתוצאה מחוסר ידע או בין אם זה פשוט מעצלנות. בהחלט קיים סיכוי גדול שאתם מפספסים פעולות שיכולות לשפר את תוצאות הפרסום שלכם בגוגל מכיוון שאתם לא מודדים נכונה את הנתונים שאתם מקבלים ממערכת אדוורדס.

האם אתם חושבים שהפרסום שלכם בגוגל יכול להשיג תוצאות טובות יותר?

האם אתם רוצים להגדיל את תקציב הפרסום בגוגל אדוורדס אבל אינכם בטוחים שזה המהלך הנכון?

שמעתם מהמתחרים שלכם שהם מצליחים יותר בפרסום הממומן?

אתם סקרנים לדעת האם הפרסום של העסק בגוגל באמת עובד טוב?

אם עניתם בחיוב על אחת מהשאלות הללו – אתם חייבים לבחון לעומק את הביצועים של הפרסום!

זה ברור לי שמאוד קל ללכת לאיבוד בתוך פלטי הנתונים השונים של הקמפיין, וזה מובן אם אתם טיפה נרתעים מלהסתבך עם יצירת דוחות מותאמים אישית לקמפיין. אבל חשוב להפנים שניתוח ביצועים של קמפיין הוא חלק אינטגרלי מהפרסום בגוגל, ומהפרסום באינטרנט בכלל, ולכן אתם חייבים לדעת כיצד למדוד נכונה את הביצועים של קמפיין הפרסום שלכם בגוגל בצורה פשוטה ואינפורמטיבית.

בניית דוחות נתונים ויצירת תרשימים גרפיים יספקו לכם בהירות ותובנות רבות לגבי הדרך הטובה ביותר להצלחה עם הפרסום בגוגל. רק בעזרת ניתוח מעמיק ניתן לבנות מערך פרסום אופטימלי בגוגל עם החזר השקעה גבוה. בהמשך אסביר לכם מהם הקווים המנחים לבניית דוחות נתונים בהתאם ליעדי הפרסום בגוגל וכיצד ניתן בקלות לייצר דוחות נתונים מותאמים באדוורדס.

הגדרת המדדים החיוניים ביותר להצלחת הקמפיין

מערכת גוגל אדוורדס אוספת ומדווחת על נתונים רבים, החל מכמות החשיפות ברמת החשבון ועד לשיעורי ההמרה הספציפיים של כל מודעת פרסום, כאשר כל הנתונים הללו כמותיים וניתנים לניתוח במגוון דרכים. כמובן שכל הנתונים הללו יכולים במובן מסוים לעזור לנו לקבל החלטות נכונות יותר בניהול הפרסום בגוגל, אך מן הסתם לכל מפרסם צריכים להיות מספר מדדי ליבה שיהיו קריטיים יותר מאחרים בהתאמה ליעדים מהפרסום של העסק בגוגל.

אקח כדוגמה השוואה בין המדדים להצלחה של שני לקוחות שלי:

  • הלקוח ראשון הוא חנות אונליין למכירת תוספי מזון. בעוד שבהחלט חשוב שהקמפיין ישיג חשיפה רבה עם שיעור הקלקות גבוה, המדד המרכזי שמודד הצלחה במקרה זה הוא סך ההמרה של קניה באתר (המרה מוגדרת כהשלמת רכישה דרך עגלת הקניות באתר). דוחות המעקב אחר הקמפיינים של לקוח זה צריכים להתמקד דבר ראשון בביצועי ההמרה של האתר.
  • הלקוח השני שלי הוא קבלן פרגולות. מטרת הפרסום שלו בגוגל היא לייצר דרך הפרסום כמה שיותר פניות (לידים) דרך דף הנחיתה ודרך הטלפון. לכן מדדים כמו כמות הקלקות, כמות טלפונים דרך הרחבת התקשרות וטלפונים דרך דף הנחיתה צריכים לקחת את מרבית תשומת הלב. דוחות המעקב אחר הקמפיינים של הלקוח צריכים להתרכז ביכולת של הפרסום לייצר פניות לבעל המקצוע.

בחירת מדדים תומכים ליעדים של הפרסום

הגדרתם את המדדים החשובים ביותר עבור הצלחת הפרסום בגוגל, אך זה לא אומר שאתם צריכים להתעלם לגמרי משאר הנתונים שמערכת אדוורדס מספקת לכם. בהחלט מומלץ להכין דוחות נוספים הכוללים מדדים רלוונטיים נוספים שתומכים במדדים המרכזיים להצלחה, בין אם אלה דוחות שמתמקדים בחשיפות ובהקלקות או בין אם אלה דוחות מתקדמים באיכות ורלוונטיות של מודעות הקמפיינים.  

ישנן הרבה דרכים שונות לאמוד את ההצלחה של פרסום בגוגל, כך שרצוי לבנות מספר דוחות מעקב נוספים משניים אשר יכולים להעניק לכם זווית ראייה אחרת. שיפור נתונים משניים יכול לתמוך בסופו של דבר במדדי ההצלחה המרכזיים שלכם. למשל, הגדלת חשיפה במילת מפתח מסוימת יכולה להוביל להקלקות נוספות שיסתיימו בהמרה.

בניית דוח נתונים מותאם אישית ליעדי הקמפיין

עכשיו כשאתם יודעים בדיוק מהם הנתונים אחריהם אתם צריכים לעקוב מקרוב ולנתח אותם כדי לקבל החלטות נכונות לגבי הקמפיינים בגוגל, אתם מוזמנים לבנות דוחות מותאמים אישית.

בעמוד הבית של הקמפיין יש להיכנס לאייקון הגרפים שממוקם בצד שמאל למעלה בשורה האפורה. תיפתח לכם חלונית קטנה, בה יש ללחוץ על שורת "דוחות".

דוחות

לחיצה על הדוחות תעביר אתכם למסך הדוחות. אם אף פעם לא יצרתם דוח באדוורדס, אתם תראו מסך ריק עם כפתור 'פלוס' כחול להוספת דוח חדש.

לחצו על כפתור הפלוס ובחרו באפשרות של יצירת טבלה. ייפתח לכם עורך הדוחות והתרשימים של אדוורדס, אשר נראה כך:

עורך דוחות ותרשימים

בסרגל העליון יש לכם שורת חיפוש מדדים, מקום לשנות את שם הגיליון וסוג הדוח, אפשרות לבצע שמירה ואפשרות להוריד לאקסל. בסרגל בצד ימין מופיעים כל הערכים הקיימים בגוגל אדוורדס: הערכים הזמינים עבורכם יופיעו באפור.

תוכלו לגרור כל ערך לשורה או לעמודה לפי רצונכם. רצוי לבחור להצגה בשורות ערכים של מיקוד, כגון קמפיין, קבוצת מודעות, מודעות, מילות מפתח וכו'. בהצגת עמודות רצוי לבחור במדדי ביצועים כמותיים כמו קליקים, עלויות, מיקומים ועוד.

דוח נתונים מותאם אישית צריך להיראות דומה לתמונה הבאה:

דוח נתונים מותאם אישית

הדוח מותאם אישית למעקב אחר לידים נכנסים של פרסום אינסטלטור בירושלים. הפירוט בדוח זה הוא לפי מילות המפתח הראשיות של הקמפיין תוך הבחנה בין מכשיר נייח לנייד. המדדים החשובים ביותר להצלחת הקמפיין הם חשיפות, קליקים, שיעור קליקים, מחיר ממוצע לקליק ומיקום ממוצע.

בניית תרשים גרפי למעקב אחר מגמות בקמפיין

סוג דוח נוסף שיכול להעניק לכם תובנות לגבי הביצועים של הקמפיין הוא התרשים הגרפי. במסך הדוחות אתם יכולים לייצר לכם תרשימים גרפיים שונים: תרשים קו, תרשים עמודות, תרשים עוגה ותרשים פיזור.

תרשימים גרפיים תורמים לניתוח מעמיק של הנתונים. הרבה יותר קל לנתח נתונים ויזואלית מאשר בטבלת נתונים, והתרשימים מאפשרים למפרסם לעקוב אחר, ולנתח, כמה נושאים חשובים בהקשר של ביצועי קמפיין פרסום בגוגל:

  • מגמות שנוצרות בפרסום לאורך זמן כגון עונתיות, תקופות ביקוש חלשות, ביצועים של קמפיין בעקבות קידום מכירות והשפעות של שינויים שנעשו בפרסום עצמו.
  • קורלציות בין מדדים שונים של הפרסום בגוגל כגון הקשר בין כמות חשיפות לכמות קליקים, כמות הקלקות ביחס למיקום ממוצע של מודעה, המרות ביחס לתקציב יומי ועוד.
  • חריגות משמעותיות או שגיאות שנעשו בניהול הקמפיין. איתור וניתוח חריגות או טעויות מהעבר שנעשו בקמפיין יעזרו לכם להיות מוכנים יותר בעתיד בניהול הפרסום בגוגל במקרים דומים.

שימו לב שאתם בוחנים את המדדים בפרק זמן מספיק ארוך כדי שתוכלו לנתח את התרשים הגרפי כהלכה. קבלת החלטות מוקדמות על סמך נתונים מתקופה קצרה עלולה להיות מוטעית. למשל, לא באמת ניתן לבחון את יכולת ההמרה לקליקים של מילת מפתח חדשה בקמפיין לאחר רק יומיים, אלא יהיה כדאי לתת למילת המפתח לפחות שבוע לפני שבוחנים את התרומה שלה לקמפיין בעזרת תרשים גרפי.  

כדי ליצור תרשים גרפי יש להיכנס שוב למסך הדוחות ולפתוח דוח חדש. יש לבחור את סוג התרשים הרצוי (תרשים קו, תרשים עמודות, תרשים עוגה או תרשים פיזור). העבודה בבניית התרשים תהיה דומה לבניית הטבלה. בוחרים ערכי מיקוד כתצוגת שורה (ציר ה-X) ומדדים כמותיים כתצוגת עמודה (ציר ה-Y).

תרשים גרפי ייראה בערך כך:

תרשים גרפי

התרשים שלעיל מציג את כמות החשיפות וההקלקות בקמפיין פרסום של בעל מקצוע בגוגל לאורך זמן הקמפיין. ניתן לראות שברוב החודשים שהקמפיין פעיל ישנה קורלציה חיובית בין כמות החשיפות (הקו הכחול) לכמות ההקלקות (הקו האדום), אך עם זאת יש תקופה אחת שבה התקיים קשר הפוך בין החשיפות להקלקות. בעוד שכמות החשיפות גדלה ושמרה על ערכים גבוהים לאורך רוב תקופה זו, הקלקות הגולשים ירדו והיו מעטות.

תרשים גרפי שכזה יכול להעניק למפרסם מגוון תובנות לגבי התקופה הנמדדת, שאותן ניתן לבדוק בכרטיסיית ההיסטוריה של הקמפיין. ישנן מספר סיבות פוטנציאליות שיכלו ליצור את המגמה ההפוכה הזאת כגון הוספת מילות מפתח פחות רלוונטיות לקמפיין, שינוי אסטרטגיית תמחור, ירידה בדירוג איכות המודעות של הקמפיין ועוד.

5 דוחות ותרשימים בהתאמה אישית שאני ממליץ ליצור

אני מפציר בכל מפרסם בגוגל לאתר את מדדי הליבה החשובים ביותר עבורו בכדי ליצור דוחות ותרשימים מותאמים אישית לניתוח נכון ומעמיק. אך כדי לעזור לכם להתחיל בניתוח ביצועי הפרסום כבר עכשיו, להלן כמה דוחות ותרשימים שאני ממליץ ליצור כדי לקבל פידבק מיידי:

תרשים חשיפות והקלקות

תרשים קו המציג את ההתפתחות של רמת החשיפה וכמות ההקלקות של הפרסום בגוגל. בעזרת תרשים זה תוכלו לאתר מגמות שונות בפרסום בגוגל, כגון עונתיות, לצד בחינת ההצלחה של הקמפיין ביצירת קליקים בהשוואה לחשיפות. תוכלו לקבל אינדיקציה מהירה לנוכחות שלכם בגוגל. אם התקציב שלכם נשמר על רמה דומה לאורך החודשים, אתם צריכים לשאוף לראות מגמה של גידול בכמות ההקלקות ביחס לכמות החשיפות.

דוח ביצועים של מילות מפתח

למרות שניתן לראות ביצועים של מילות מפתח בכרטיסיית מילות המפתח באדוורדס, מומלץ ליצור דוח טבלה מותאם אישית לרשימת מילות המפתח של החשבון עם המדדים החשובים ביותר להצלחת הקמפיין. תוכלו להוסיף מדדים כגון משך ממוצע של ביקור באתר, קליקים בחיפוש אורגני, חשיפות שהוחמצו וכו', שלא מדווחים בכרטיסיית מילות המפתח.

דוח פילוח גאוגרפי

חשוב לבחון את הביצועים של הפרסום בחלוקה גיאוגרפית אם אתם מפרסמים באזורים שונים. לדוגמה, קבלן שיפוצים שמפרסם באזור המרכז והצפון יכול לבנות תרשים השוואה בין האזורים הללו. על סמך הדוח הזה הוא יוכל לקבל החלטות שונות לשיפור התוצאות בפרסום כמו למשל לנתב יותר מהתקציב לאזור שמעניק לו שיעור הקלקות גבוה יותר, לבצע התאמה של הצעות מחיר לאזור עם תחרות גבוהה יותר ועוד.

דוח ביצועים של תוספי מודעות טקסט

על פי גוגל, תוספים למודעות טקסט יכולים להעלות את שיעור הקליקים בקמפיין אדוורדס בעד 20 אחוזים. על כן, חשוב להכין דוח טבלה מותאם אישית שבוחן את הביצועים של תוספי המודעה שנמצאים בשימוש לפי קליקים, המרה ועוד. במקום לעבור מתוסף לתוסף כדי לבחון את הביצועים שלהם – בנו בפעם אחת טבלה המרכזת את כלל ההרחבות לצורך מעקב קל ופשוט.

תרשים מעקב המרות

אם הטמעתם מעקב המרות בדף הנחיתה ובאתר הבית, אני ממליץ ליצור תרשים עמודות אשר מפלח את המאפיינים השונים של אותן המרות. אפשר לקבל הרבה תובנות מעניינות לגבי ניהול הקמפיין מתרשים ויזואלי של פילוח המאפיינים השונים (מגדר, גיל, מיקום, מכשיר וכו') של הגולשים אשר השלימו את משפך השיווק עד להמרה.

סיכום

אני מקווה שעכשיו, לאחר קריאת המאמר, אתם יודעים להגדיר ולבחון טוב יותר מדדים חיונים להצלחת קמפיין בגוגל. שימוש בכלים אלו צריך להיות הצעד הראשון שלכם לשיפור התוצאות שאתם מקבלים מהפרסום בגוגל. חשוב לזכור שפרסום בגוגל דורש אופטימזציה מתמשכת – תמיד יש מקום לשיפור!
יש לכם שאלות/הערות/תובנות? דברו איתי בתגובות.

הפוסט איך תמדדו ביצועים של קמפיין פרסום בגוגל AdWords בצורה נכונה ויעילה? הופיע ראשון בבלוג

איך לייצא כתובות מייל של חברי ה-LinkedIn שלכם לצורך פרסום בפייסבוק

$
0
0

זהו, הגענו למדריך האחרון שלי בסדרה 🙂 אני מקווה שנהניתם עד כה, ושגם המדריך הנוכחי יועיל לכם! במדריך זה תלמדו כיצד לייצא את כל המיילים של חברי הלינקדאין שלכם, לשלוח להם אימיילים קרים ו\או לייבא אותם ל-Custom Audience בפייסבוק לצורך טרגוט.

תזכורת לפוסטים הקודמים:

עם השנים הצלחתי להגיע לכמות מסוימת של קשרים בלינקדאין וכל זה בלי מאמץ כלל. מדי פעם אני נכנס, כותב משהו, שולח בקשת חברות לאנשים שהם ממעגל שני\שלישי, מבקר בפרופילים של אנשי מפתח כדי שיראו שאני קיים ומקבל הזמנות.

מילא אני, שאני לא ממש משקיע שם, אבל מה אם אתם כן? מה אם לכם יש אלפי connections שם ואתם רוצים להגיע לכל אחד מהם באופן אישי בשביל לקדם את עצמכם, את המוצר שלכם או לפתח אופציות B2B? חבל שלא תשתמשו בקשרים הקיימים שלכם שם.

איך עושים את זה?

  1. כנסו לפרופיל ה-LinkedIn שלכם ובתוכו ל- Settings & Privacy:

הגדרות פרופיל לינקדאין

  1. משם כנסו ל-Getting an archive of your data:

ארכיון הנתונים בלינקדאין     3. סמנו את האופציה המסומנת + לחצו על Request archive.

תצטרכו לחכות בערך 10 דקות. בינתיים, תוכלו ללכת לפייסבוק ולהיכנס ל-Custom Audience.

אחרי כמה דקות תחזרו לעמוד הלינקדאין שלכם ותוכלו לראות את ההודעה הבאה:

הודעה מלינקדאין על מידע בארכיון

במסך הבא, תלחצו על Download:

הורדת הארכיון

  1. בתוך הקובץ שקיבלתם, כנסו ל-Connections:

תיקיית קשרים בלינקדאין

וככה הקובץ שלכם ייראה: רשימה של אנשי קשר, כאשר כל אחד מהם כולל שם פרטי, שם משפחה, כתובת מייל(!), חברה, ותפקיד:

רשימת אנשי קשר

איך זה עוזר לכם?

  • תוכלו כעת לטרגט את אותם האנשים בפייסבוק באמצעות Custom Audience
  • תוכלו לשלוח להם Cold Email בנוגע אליכם או לשירות שלכם
  • תוכלו לזמן אותם לקבוצות פייסבוק רלוונטיות שלכם

מה קורה אם לא קיבלתם כתובת מייל עבור איש קשר מסוים?

בשביל זה אני משתמש בכלי בשם Hunter, אליו אני מזין את כתובת החברה ומקבל שמות עם מיילים. מאחר שכבר יש לנו את השמות כבר בקובץ אקסל, כל מה שנשאר לעשות זה להתאים בין השמות למיילים 🙂

עזרתי לכם? שתפו את המדריך בפייסבוק!

הפוסט איך לייצא כתובות מייל של חברי ה-LinkedIn שלכם לצורך פרסום בפייסבוק הופיע ראשון בבלוג

10 טריקים שאתם חייבים לנסות ב-Google AdWords

$
0
0

המאמר נכתב בשיתוף עם רוית חובל.

כמעט 6 שנים שאני עובד על הממשק של Google Adwords ועם הזמן וככל שמגוון הלקוחות שלי גדל ככה העזתי לנסות יותר. ככל שהעזתי וניסיתי יותר גיליתי שלאו דווקא הדברים שלימדו אותי איי שם ב-2012 הם הדברים שעבדו לי הכי טוב.

אנחנו משקיעים אינספור שעות מול הממשק של אדוורדס וכולנו צורכים מדריכים (למשל המדריך המעולה הזה על פרסום בגוגל). כולנו למדנו איך להקים קמפיין בצורה נכונה וכולנו עובדים כמעט עם אותן שיטות. אבל זה גם בדיוק העניין.

במאמר הבא אני אגלה לכם איך דווקא הדברים "המשונים" שעשיתי הם אלה שעשו לי נפלאות. הנה זה בא.

1. ”נמוך מהצעת המחיר לדף ראשון“ – מי אמר?

שימו לב, עשרות מילים שבחרתי לא לתת למערכת להגדיר לי את הצעת המחיר ועדיין קיבלתי 2.3% CTR והמיקום הממוצע שלי היה 1.7 (לא מדובר על שם מותג ולצורך ההדגמה בחרתי מילות מפתח עם ציון איכות של 10\6):

2. "רימרקטינג עם חשיבה"

או ככה לפחות אני קורא לזה.

לא כולנו מתעסקים עם חנויות eCommerce ענקיות ויש לנו צורך ברימרקטינג דינמי. אבל עם קצת השקעה וכיוון נכון של קמפיין הרימרקטינג שלכם אתם יכולים להביא הרבה יותר תוצאות בלי הרבה מאמץ.
דוגמא א‘: נניח ויש לכם מוצר שהוא מיידי, משהו שדורש אימפקט מהיר אבל אתם עדיין רוצים לשמור על קשר עם הלקוח במקביל – צרו 2 קמפיינים שונים ברימרקטינג.
האחד יהיה למבקרים ביומיים האחרונים עם מסר X והשני יהיה למבקרים של 30 יום עם מסר Y.

קמפיין רימרקטינגדוגמה ב‘: לא תמיד 100% מהטראפיק שלנו הוא איכותי, לכן שווה לנו ”לצבוע“ קהל שהיה באתר X שניות ומעלה: ככה אנחנו יכולים להסיק שהוא התעניין במוצר או בתוכן שלנו יותר מיוזר Y שניות. ה-X ישתנה מאתר לאתר ואפשר לעשות מינימום של 10 שניות.
את החיתוך הזה אתה יכולים לעשות בפועל גם דרך גוגל אנליטיקס וגם דרך תג מנג‘ר (הנה הסבר מעולה).

3. לא חייבים להופיע במקום הראשון

לא פעם ולא פעמיים אנחנו נמצאים תחת לחץ מצד הלקוח שלעיתים אומר ולעיתים דורש להיות במקום הראשון בתוצאות החיפוש, מה שעתיד להוביל אותנו לפעול בצורה שגויה רק כדי לרצות אותו.
בדוגמא שלי אתם יכולים לראות שגם במיקום ממוצע של 3.5 אני עדיין מגיע ל-CTR מאד גבוה וגם לאחוז המרות מאד יפה.
אז במקום לשאוף להיות במקום הראשון תשאפו להיות שונים ולכתוב מודעות שינצחו את המתחרים שלכם, גם אם זה אומר שתופיעו תחתם.

לנצח את המתחרים

* כמובן שיש המון יתרונות כשאתם מופיעים בתוצאה הראשונה אבל לפעמים המהלך פשוט לא משתלם.

4. הוסיפו לקמפיין את שם העסק שלכם עם שגיאות כתיב

הסעיף הזה רלוונטי לשמות מותג גדולים יותר ולכאלה שיש להם נפח חיפושים גבוה בגוגל. כשאתם בשלב מחקר המילים שווה שתבדקו את נפח החיפושים לשם העסק שלכם עם שגיאות כתיב וגם בשפה ההפוכה, אני אדגים:
נניח ושם העסק שלי הוא ”נוטלה“, אני אבדוק נפחי חיפוש של ”נותלה“ וגם של ”buykv“.
ככה אוכל להופיע בתוצאות גם כשמשתמש טעה בהקלדה.

5. תנו למערכת להתאמץ

בהנחה שאתם לא לחוצים בזמן ויש לכם רצון להתחיל ”מלמטה“, תנו למערכת להתאמץ. אל תלכו בעיוורון אחרי מחקר המילים, כי כמו שראיתם בסעיף 1 – לא תמיד מה שמוצג לכם הוא נכון. ב-GDN לדוגמא כמעט כל ביד גבוה שתשימו למערכת – היא תקבל. ואם התחלתם מגבוה איך תדעו כמה יכולתם לשלם תכל‘ס?
במונחים שבהם ציון האיכות שלכם גבוה תתחילו מבידים נמוכים מאד ותראו לאן זה יוביל אתכם. ב-GDN ולמעט מיקומים ספציפיים, תמיד תתחילו מביד נמוך! המערכת לא תראה חשיפות – אין בעיה. פשוט תעלו את הביד טיפין טיפין. אל תתנו למערכת להוביל אתכם תקציבית.

6. השתמשו בתוספי מודעות גם במקומות שאתם לא צריכים

על מה אני מדבר?
נניח ואתם עושים קמפיין למכירת רכב ואתם מפנים לדף נחיתה One Page בלי קישורים פנימיים.
תוסיפו Sitelinks? התשובה היא כן!
ברוב המקרים אתם תרצו לעבות את המודעה שלכם ככל הניתן ולתפוס כמה שיותר "שטח פרסום" בתוצאות החיפוש.
נניח ויש לכם עמוד ללא קישורים פנימיים אתם יכולים ליצור 2 Sitelinks:

  1. צור קשר מהיר
  2. קצת עלינו

את המידע הנ"ל יש באתר ככה שאין בעיה בעצם להפנות את הגולש לאותו עמוד רק עם ה-Sitelink, ככה בעצם יצרתם מודעה "נפוחה" יותר שתתפוס שטח פרסום גדול יותר.

7. נתחו את ההמרות שלכם

אוקי, אז אמרתי נתחו! אל תיבהלו, גם עבדכם הנאמן אינו אנליסט מדופלם אבל דעו שבכמה פעולות פשוטות גם אתם יכולים להוציא יותר מחשבון האדוורדס שלכם.
לשונית "מימדים", למשל, היא המקום שלכם לגלות דברים חדשים.
לדוגמא: קמפיין X רץ כבר חצי שנה, המרות נספרות תקין והפאנל של הלקוח לא פחות ממושלם.
בביקור קצר בלשונית מימדים גיליתי שיש שעות ביממה שהקמפיין שלי פשוט ממיר במחיר זול יותר.
אז החלטתי שאני מקים קמפיין מראה שיעבוד בשעות מסוימות ועם אסטרטגיה של "קליק ידני".
למה עשיתי את זה בעצם?
הקמפיין הראשי, זה שכבר חצי שנה באוויר – עובד על אופטימיזציה להמרות. אסטרטגיה של אופטימיזציה להמרות בעצם צריכה להפוך את הקמפיין שלכם למכונה משומנת שמכירה היטב את הלקוח שלכם, יודעת מתי להציג מודעות ובאיזה מיקום להופיע. ואני אומר לעצמי בלב – מה עם המערכת בעצם מפספסת פה משהו? האם היא מביאה לי מספיק חשיפות בשעות החזקות שלי? האם אני מנצל את מלוא הפוטנציאל?

ניתוח קמפיין

מעביר את המיקרופון לרוית עם עוד כמה דברים שאתם חייבים להכיר 😀

8. ניסויים

"אם אשנה את דף הנחיתה במודעות שלי, האם אני אקבל יותר המרות?" – זו שאלה שנשאלת תכופות על ידי מפרסמים. כי כמפרסמים, אנחנו תמיד שוקלים לבצע שינויים בקמפיינים שלנו, אך לרוב אנחנו לא תמיד יודעים באיזו דרך פעולה כדאי לבחור ומה תהיה התוצאה בסופו של דבר.
אז למי שלא מכיר, יש את הפיצ'ר הנחמד הזה בגוגל אדוורדס – Campaign Drafts and Experiments. הוא יאפשר לכם ליצור קמפיין ניסוי המבוסס על קמפיין קיים שבו אנו משנים פרמטר מסויים. מדובר בעצם באפשרות נוספת ליצירת A/B טסטינג עבור פרמטרים ספציפיים, במטרה לשפר קמפיין מסויים, במקביל לקמפיין המקורי שכמובן נשאר באוויר וממשיך לרוץ.

אם לצורך העניין, אתם רוצים להגדיל את הצעת המחיר לנייד בכ-30% במטרה לשפר את דירוג המודעה במובייל, אבל אתם לא בטוחים בשינוי מלא שכזה על הקמפיין שלכם, הרצת ניסוי זה בדיוק בשבילכם! הריצו את השינוי בקמפיין ניסוי במקביל לקמפיין המקורי. אם אתם מרוצים מהשינוי שנעשה – המירו את השינויים לקמפיין המקורי או לחלופין לקמפיין חדש (הקמפיין המקורי יושהה).  במידה וביצועי הניסוי אינם לשביעות רצונכם, ניתן לסיים את הניסוי והקמפיין המקורי ימשיך לעבוד כרגיל.

צור ניסוי

לא מדובר באפשרות חדשה אבל זה בהחלט טריק קביל שבו אנו בוחנים בצורה בטוחה ומבוקרת את ההשפעות הצפויות על השינויים שאנו מבצעים בקמפיין מסויים.

ניסוי באדוורדס

ניסוי בו בדקתי את השפעת שינוי אסטרטגיית הצעת המחיר בקמפיין מסויים, ממחיר ידני לקליק למחיר יעד להמרה:

שינוי אסטרטגיה

9. GDN

הרבה משווקים שמים את כל הפילוחים השונים בקמפיין אחד ולא מבינים שברגע שמגדירים תקציב יומי מסויים לקמפיין ויש סוג פילוח אחד שהוא יותר חזק – הוא יזלול את התקציב ולא ישאיר מקום ליתר הפילוחים. לכן, עדיף וכדאי להפריד (קמפיין למילות מפתח, קמפיין ל-In-Market, קמפיין ל-Affinity וכו').

כולם כבר מכירים את שיטות הטרגוט השונות ברשת המדיה של גוגל אדוורדס:

  • מיקוד דמוגרפי
  • מיקוד לפי מילות מפתח
  • מילות לפי תחומי עניין: Affinity, In Market, Custom Affinity
  • מיקוד לפי נושאים
  • רימרקטינג

על-ידי הגדרת הקמפיינים ברשת המדיה של גוגל באמצעות אפשרויות הפילוח שצויינו, אנו מטרגטים את הגולשים שנרצה שייחשפו למודעות שלנו.

אני נוקטת בגישה בה נעשית הפרדה בין כל סוג פילוח לקמפיין משלו. זה אמנם לא הכי מקובל או נפוץ, אבל האידיאל שעומד מאחורי ההחלטה הזאת הוא צמצום הסיכויים בהם המודעות שלנו ייחשפו. כשאני מגדירה X ש"ח לתקציב יומי בקמפיין GDN ותחתיו יש קבוצת מודעות של כל פילוח, אני יכולה למצא את עצמי במצב בו קבוצת מודעות אחת תגבור על השניה. מה שיוביל לכך שפילוח אחד ישתה יותר מסך התקציב של כלל הקמפיין ושאר הפילוחים לא ייחשפו כפי שיכלו להיחשף אם היו מופרדים פר קמפיין.

GDN

כמובן שיש לקחת בחשבון מצב בו נרצה למקד יותר את קהל היעד שלנו. כשנצליב סוגי פילוח שונים יחדיו, נרצה להתאים את שיטת המיקוד (Target & Bid או Bid Only) הרצויה. במקרה כזה כן אבחר בהפעלת שני סוגי פילוחים יחדיו כך שמידת הרלוונטיות שלי בעבור הגולשים תהיה גבוהה יותר.

הפרדה נוספת שנעשית בקמפיינים ברשת המדיה היא בין סוגי המודעות – באנרים מול מודעות טקסט.
הסיבה לכך היא זהה. באנרים שנחשפים טוב יותר בשטחי הפרסום הפופולאריים באתרי רשת המדיה של גוגל – גם "זוללים" יותר כסף. לכן, על מנת שכל מודעה תקבל את הסיכויים הגבוהים ביותר לחשיפה שמגיעה לה, אני מפרידה את סוגי המודעות לקבוצות מודעות שונות.

10. מילות מפתח שליליות

אנחנו בונים קמפיינים עם מונחים שדומים זה לזה מבחינת לונג טיילים כאלה ואחרים. אנחנו לא רוצים שמילת מפתח בקבוצת מודעות תבוא מחיפוש שקרוב לביטוי בקבוצת מודעות אחרת. והדבר האחרון שאנחנו רוצים זה לשלם על קליקים "ללא מוצא" – שלא באמת מניבים לנו את התוצאה אותה אנחנו רוצים להשיג. בעיקר אם מדובר בקליקים מאנשים שמחפשים מונחים שונים לגמרי מהשירות או מוצר שאנחנו מוכרים ומפרסמים. זה המקום בו מילות מפתח שליליות נכנסות לתמונה, כך שנוכל לפלטר החוצה (ומראש!) את כל מה שלא רלוונטי.

יש שתי דרכי פעולה:

  • שלילת מילות מפתח ברמת קמפיין – נשלול מונחים שלא רלוונטיים לכל הקמפיין או בכלל לכל הקמפיינים (על ידי יצירת רשימת מונחים שניתן להחיל על מספר קמפיינים > ספריה משותפת > מילות מפתח שליליות בקמפיין)

ספריה משותפת

  • שלילת מילות מפתח ברמת קבוצות מודעות – המודעות יכולות להופיע כשאחת ממילות המפתח תואמת למונח החיפוש שאנשים השתמשו בו וכאשר מספר מילות מפתח מקבוצות מודעות שונות מתאימות למונח החיפוש הנתון. כלומר, כאשר קבוצות מודעות שונות עשויות להכיל מילות מפתח דומות. לדוגמא: קורס ניהול, קורס הכשרה לניהול, קורס הכשרה למנהלים.
    מילות מפתח שליליות מונעות ממונח מסויים להפעיל את המודעה שלנו. לכן, נרצה לשלול כל מונח בקבוצת המודעות השניה בהתאמה המדוייקת שלה.

לפי איזה סוג התאמה לביטוי נשלול?

  • התאמה מדוייקת – המודעה לא תופיע בחיפוש שמכיל את המונחים המדוייקים של מילת המפתח, באותו סדר וגם לא כשיתווספו מילים נוספות. אבל יכול להיות שהמודעה תופיע בחיפוש מילת המפתח לצד מילים נוספות.
  • התאמה לביטוי – המודעה לא תופיע בחיפוש שמכיל את המונחים המדוייקים של מילת הפתח, באותו סדר.
  • התאמה רחבה – המודעה לא תופיע כאשר החיפוש יכלול את כל המונחים של מילת הפתח, גם אם הם בסדר שונה.
    ** פחות מומלץ כי ייתכן והמודעה תוצג כאשר החיפוש מכיל גם רק חלק מהמונחים של מילת המפתח.

מילות מפתח שליליות

אין סיבה שלא נשתמש באפשרות של אי הכללת מילות מפתח שליליות, בעיקר אם זה רק יכול לשפר את הקמפיין שלנו ולהביא לידי שימוש נכון ויעיל בתקציב. חשוב לזכור שיש לבחור את מילות המפתח השליליות בקפידה. אם נשתמש במילות מפתח שליליות רבות מדי, המודעות עלולות להגיע למספר לקוחות קטן יותר.

ולסיום…

נסו את זה. המטרה שלי פה היתה להראות שכדאי לבוא פתוחים ולנסות דברים חדשים. לעולם אל תניחו מראש שדברים יעבדו או לא יעבדו לכם. לעולם אל תפחדו לעשות דברים שמעולם לא עשיתם. כן, כמו בכל ניסוי, גם פה יש סיכוי שדברים לא יעבדו. גם אני לא הצלחתי בכל הפעמים שניסיתי. לפעמים נכשלתי וגם זה בסדר. אבל אם יש משהו שלמדתי מכל זה הוא שכדאי לנסות ורק אז להחליט!

הפוסט 10 טריקים שאתם חייבים לנסות ב-Google AdWords הופיע ראשון בבלוג

פרסום ממומן בג'ימייל: המדריך המקיף לבניית קמפיין GSP בגוגל

$
0
0

אז כולנו כבר יודעים שהעולם הדיגיטלי הוא מאוד דינאמי ומשתנה בקצב בזק. זה רק מעיד על כך שאנחנו, המפרסמים, צריכים (תמיד!) לחשוב מחוץ לקופסה ומהר. צריך להיות קריאייטיבים עם הקמפיינים שלנו או לנסות משהו קצת שונה. כי אם הוא יביא תוצאות טובות יותר, נוכל לחסוך לנו כסף ואז להגדיל את הרווחיות ובהמשך גם את קהל הלקוחות שלנו.

פרסום ממומן בג'ימייל כבר נמצא באיזור מספיק זמן כדי שניתן לו במה. וחוץ מזה, זו עוד דרך לחשוב מחוץ לקופסה ולהתנסות בדברים נוספים וקצת שונים מהדרכים בהן רוב המשווקים בוחרים, כמו פרסום בגוגל למשל.

מה זה בעצם קמפיין GSP (פרסום ממומן בג'ימייל)?

קמפיין פרסום ממומן בג'ימייל ׁ(או בשמו המלא – GMAIL SPONSORED PROMOTION) הוא קמפיין שמתנהל בדיוור מיוחד ללקוחות הדואר האלקטרוני של גוגל ב-Gmail. הכלי הזה עלה לאוויר לפני שנים בודדות והיום הוא כבר נחשב לאחד מפורצי הדרך של השיווק הדיגיטלי.

מדובר בסוג מודעה די ייחודי שמופיע אך ורק בלשונית קידום מכירות (Promotions) בתיבת הדוא"ל של ג'ימייל.

המייל מסומן ב-"AD" צהוב וניתן להבחנה משאר המיילים הרגילים. אין כל זכר לגוגל, אך ורק שם החברה המפרסמת והלוגו שלה.

המודעה מורכבת משני אלמנטים קריאטיביים עיקריים

  1. המודעה המכווצת (הטיזר) – השלב הראשון של המודעה, שבו היא נראית כמעין הודעת ג'ימייל והמשתמשים יכולים להקליק עליה ולהרחיב אותה.
  2. המודעה המורחבת – מודעה מותאמת הנפתחת לכמה סוגים שונים: מודעת תמונה, מודעת באנר עם הנעה לפעולה, תמונות, סרטונים, טפסים מוטמעים ואף דף נחיתה שלם. כל אלו יכולים לכלול מדיה עשירה ומידע מפורט בהתאמה לסוג המודעה.

יש אינספור כלים ופלטפורמות בהם אפשר להשתמש על מנת להגיע לקהל הגולשים הרלוונטי.

לאחר שגיבשנו אסטרטגיה וקיבלנו החלטה על כך שמהלך השיווק הבא יהיה פרסום ממומן בג'ימייל, יש לגשת לעניינים ו"ללכלך" מעט את הידיים.

למה זה טוב למפרסמים?

ניתן לכנות קמפיין GSP כפלטפורמה מבוססת חשיפות. הסיבה לכך היא שהגולש נחשף למודעה מבלי באמת לשאול או לבקש את מה שאנחנו מציעים. ניתן למקד את קהל היעד על-פי פילוחים שונים בהתבסס על הסבירות שיהיו מעוניינים בפרסום שלנו.

בנוסף, הקמפיין מתנהל בתוך המגרש הפרטי של הגולש, בתוך תיבת ה-Gmail שלו, כך שאינו מרגיש במטרד פרסומי או שיווקי כלשהו. נוסיף כמובן את העובדה כי המודעה מתפקדת כמייל לכל דבר ועניין, כך שהגולש יוכל לשתף ולהעביר אותה לחבריו ובכך להעלות את החשיפה למוצר.

שנית, למפרסמים יש את האפשרות לדעת מה מעניין את בעל המייל, כך שלא רק שלא יתעלם ממנו – אולי אפילו ייכנס, יקרא, ישאיר ליד איכותי והמפרסם יוכל להתהדר באחוז המרה גבוה יותר ובלקוח חדש ומרוצה.

כמו כן, אפשרויות הטרגוט הן הרבה יותר רחבות ומדוייקות. המפרסם יכול לטרגט לפי גיל, מגדר, שפה, דומיין של מתחרים, רשימות מיילים, מילות מפתח ועוד.

למה זה טוב לגולש?

אם הגולש מקבל מודעות שרלוונטיות עבורו באופיין, הוא כנראה יגלה אוטומטית התעניינות גבוהה בתוכן, במסר ובמידע שהמפרסם שולח לו.

איפה היתרון והכסף למפרסם?

המפרסמים ישלמו רק במידה והמייל נפתח, כלומר במידה ויהיה קליק על מודעת הטיזר. לא עבור חשיפה או קליקים נוספים בתוך המודעה (גוגל תחייב לפי עלות לקליק סטנדרטית – CPC). כמו כן, המפרסם יוכל לקבל דיווח על הופעות, פתיחות ההודעה, קליקים בתוך ההודעה, לידים, עלויות וכו'. בהתאם לכך אופן קבלת ההחלטות של המפרסם תהיה טובה ומהימנה הרבה יותר בכל הקשור לאיכויות ואופי המודעות שהוא מפרסם.

כמובן, אי אפשר להתעלם מעלויות הפרסום.

לא רק שהתשלום יהיה רק על פתיחת מודעת הטיזר והפרסום הוא ברשת המדיה של גוגל, אלא שהעלויות בסוג קמפיין שכזה הן מאוד זולות – אגורות בודדות פר הקלקה על מודעה. פרסום ממומן בג'ימייל עובד טוב בהבאת המרות "בחינם" מבלי להשתגע בתקציבים מטורפים.

איך עובד פרסום ממומן בג'ימייל?

ראשית, המודעה מוצגת תחת לשונית קידומי מכירות בתיבת ג'ימייל כאשר היא מכווצת.

כך היא נראית לפני שפותחים אותה:

מודעה מכווצת בג'ימייל

כאשר מישהו ילחץ על המודעה, היא תתרחב לגודל של הודעת מייל רגילה. מודעה זו יכולה לכלול בין היתר תמונות, סרטונים וטפסים מוטמעים.

כך המודעה המורחבת נראית:

מודעה מורחבת בג'ימייל

בהתאם לכך, אנשים יכולים לבצע פעולות שונות במודעות השונות. הם יכולים להפעיל סרטון, לצפות במעין קטלוג מוצרים, לעבור לאתר, למלא טופס וכו'.

התאמה לאימייל

ניתן לשמור את המודעה על-ידי לחיצה על סמן הכוכב, כך המודעה מתווספת לרשימת המיילים הנכנסים. כמו כן, ניתן להעביר את המודעות המורחבות (לאחר שפתחו את הטיזר) למישהו אחר כהודעת אימייל.

התאמה לנייד

המודעות מותאמות בצורה מלאה לכל מקום בהן יוצגו – מחשב, מכשיר נייד או באפליקציית Gmail. כדי לשפר את הרושם שהמודעה יוצרת אצל הגולשים, גוגל עוזרת לנו לבחור מבין כמה אפשרויות שמותאמות למכשירים ניידים, להוסיף כפתור להתקשרות וקידום אפליקציות.

משתמשי IOS בסלולר לא יוכלו להיחשף למודעות אלה באפליקציית המייל שמוגדרת כברירת המחדל שלהם. המערכת של IOS לא תומכת ב- GSP. הפיתרון – פשוט להוריד את אפליקציית Gmail למכשיר.

אפשרויות מיקוד

זהות לכל אפשרויות המיקוד הקיימות והמוכרות לנו ברשת המדיה של גוגל – מילות מפתח, קהלים בעלי תחום עניין משותף, דמוגרפיה, נושאים ועוד.

  1. מילות מפתח – אפשר להוסיף מילות מפתח (בהתאמה רחבה לביטוי) לקמפיינים, שמתאימות לתוכן שקיים בג'ימייל כך שיגרמו להופעת המודעה למשתמשים הרלוונטיים.
  2. דומיינים (כמילת מפתח) – לשם חידוד: דומיינים של מתחרים. פשוט צריך להוסיף (רק!) את הדומיין כמילת מפתח לדוגמה askpavel.com בלי HTTPS או WWW.
  3. רשימות מיילים – אם יש ברשותכם רשימות מיילים (סביר להניח שכן) , ניתן לטרגט כך שאותם אנשים ייחשפו למודעות שלכם.
  4. קהלים דומים (LookAlike) – ניתן להציג את המודעות עבור הקהלים הדומים שנוצרו אוטומטית (רימרקטינג או רשימות מיילים).
  5. נושאים – ניתן להציג את המודעות עבור משתמשים בעלי תחומי עניין בנושא מסויים שהגדרנו מראש ושהם קשורים לתחום העסק/מוצר/שירות.
  6. דמוגרפי – ניתן להציג את המודעות עבור משתמשים שתואמים את ההגדרות שלנו (מין, גיל).
  7. קהל In Market – הצגת המודעות עבור קהל שהוא בעל כוונת רכישה בטווח המיידי.

לדוגמה, נניח שיש לכם חנות צילום. אם משתמש Gmail קיבל לאחרונה הרבה מיילים בנושא צילום או מצלמות, ייתכן שתוצג לו הצעת מבצע מהחנות שלך. הצעה זו לא תוצג אם המשתמש דיווח על מיילים אלה כספאם.

אפשרויות מיקוד שלא ניתן להשתמש בהן

  • רשימות רימרקטינג.
  • מיקומים מנוהלים (רק mail.google.com אפשרי).
  • קהל בעל תחומי עניין משותפים – Custom Affinity Audience.

מכסת תדירות

למודעות ג'ימייל יש אפשרות ברירת מחדל עם תדירות של עד 4 חשיפות לשבוע פר קמפיין. לא ניתן לערוך זאת.

ועכשיו לפרקטיקה!

אז איך בונים קמפיין GSP?

קמפיין מסוג זה נכנס תחת קטגוריה של קמפיין GDN ברשת המדיה, לכן יש להקים קמפיין GDN חדש וייעודי למטרה זו בלבד ובנפרד מקמפיינים אחרים. זאת על מנת שנוכל למדוד בצורה יעילה ונכונה את התוצאות ולעקוב אחר ה-ROI.

שלב 1: יצירת קמפיין חדש

קליק על + ליצירת קמפיין חדש ברשת המדיה.

יצירת קמפיין חדש ב GSP

שלב 2: הקמת קמפיין והגדרות נוספות

בממשק החדש יש את האופציה לבחירת סוג היעד אותו רוצים להשיג. ניתן לבחור בין מכירות, לידים, טראפיק או ללא יעד, למטרת הפעלת קמפיין פרסום ממומן בג'ימייל.

הקמת קמפיין GSP והגדרות נוספות

** יש גם אפשרות להזין את הלינק לאתר או לדף הנחיתה כך שבזמן הקמת הקמפיין – גוגל יוכל לתת רעיונות למילות מפתח (אופציונלי).

לינק לדף נחיתה

לחצו על שמור והמשיכו.

השלב הבא זה בחירת שפה, מיקום גיאוגרפי לטרגוט, אסטרטגיה (בחירת המטריקה), תקציב, תזמוני המודעות והגדרות נוספות.

שלב 3: יצירת קבוצת מודעות

הגדרת ביד לקבוצת המודעות ובחירת סוג הטרגוט בהתאם לאפשרויות המיקוד שציינתי לפני כן.

יצירת קבוצת מודעות

 

שלב 4: קביעת הפלייסמנט

לחיצה על הוספת + מיקומים מרובים ולכתוב את הקישור mail.google.com (כמובן לא להוסיף מיקום אחר). בממשק החדש, אין כל צורך בקביעת הפלייסמנט כיוון שזה כבר הוגדר מראש בהקמת הקמפיין.

שלב 5: בניית המודעה

בשלב זה חל השינוי העיקרי בממשק החדש לעומת הקודם לו (אפשר ליצור מודעות Gmail רק בממשק החדש). אם יצרתם מודעות בממשק הקודם, עדיין אפשר יהיה להציג אותן אבל הן יוגדרו לקריאה-בלבד ולא תהיה אפשרות לערוך אותן.

בעבר, בממשק הישן, היינו צריכים ליצור מודעה חדשה מסוג גלריית מודעות ולבחור סוג מודעה מסוג Gmail.

לאחר מכן לבחור את המודעה שלנו מבין 5 תבניות אופציונליות:

  • תבנית תמונה
  • תבנית קידום
  • תבנית ריבוי מוצרים
  • תבנית קטלוג
  • העלאת HTML

תזכורת קטנה:

תזכורת קטנה

גלריית מודעות

פרסומות ג'ימייל

אבל חוקי המשחק השתנו כידוע, ובממשק החדש זה כבר לא כך.

לאחר יצירת קבוצת המודעות, קיימת האופציה ליצירת המודעה. ניתן לבחור ביצירת מודעה חדשה (אם מדובר בקמפיין חדש) או כמובן בהעלאה או העתקה של מודעה קיימת.

צרו מודעה

השינויים בממשק החדש של גוגל

בממשק החדש, גוגל די איחדו את כל האופציות השונות. כמו שעשו עם המודעות הרספונסיביות שאיחדו את מודעות הטקסט והבאנרים לידי תבנית אחת שכל פעם מציגה מבנה אחר של מודעה בהינתן הפרמטרים איתם הרכבנו את המודעה.

  1. כפתור ההנעה לפעולה קבוע כברירת מחדל, אך ניתן לערוך אותו כמובן (גם מבחינת צבע).
  2. מודעת טיזר – לא כברירת מחדל. ניתן להוסיף אותה בלחיצה על More Options בהמשך הגדרות בניית המודעה. אם לא מוסיפים, אז מודעת הטיזר והמודעה המורחבת יהיו זהות בטקסט שלהן.
  3. ניתן מראש לבחור בין תמונה או סרטון למודעה.
  4. באופציה של הוספת הקטלוג עדיין ניתן להראות עד 6 מוצרים פר מודעה אחת, אך ניתן לבחור הרבה יותר (עד 15 תמונות בגודל 300X300).
  5. Marketing Photo – הגדרה חדשה לתמונות (בעיקר לוגו) שבה המערכת יודעת להתאים את גודלה לכל הגדלים האופציונליים.

יצירת מודעה חדשה פרסום ממומן בג'ימייל

סוגי המודעות לתצוגה

1. תבנית קידום

לאחר הרחבת מודעת הטיזר, ניתן להציג תמונה או סרטון בגוף המודעה. בנוסף, ניתן להוסיף כפתור הנעה לפעולה במטרה לכוון את הגולשים לעמוד הרלוונטי ביותר אליו נרצה שיגיעו.

תבנית קידום2. תבנית ריבוי מוצרים

מודעה מורחבת סטייל ריבוי מוצרים של הממשק הישן עם תצוגה של עד 6 מוצרים בליווי כפתור הנעה לפעולה עבור כל אחד מהמוצרים.

תבנית ריבוי מוצרים פרסום ממומן בג'ימייל

3. תבנית קטלוג

מודעה מורחבת בדומה לתבנית קטלוג של הממשק הישן.
יש מוצר אחד שיבוא כתמונה או ווידאו. בנוסף, ניתן להציג עד 3 מוצרים נוספים מתחת. לא ניתן לציין את שם המוצר אך כן ניתן לערוך את כפתור ההנעה לפעולה – טקסט + רקע.

תבנית קטלוג פרסום ממומן בג'ימייל

4. מודעת HTML בהתאמה אישית

אפשר ליצור מודעת HTML בהתאמה אישית מלאה ולהעלות אותה בעזרת קובץ zip שמכיל קובץ HTML, תמונות, תמונה של המודעה במצב מכווץ וקובץ teaser.txt.
המודעות האלה יכולות לכלול סרטונים וקריאות מרובות לפעולה.
סוג מודעה זה הוא קצת יותר מתקדם ומתוחכם כיוון שיש בו נגיעות של סקריפטים ו-CSS. אז לכל מי שמעוניין, מצרפת לכם את המדריך המורחב של גוגל על HTML מותאם אישית.

באנרים של תיבות Gmail

  1. לוגו: 144px X 144px (מינימום) ועד 1200px X 1200px (יחס של 1:1).
  2. תמונה שיווקית:
    רוחבית: 600px X 314px (מינימום) ועד 1200px X 628px (יחס של 1.91:1)
    מרובעת: 300px X 300px (מינימום) ועד 1200px X 1200px
  3. תמונת כותרת: 600px X 200px (מינימום) ועד 1200px X 400px
  4. קישור לסרטון ביוטיוב: 324px X 183px

פורמטים מקובלים של תמונות: JPEG‏, JPG‏, PNG‏,GIF (ללא אנימציה).

דוחות נתונים GSP

יש 3 מטריקות שניתן לראות במערכת של AW:

  1. GMAIL saves
  2. Forwards
  3. Click to the website

מטריקות

לצורך העניין אם רוצים המרות ישירות מהמודעה – יש לבחור ב Click to the website.

המטריקות האלה יעזרו לכם למדוד ולבחון את נתוני הקמפיין.

לאחר שגולש יקליק על מודעת הטיזר, הוא יוכל לשמור את המודעה באינבוקס, לשתף ולהעביר את המודעה למישהו אחר או להקליק על המודעה המורחבת ולעבור לאתר או לדף הנחיתה אליו אתם מפנים.

פרמטר שמירת/העברת מודעת ג'ימייל רלוונטי אם המטרה שלכם היא הגדלת המודעות.

פרמטר קליק לאתר רלוונטי אם המטרה שלכם היא המרות.

על מנת שהגולשים יגיעו בסופו של דבר לאתר שלכם, הם יצטרכו לבצע 2 פעולות הקלקה.

הראשונה, הקלקה על מודעת הטיזר. השניה, הקלקה על המודעה המורחבת למעבר לאתר או לדף הנחיתה.

אי הכללה ברמת קמפיין

בדומה לשאר קמפייני GDN ברשת המדיה, אפשר לשלול קטגוריות של אתרים כגון: דומיינים בהמתנה, עמודי שגיאה וכו'. כמובן שניתן לשלול גם מילות מפתח, מיקומים, תחומי עניין מסויימים וכו'.

טיפים נוספים

כמו כל קמפיין ברשת המדיה, כפי שנכתב באחד הסעיפים ב-10 טריקים בגוגל, חשוב מאוד:

  • להפריד בין קמפיינים בעלי הגדרות טרגוט שונות.
  • להפריד בין קבוצות מודעות ואפשרויות הטרגוט השונות.
  • ליצור כמה סוגי מודעות (A/B טסטינג).
  • שימוש באי הכללות ומניעת המודעות מהבאת טראפיק לא רלוונטי.
  • יצירת מודעות מושכות – שימוש במונחי הדחיפות (דקות אחרונות, מבצעים אחרונים וכו').

בחודש האחרון הצלחתי להביא עבור אחד הלקוחות תוצאות טובות בקמפיין פרסום ממומן בג'ימייל והן עלו על הביצועים של קמפיינים ברשת החיפוש, במחיר להמרה נמוך יותר ובשיעור המרה גבוה יותר.

דוגמה לקייס סטאדי

כמובן שזה לא נשאר ככה על טייס אוטומטי.
מודעות בקמפיין GSP דורשות רענון קריאייטיב על בסיס קבוע בעיקר אם מדובר באותו קהל.
מה שמביא לנקודה הבאה – צריך מדי פעם גם לרענן את הקהל אותו מטרגטים כדי שלא "נחפור" יותר מדי ולאורך זמן עבור אותו קהל.

אז בקיצור: רענון מודעות וקהלי יעד.

ומה לגבי העתיד?

אז למי שלא יודע, לפני קרוב לשנה גוגל יצאה בהכרזה על כך שתפסיק לסרוק את חשבונות משתמשי ג'ימייל.
כיום המשתמשים יכולים לחסום את האופציה לתצוגת מודעות, אבל זה לא אומר שגולשים לא יראו כלל מודעות ג'ימייל.
גוגל עדיין יכולים לסרוק היסטוריית חיפושים מהעבר, חיפושים ביוטיוב ועוד פעילויות אחרות בכרום, כל עוד הגולשים מחוברים דרך החשבון שלהם.
אז כרגע אל חשש!

לסיכום

פרסום ממומן בג'ימייל זו דרך אפקטיבית ויעילה להגיע לגולשים בזמן שהם קוראים את המיילים שלהם.

היום מיליוני גולשים משתמשים במיילים באמצעות מכשירים ניידים, מחשבים נייחים וטאבלטים כאשר נמצאים בעבודה, בטיול או סתם בבית.
לכן, לא משנה באיזה סוג מכשיר מדובר, הגולשים נמצאים במייל במהלך רוב היום.

פרסום גי'מייל זו דרך מצויינת להגיע ללקוחות קיימים ואף ללקוחות פוטנציאליים תוך שימוש במגוון הכלים השונים שגוגל מציעה לנו, המפרסמים.
באמצעות פלטפורמה זו נוכל להגדיל את הסיכויים והיעילות בהתמקדות למשתמשים שהינם המתאימים ביותר עבור הלקוחות שלנו וסוגי השירותים והמוצרים שלהם ובכך להקנות להם את הלקוחות האיכותיים ביותר.

עכשיו יש ברשותכם כל מה שצריך כדי להרים קמפיין פרסום ממומן בג'ימייל.

אל תהססו להתחיל בעבודה! 🙂

הפוסט פרסום ממומן בג'ימייל: המדריך המקיף לבניית קמפיין GSP בגוגל הופיע ראשון בבלוג

כלים מומלצים למניעת קליקים זדוניים בפרסום ממומן בגוגל

$
0
0

כל מנהל קמפיינים המפרסם בגוגל אדוורדס חושש מקליקים לא רלוונטיים על המודעות שלו. בין אם מדובר במודעות ברשת החיפוש או מודעות ברשת המדיה של גוגל ובפרט ביוטיוב, מפרסמים רבים סובלים מתופעה שזכתה לכינוי "קליקים זדוניים", או Invalid Clicks.

קליקים זדוניים – מהם?

אם אינכם מכירים את התופעה, פתחו את קמפיין האדוורדס והוסיפו במסך הראשי של הקמפיינים עמודה בשם "Invalid Clicks" או "קליקים לא חוקיים", שם תוכלו לראות את כמות ושיעור הקליקים הלא חוקיים על המודעות שלכם.

כך זה נראה:

Invalid clicks

מתי זה קורה?

  1. כאשר גולשים לוחצים על מודעות בטעות. כמות הקליקים הלא חוקיים הגדולה ביותר תהיה לרוב בקמפיינים ברשת המדיה של גוגל, ובפרט בגלישה בטלפונים ניידים.
  2. בתחומים תחרותיים מאוד. קיימים מספר תחומי פרסום בהם המפרסמים פשוט לוחצים אחד לשני על המודעות, כדי לגרום למתחרה לבזבז את תקציב הפרסום שלו. מצב כזה הופך לקריטי כאשר מדובר בביטויים עם עלות גבוהה מאוד לקליק. תארו לכם שכל קליק היה עולה לכם 100 ש"ח(!). זכרו, מדובר בקליק בלבד, הגולש עדיין לא השאיר פרטים או ביצע פעולה כלשהי באתר, ואתם כבר נפרדים ממאה שקלים עבור קליק אחד בלבד, זאת כדי שתופיעו בשטח פרסום נחשק בתוצאות החיפוש. על פי פוסט מרתק ב-WordSream בנושא מילות מפתח יקרות, נכון לשנת 2017 בארצות הברית, הביטויים Bail Bonds (שחרור בערבות), Casino ו-Lawyer נחשבים ליקרים ביותר, כאשר כל קליק עולה בממוצע $55, שזה נכון להיום 195 ש"ח.
  3. כאשר הלחיצות מתבצעות על ידי בוט (bot). בוט הוא תוכנה שנועדה לסרוק אתרים ברחבי הרשת תוך חיקוי פעולות של משתמש אנושי, ולא רובוט כמו ארנולד שוורצנגר בסרטו המצליח Terminator שיושב מול המחשב ומקליק לכם על המודעות 🙂 מכירים את זה שאתם מנסים למלא טופס יצירת קשר, ולפני שליחת הטופס אתם נדרשים להוכיח שאתם לא רובוטים בעזרת כל מיני מבחנים, בהם אתם נדרשים לבצע משימות מוזרות ביותר? זו דוגמה מצוינת למלחמה של בעל האתר באותם רובוטים. קבצי ה-bot האלה גורמים לבזבוז התקציב שלכם, ואתם יכולים לשכוח מזה שהם ישאירו ליד באתר שלכם או ירכשו את אחד מהמוצרים שלכם.

כלים שיעזרו לכם להילחם בתופעה

כדי לחסוך לכם תקציב רב והתעסקות בלתי פוסקת עם התופעה הזו, הכנתי סקירה של שני כלים מצוינים, ClickCease ו-ClixTell, בעזרתם תוכלו לעקוב טוב יותר אחר הגולשים שמקליקים על המודעות שלכם, ובמידת הצורך – לחסום אותם מללחוץ פעם נוספת על המודעות שלכם. חברת גוגל מצהירה שהיא נלחמת בתופעה, אך למרבה הצער התופעה עדיין קיימת ויש צורך לטפל בה.

קליקסיז (ClickCease)

קליקסיז מציעה לכם תקופת ניסיון של 7 ימים לחבילה הכוללת חסימת IP זדוניים. קיימת חבילה בסיסית יותר, אך היא לא חוסמת כתובות IP בפועל ולכן היא איננה רלוונטית. המטרה שלכם בתור מפרסמים היא לא להתעסק עם החסימות כל הזמן, אלא לתת לכלי מקצועי לפתור את הבעיה עבורכם.

בתקופה הניסיון הקצרה תהיו זכאים לחסימת IP אוטומטית של קליקים זדוניים עבור 5,000 קליקים. בעמוד החבילות של קליקסיז תקבלו פירוט מלא על מה כוללת החבילה הסטנדרטית.

קבלו הצצה ל-Dashboard של חברת קליקסיז:

ClickCease dashboard

העמודות הצהובות מסמנות את הימים בהם אותרו כתובות IP זדוניות שנחסמו.

אם תרצו להיכנס ללב העניינים ולהסיק מסקנות על הגולשים, בלשונית Analytics תוכלו לראות מספר נתונים מעניינים:

  1. כתובות IP של כלל הגולשים שהגיעו דרך הפרסום בגוגל אדוורדס
  2. מערכת ההפעלה שבה משתמשים הגולשים באתרכם (Android, Windows, iOS)
  3. הדפדפן שבו הם משתמשים (Chrome, Explorer, Safari, Firefox)
  4. כמות הקליקים שהם לחצו על המודעה
  5. מתי התרחשו הקליק הראשון, והקליק האחרון: כך למשל אם גולש הקליק 4 פעמים בפחות מעשר שניות (כן, זה קורה) סימן שיש לחסום אותו אם המערכת לא חסמה אותו באופן אוטומטי.

Analytics

תחת Settings עליכם להגדיר את ה-Rule שלכם, כלומר החוק שקובע כמה קליקים אתם מאשרים לגולש להקליק על המודעות שלכם.

Click fraud threshold

איך מפעילים את המערכת?

לאחר ההרשמה יש לתת גישה לחברת קליקסיז לחשבון האדוורדס שלכם. החברה ממליצה בנוסף להטמיע קטע קוד מיד לאחר פתיחת תגית <Body> באתרכם לצורך מעקב מקיף יותר.

כמה זה עולה?

העלות של החבילה הסטנדרטית לחסימת קליקים זדוניים תעלה לכם $50 בחודש. אם יש לכם תקציב פרסום גדול ואתם יודעים שחלק נרחב ממנו הולך על קליקים זדוניים, כדאי להשקיע אותו על מנת לחסום את כל התנועה הלא רלוונטית הזו.

קליקסטל (Clixtell)

מאחורי קליקסטל עומדת חברה ישראלית שפיתחה טכנולוגיה מתקדמת למניעת קליקים זדוניים עבור מפרסמים, ובמקביל מציעה שירותים נוספים למפרסמים.

במה שונה המערכת ממערכות אחרות?

  1. Call Tracking – שירות מספר וירטואלי. במסגרת שירות זה, תוכלו להקצות מספר טלפון ייחודי (במחיר תחרותי) לכל מדיה של פרסום, כך תעקבו אחר השיחות שאתם מקבלים מכל ערוץ בנפרד – טלוויזיה, רדיו, פייסבוק ועוד. [אגב, כפי שהסברתי באחד מהמדריכים הקודמים שכתבתי, אתם יכולים להטמיע קוד מעקב שיחות לגמרי לבד.] אגב, השירות הזה כולל גם מעקב שיחות, כלומר, תהיו זכאים גם להקלטת שיחות שתסייע לכם מאוד בתור מפרסמים. מעקב שיחות מאפשר לכם לנטר את השיחות לצורך בקרה ושיפור איכות השירות. באמצעות האזנה אקראית לשיחות המכירה בין נציג המכירות מטעמכם לבין הלקוח, תוכלו לתת פידבק לצוות המכירות לשיפור יחס ההמרה.
  1. מיפוי כלל התנועה לאתר – מערכת Clixtell יוצרת מיפוי של כל הכניסות לאתר ב-Dashboard של התוכנה, הכולל גם כניסות אורגניות.

Clixtell threshold

חשוב לציין שההגנה מפני קליקים זדוניים עובדת רק על אדוורדס, ואינה חוסמת כניסות אורגניות.

  1. ביטול חסימה במקרה של המרה – אם גולש הקליק 3 פעמים על מודעה, ובסופו של תהליך ביצע המרה (השאיר פרטים בטופס צור קשר, התקשר לבית העסק וכו') המערכת יכולה לבטל את החסימה. במערכות אחרות גולש כזה עלול להיחסם עקב כמות הקליקים על המודעה. ידוע שכדי לבצע המרה לוקח היום לגולש בממוצע בין 6 ל-8 קליקים, לכן כדאי לחשוב פעמיים לפני שחוסמים משתמש.
  1. מספר בלתי מוגבל של Rules – תוכלו לקבוע במערכת מספר חוקים במקביל של חסימת כתובות IP זדוניות: כמות קליקים בדקה, בשעה, בשבוע ובחודש. כדאי לתכנן טוב את החסימה כדי לא "לחנוק" תנועה רלוונטית, מה שתלוי גם בתחום העסק. לדוגמה, אם אתם מפרסמים עסק שנותן שירותי חירום, כמו אינסטלטור או מנעולן, תוכלו להגדיר את ה-Rules לחסימה לפי ההמלצה הגנרית הבאה:
  • עד שני קליקים בדקה, לאחר מכן חסימה ל-14 יום.
  • עד 3 קליקים בשבוע, לאחר מכן חסימה ל-14 יום.
  • עד 4 קליקים בחודש, וגם במקרה הזה, חסימה ל-14 יום.

דוגמה נוספת לחסימה אפשרית:Blocking rules configuration

 

פעולה זאת היא בעלת חשיבות גבוהה. ישנם מקרים בהם מתרחשות מספר הקלקות תוך מספר שניות, למשל אם גולש לוחץ מספר פעמים על מודעה במובייל, או פותח כרטיסיה חדשה בדפדפן בכל לחיצה על המודעה.

בצילום המסך הבא תוכל לראות שתוך 8 שניות המודעה הוקלקה 4 פעמים:

Clicks

  1. איתור מהיר של רובוטים – מערכות רבות לא יזהו bot בקליק הראשון, ולעומת זאת מערכת קליקסטל עושה שימוש בטכנולוגיה שכן יכולה לזהות קליק מ-bot כבר מהקליק הראשון.

איך מפעילים את המערכת?

כדי להפעיל את קליקסטל יש להירשם באתר החברה. לאחר מכן תצטרכו לתת גישה למערכת קליקסטל להתממשק (API) עם חשבון הגוגל אדוורדס שלכם. מומלץ גם להטמיע באתר או דרך תג מנג'ר קטע קוד של המערכת, בעזרתו תקבלו מידע נוסף על הגולשים, למשל סוג מכשיר ומיקום פיזי. כך תוכלו להתחקות אחר מגמה מסוימת של קליקים לא חוקיים.

כמה זה עולה?

עלות השירות עבור הגנה מקליקים לא חוקיים היא $40 עבור 10,000 קליקים (לא כולל השירות עם המספר הווירטואלי). בעמוד החבילות של קליקסטל תוכלו לבחון את כל החבילות ואפילו לקבל 14 יום ניסיון עם המערכת.

שורה תחתונה

מבחינתי, קליקסטל הישראלית היא המערכת המנצחת, לא רק בזכות המחיר, אלא גם בזכות היתרונות הרבים, שהופכים אותה לתמורה הטובה ביותר לכסף שלכם. יחד עם זאת, גם קליקסיז תוכל לעזור לכם מאד.

אם אתם מפרסמים עסק בתחום תחרותי, שימוש באחת המערכות הללו הוא חובה – אחרת תקציב רב מתבזבז וחבל.

מכירים מערכת נוספת שעושה פעולות דומות ולא הזכרתי כאן? אשמח לשמוע עליה בתגובות 🙂

הפוסט כלים מומלצים למניעת קליקים זדוניים בפרסום ממומן בגוגל הופיע ראשון בבלוג

תוצאות משודרגות בגוגל עבור בעלי מקצוע שמגיעים לבית –איך זה נראה ומהם היתרונות?

$
0
0

מנעולנים, אינסטלטורים ושאר בעלי המקצוע המגיעים עד לפתח הדלת – יתכן שבקרוב הנראות שלכם בגוגל תשתדרג משמעותית.

במאי האחרון, הבלוג Search Engine Roundtable  בישר שמודעות ממומנות של נותני שירות ביתיים יזכו לנראות משופרת בתוצאות החיפוש. במקום להופיע בצורה אנכית, כמו שאנחנו מכירים ורגילים לראות, הן יופיעו בסרגל אופקי שימוקם בראש הדף, מה שיבליט אותן ויתן להן חשיפה מוגברת. ככה זה הולך להיראות:

חשוב להדגיש, לא מדובר בקרוסלה, אלא בשלושה כרטיסים בולטים שיחליפו את מודעות ה-PPC הלינאריות.

תחילה השירות היה זמין רק לערים נבחרות (לוס אנג'לס, סן דיאגו, סקרמנטו, סן פרנסיסקו). בחודש שעבר, הוא נפתח גם לחוף המערבי של ארצות הברית ונוספו עוד קטגוריות כמו חשמלאים, צבעים וחברות גרירה. סביר להניח שבהמשך השירות ייפתח לערים ולמדינות נוספות ברחבי העולם.

כבר באוגוסט 2015 הביעה גוגל את רצונה להוציא את השינוי לפועל וכתבה בבלוג הרשמי:

החל מ"יש לי סתימה באמבטיה" ועד ל"נתקעתי מחוץ לדירה", יש בגוגל מיליוני חיפושים מדי יום על אינסטלטורים, מנעולנים ושאר נותני שירות ביתיים. כדי לעזור לעסקים האלה לתקשר טוב יותר עם הלקוחות שלהם, אנחנו משיקים את AdWords Express home service ads.

התגובות לגרסת הבטא, שהושקה באיזור סן פרנסיסקו, היו חיוביות אך היו מי שהתלוננו על קשיים בהתקנה ובהפעלה. מאז, דברים השתנו, גוגל שיפרה את המוצר וגם את האופן בו היא מציגה את בעלי המקצוע. כעת, כאמור, מופיעים שלושה כרטיסים בראש תוצאות החיפוש, מה שמקנה לשלושת הראשונים חשיפה גבוהה ויחסית שיוויונית.

עכשיו אנשי המקצוע יהיו בחזית ולמחפשי השירות יהיה קל למצא ולהזמין אותם. הם יוכלו ליהנות מהיתרונות שבהופעה בראש תוצאות החיפוש ולמשוך יותר לקוחות. ברגע שהמשתמש יזדקק לפתרון מקומי ומיידי – הוא יראה את בעלי המקצוע הרלוונטיים ממש מול עיניו יחד עם הדירוג, תחומי המקצועיות ושעות הפעילות שלהם.

היתרונות כבר ידועים ומוכרים. אם לא יצרתם לעצמכם עד כה כרטיס עסקי, עם אפשרות להצגת הדירוג – תוכלו לקרוא את ההנחיות המדוייקות. ואגב, אם השירות הזה מעניין אתכם, הנה עוד כמה טיפים נוספים שכתבנו כאן בעבר על קידום עסקים קטנים ובינוניים.

למה כדאי לפתוח כרטיס עסקי ואילו יתרונות מביא איתו השירות החדש לבעלי מקצוע?

  • אתם בולטים ומופיעים בחלק העליון של גוגל.
  • הלקוחות שלכם רואים אתכם בדיוק כשהם הכי צריכים אתכם.
  • בונה אמון ומציג חותמת מטעם גוגל (Google guarantee).
  • משלמים רק על לידים שרלוונטים לעסק ולשירותים שמציעים.
  • הלקוחות בוחרים אתכם ואתם שומעים רק מאלה שבאמת מעוניינים בשירות.
  • בין אם אתם עסק קטן שמבוסס על זוג ידיים ובין אם אתם חברה גדולה – תזכו לאותו יחס בדיוק.

 Home Service Ads

ומה היתרונות עבור המשתמשים?

בעיקר העובדה שרוב המידע מוצג מול העיניים, אין צורך לגלול והרבה יותר קל לבצע השוואה בין נותני השירות.

רואים באופן ברור את איזורי הפעילות, שעות הפעילות והדירוג.

פרט לכך, העסקים שיופיעו בכרטיסיות יצטרכו לעבור הליך אימות ובדיקה מול גוגל, כך שתוכלו להיות בטוחים שאיש המקצוע שיגיע אליכם הוא מוסמך ואמין.

איך מתחילים?

כמו כל דבר כמעט, גם זה צפוי להגיע אל ישראל באיחור, כך שכרגע אפשר רק להתכונן ליום שזה יגיע. בעלי עסקים יכולים להירשם כבר עכשיו (כרגע ההרשמה מוגבלת לעסקים בארה"ב, אבל עדיין שווה לעקוב במקרה שבהמשך היא תיפתח לאזורים נוספים בעולם) וגוגל מבטיחה ליצור קשר ברגע שהאפשרות תיפתח גם לאזור שלהם. שימו שלצורך ההרשמה, יש לספק מידע על העסק, רקע על הפעילות וכן גם רשיונות ותעודת ביטוח.

מה דעתכם?

איזו תועלת יביא השינוי למפרסמים?

אילו השלכות, אם בכלל, יחוו אנשי מקצוע שיסתמכו על הקידום האורגני?

האם לחותמת האיכות של גוגל תהיה השפעה?

שתפו אותי 🙂

הפוסט תוצאות משודרגות בגוגל עבור בעלי מקצוע שמגיעים לבית – איך זה נראה ומהם היתרונות? הופיע ראשון בבלוג

האם שירות Home Service Ads של גוגל הוא מזימה זדונית או התפתחות חיובית?

$
0
0

לפני כמה שבועות, פורסמה כאן בבלוג ידיעה על שירות חדש של גוגל עבור בעלי מקצוע שמגיעים לבית, שנקרא Home Service Ads. לאחר שקראתי אותה, רציתי לתת לכם את האינפוט שלי בנושא, ובמיוחד להפנות את תשומת לבכם למשמעויות השירות הזה, שאסור שיעברו מתחת לרדאר.

את המאמר הזה מן הראוי שנפתח בהסבר קצר על האתר yelp, אותו ודאי חלקכם מכירים. אתר yelp צבר תאוצה בשנים האחרונות כמקור מהימן לביקורות על עסקים ובדגש על אנשי מקצוע בתחום נותני השירות. בסקר שהוזמן על ידי yelp ושנעשה על ידי מכון הסקרים בינ"ל Nielsen, נקבע כי 77% מהלקוחות הזקוקים לאיש מקצוע, פונים לחפש באתרים המציגים ביקורות של גולשים. ואכן, אתר yelp ביסס את מעמדו כאתר שיודע להציג ביקורות אותנטיות ולסנן ביקורות לא אותנטיות.

וכך, במשך השנים האתר הלך וצבר מעמד חיובי בקרב הגולשים וזוכה לדירוגים גבוהים בכל רחבי ארה"ב בתוצאות חיפוש טבעיות. אם בעבר הצרכן האמריקאי היה "תמים" והזמין אנשי מקצוע מתוצאות החיפוש שגוגל סיפקה לו, אם בממומן ואם באורגני, כך חלק ניכר מאותו הקהל גם נכווה קשות בידי אנשי מקצוע שרלטנים, שיותר משעזרו לו בפתרון הבעיה, היו שם כדי לרושש אותו כספית ולהשאיר אותו מצולק ורוגז – ואותם "אנשי מקצוע" הגיעו לאחר שחיפש בגוגל.

מתוך היכרות עמוקה של תחומי השירות בארצות הברית, הייתי עד לתמימותה של גוגל כאשר אפשרה פרסומים ממומנים של חברות מנעולנים בשרות AdWords והעשירה את קופתה במיליונים רבים של דולרים לאורך שנים – אך לא הפסיקה את פרסומם גם לאחר שנעשו אין ספור תוכניות תחקירים טלוויזיוניות על שרלטנים למיניהם – אלא רק לאחר התערבות של רשויות החוק הפדרליות כנגד אותן חברות. גוגל המשיכה בשלה, כמונעת מתאוות ממון, והציגה מודעות של כל המרבה במחיר ללא קשר האם מדובר באדם פרטי, בחברה לגיטימית, או בשרלטנות המונעת מתאוות בצע.

במאמר זה, אתמקד בעיקר בשרות גוגל לעסק שלי, או בשמו המקובל – גוגל לעסקים, בשינוי האבולוציוני שנעשה בו לאחרונה ומה השלכותיו על תחומים הקשורים אליו ישירות.

מסן פרנסיסקו תצא תורה

כאמור, את ה-Home Service Ads גוגל התחילה ליישם כפיילוט באזור סן פרנסיסקו והיא מתמקדת בו במודעות פרסום ממומנות של חברות בתחום נותני השירות, כאשר לאחרונה השירות החל לזלוג למספר מדינות נוספות בחוף המזרחי של ארצות הברית. עד כאן הכל בסדר, זה ידוע שמסן פרנסיסקו יוצאת תורתה של גוגל ומשם מתפשטת הלאה אל רחבי הגלובוס הגוגלי. אולם, בפיילוט הנ"ל שגוגל מקדמת, נוצר תקדים שלעולם לא היה ומהווה חדשה מרעישה, המשלבת בין תחום הקידום הממומן לבין תחום קידום האתרים האורגני.

במסגרת ה"פיילוט" גוגל דורשת – במסווה של מאפשרת – להופיע באופן מודגש בשירות של Home Services שלמעשה הוא אבולוציה של גוגל עסקים ולשלבו בתוצאות חיפוש ממומן בצורת קרוסלה. גוגל מתחייבת למיקום גבוה ומודגש לעסקים אשר נחשבים "לגיטימים" ועומדים בקריטריונים מבחינת רישיונות עבודה וביטוחים ולפיכך גם מתייגת אותם בסימון וי ירוק ובכיתוב נלווה – Google Guaranteed.

“Hello, this is Bette from Google Corporate, I’m definitely from Google – this is not a scam! What we’re doing is we're reaching out to companies like yours and we’re asking for your help. What we’re trying to do is get rid of all those fraudulent ads that are out there that are going around taking money from good companies like yours”

גוגל עסקים בנו שירות שבו גוגל מאפשרת לכל בעל עסק להופיע בתוצאות חיפוש טבעיות, באזור השירות שלו וללא עלות, ובנוסף גם בווייז, בגוגל מפות ובגוגל פלוס. השירות מהווה יתרון משמעותי באפשרות להציג את העסק, ומהווה השפעה גדולה על חזות העסק בגוגל וגם על הקידום הטבעי של אתרי אינטרנט בתוצאות חיפוש רלוונטיות. לכן, אם כבעל עסק כרטיס העסק שלך מופיע במילת חיפוש באזור מוגדר, כך גם סביר שהאתר שלך זוכה לחשיפה בקישור שמופיע בכרטיס העסק ואם האתר עומד בקריטריונים בסיסיים של מנועי החיפוש, אז הוא גם מקבל תעדוף בתוצאות חיפוש הטבעיות שמופיעות בהמשך הדף.

איך הכל התחיל?

ההיסטוריה של גוגל עסקים בארצות הברית רוויית מלחמת מוחות בין ספקי שירות לבין השירות הכה "כן" שגוגל רוצה לספק ללקוחותיה. אם כמעט לפני עשור, כשטלפונים סלולריים החלו להתבסס על שירותי מיקום וג'י.פי.אס, או אז ניתן היה להעלות נקודות לגוגל מפות ללא כל בעיה – וכך אכן היה: אם חיפשנו מנעולן בארצות הברית, היו מתקבלות תוצאות על המפה המעידות על עשרות, אם לא מאות, מנעולנים ברדיוס של קילומטר סביבנו. ובמשך הזמן כשגוגל ניסתה לנווט ולשפר את השירות בעזרת גלויות לאימות המיקום של העסק, אז גם את זה ניתן היה לעקוף על ידי מספר פעולות מתוחכמות. בגוגל הבינו כי השירות לעולם לא יאפשר לעמוד עין בעין ביחס לשאיפה של החברה לספק מידע רלוונטי לגולשים וללא יכולת להתערב אנושית בנעשה במנוע החיפוש הטבעי.

מכאן, הגענו לעת הנוכחית ולשירות Home Services ובו נותני השירות בתחומים מקצועיים, כגון מנעולנים, מתקיני חניות מקורות, שרברבים, טכנאי מיזוג אוויר ועוד, ייאלצו לספק לגוגל מסמכים התואמים את דרישות החוקיות של כל מדינה בארצות הברית, שלרוב מסתכמים ברישיון עבודה וביטוח – במקביל לאישור המיקום על ידי גלויה (במידת הצורך).

למה גוגל מתחייבת ב-"Guarantee"?

במסגרת התהליך הנ"ל, גוגל פונה ישירות אל בעלי המקצוע. בין אם מדובר בחברות גדולות ומבוססות או בכאלו אשר עובדים כעסקים קטנים ואשר סיפקו את כתובת ביתם כנותני שירות אזוריים – הפנייה נעשית על ידי עובדי גוגל, המכונים "גוגלרים", ומציעה להם להופיע בראש הדף של תוצאות החיפוש (כרגע ללא עלות) ורק אם רק יעמדו בתנאי הסף ויספקו לגוגל רישיונות עבודה וביטוחים מתאימים.

הנה מספר דברים שנאמרו ע"י נציגה של גוגל לבעל מקצוע באשר למה גוגל מתחייבת:

  • לשים את העסק בראש עמוד תוצאות החיפוש.
  • "We're gonna guarantee your work up to $2000": לא ברור מה משמעות המשפט, שנאמר ע"י גוגלרית בשיחת טלפון, אך בתרגום יבש לעברית – גוגל תבטיח את העבודה שלך עד $2000.
  • "Background check and reputable, as well as employees' reputable": גוגל מבצעת על חשבונה בדיקה של עבר פלילי (background check) לאותו בעל מקצוע ולעובדיו! גם בדיקה זו נעשית ללא עלות, כלומר על חשבונה של הענקית!

אז על מה כל הרעש, אתם שואלים?

ראשית, זו הפעם הראשונה שגוגל משפיעה באופן אנושי ומוצהר ומבצעת סלקציה בין עסקים בתוצאות חיפוש ממומנות וסביר שלכך יהיו השלכות אף על תוצאות החיפוש האורגניות! מעשית זה מאפשר לגוגל לדעת באופן מאוד מפולח מי הם העסקים החוקיים ותיאורטית זה מאפשר לענקית לדחוק מתוצאות החיפוש כל חברה או בעל מקצוע שלא נחשבים כ"חוקיים" בעיני החוק. מדובר בתקדים שטרם נראה כמותו – ומסתבר שהדבר עומד בראש מעייניה של גוגל – והחברה משקיעה הון על הון אנושי, שיוצר קשר ומלווה את בעלי העסקים לאורך התהליך ובסוף גם מאשר את חוקיותם. ומכאן עולה השאלה – האם גוגל מודה בטעויותיה לגבי מערכת ה-AdWords או אף מטילה ספק באלגוריתם של מנועי החיפוש שלה?

חשוב לציין, כי אלו אשר יעמדו בקריטריונים, יוצגו בראש הדף במיקום המוקצה לתוצאות הממומנות ובתצורת קרוסלה מודגשת. לעת עתה, עדיין מופיעות בהמשך הדף תוצאות חיפוש אורגניות של גוגל עסקים:

locksmith organic and ads

 

אך כפי שניתן לראות במידע רשמי של גוגל על שירותי Home Services – ומוצג בתמונה המצורפת – נראה כי מה שמופיע אלו תוצאות חיפוש טבעיות ולצידן Google Guaranteed. כנראה שאין פה טעות וגוגל רומזת שבשאיפתה לעתיד, כנראה שכך ייראו תוצאות החיפוש הטבעיות של גוגל עסקים.

ראו צילום מסך מדף הסבר של גוגל על שרות Home Services:

locksmith ads

 

SEO ז"ל?

אין ספק שהאג'נדה הנוכחית של גוגל גורסת כי ברצונה לשלוף בפינצטה את העסקים הלגיטימיים, להסמיך אותם בפני הגולשים ככאלו שגוגל מאשרת אותם ובכך, כמובן, למקסם הכנסות מהמודל של גוגל AdWords ולדחוק עוד קצת מטה את תוצאות החיפוש הטבעיות; וכן למשוך חזרה את אמון הגולשים שנפגעו בעבר ובוחרים כיום לחפש שירותים באתרים כגון yelp מאשר "להאמין" לגוגל.

אנחנו על המפה ואנחנו לא נשארים על המפה!

שאלה שחייבת התייחסות היא מה תהיה ההשפעה של המהלך על פרנסתם של אלפים ואולי יותר: בעלי מקצוע המספקים שירותים הוגנים ומסורים ללקוחותיהם, אבל לא עומדים בקריטריונים המחמירים של חוקיות?

להזכירכם, ארצות הברית היא מדינת מהגרים ומהגרים רבים מתפרנסים מעבודות מקצועיות, אך במצבם החוקי אין ביכולתם "לגייר" את העסק. יש לשער כי התהליך יהווה מכה אנושה לאותם בעלי מקצוע אשר גוגל מתייגת כ-"fraudulent" (רמאים), שבהם ישנם גם רבים וטובים אשר מתפרנסים בכבוד, אך ללא רישיונות וביטוחים ולאורך שנים.

אין ספק שהמהלך שגוגל עושה "מקדם" מוסר ואתיות כלפי הגולשים, אך מייצר השלכות מרחיקות לכת, המקדמות מועדון סגור של בעלי מקצוע לגיטימיים בלבד, שללא ספק יהווה מצע לריכוזיות בתחום נותני השירות, מה שעלול לעודד עליית מחירים לצרכנים ושירות מסורבל יותר ושלא בהכרח ישרת את הצרכן.

הניסיון של גוגל הוא לייצר אמת אחרת, דיכוטומית להפליא, שבגישתה מנסה לבער את העסקים ה"לא לגיטימיים" ממנועי החיפוש ולאפשר נפח עבודה רב לאלו אשר כן עומדים בקריטריונים. מהלך זה הוא לא פחות מהצהרה בומבסטית שטוענת – טעינו, התעשרנו, לא לקחנו אחריות, אך הפנמנו כי איבדנו את אמון הגולשים ומכאן והלאה אנו מתערבים באופן אנושי בכדי לסדר את הבלגן שיצרנו – ואם נעמיק במסקנה – הבלגן שהאלגוריתמים ומערכת הפרסום הלא מפוקחת של גוגל, יצרו עד כה.

ומי עוד צפוי שייפגע?

עוד תחום שסביר בהחלט שיפגע הוא תחום ה-affiliates. בתחום נותני השירות בארצות הברית ואף בארץ, נוצרה שיטת עבודה בין אלו המבצעים את העבודות לבין אלו המספקים להם את העבודות. איש מקצוע בתחום מסוים, לא מכיר ולא יודע איך לקדם עצמו ברשת ולכן נוצר תחום המספק פרנסה למקדמי אתרים ומפרסמים, כאלו המקדמים שירותים ברחבי הרשת ואשר את הקריאות עצמן מעבירים לבעלי מקצוע מוכשרים שיודעים לתת שירות, אך ללא ידע בסיסי בפרסום ממוקד. השילוב הזה יצר מערכות יחסים המורידות מאיש המקצוע את הצורך להתעסק עם נכסים דיגיטליים, פרסומים, תקציבים, ניהול וכו'. תמורת השקט הזה, הוא זוכה להתמקד בעבודה ומאפשר לעצמו מקורות עבודה מרובים ואשר להם הוא משלם על פי עלויות שנקבעות בינו לבין מי שסיפק את העבודה.

עולות עוד מיני שאלות רבות באשר לשינוי זה, חלקן נוגעות בהיבטים מוסריים – כמו, העובדה שגוגל תאצור מידע על עבר פלילי של אנשים, תדע את כמויות העובדים בעסק ומחזורים כספיים – כלומר, פורצת גבולות המחייבים כל בעל מקצוע שרוצה להתפרנס, לעמוד כערום ועריה בתמורה לפרנסתו. עולות גם שאלות בתחום קידום האתרים: איך התהליך הזה ישפיע על אלפי אתרים המקודמים בתוצאות החיפוש הטבעיות – והאם עדיין יהיה אפשר לשווק נותני שירות באופן ממומן בשרות AdWords, אם הם לא תואמים את הדרישות החדשות של גוגל?

קצת מפחיד לחשוב על זה, אך התחושה היא שבמהלך זה גוגל מעוניינת לסגור את הצוהר על תחום ה-SEO הקשור למציאת נותני שירות; יחד עם זאת, סביר להניח כי תאפשר לקדם אתרים של אלו העומדים בדרישות, אינדקסים אמינים ואתרי מאמרים מקצועיים, בכדי למלא את החלל שייווצר. קחו בחשבון שאם בארז(ים) נפלה שלהבת, אז מה יעשו כל "אזובי האינטרנט"? כנראה שכל האינטרנט ישתנה.

סוף דבר

בעבר, גוגל התהדרה במוטו "Don't Be Evil". כדי להבין את הכוונה צריך לרדת לעומקו הסמנטי של המשפט. אל תהיה רשע, לא מחייב בשום צורה להיות טוב. ההפך, אפשר להיות בהכרח לא טוב וגם לצאת לא בסדר ולהיות תאב בצע וכל זאת זה עדיין לא מתקרב לרשעות. התרגום של Evil הוא "רוע, אכזריות וזדון" ולכן קל וחומר שרשעות תהיה קו אדום – Evil. בצע כסף זה ביזנס, לא רוע, ולאורך שנים ארוכות גוגל פעלה בדיוק בצורה הזו – ולא התנהלה ברשעות.

עצם העובדה שגולשים איבדו אמון במנוע החיפוש, נובעת בראש ובראשונה מתוך רצונה של גוגל להרוויח וכמה שיותר, אך לא באופן מרושע. עלויות "הקליקים" בגוגל אדוורדס בארצות הברית הגיעו לסכומים בלתי נתפסים, הניבו לחברה רווחים אדירים וחייבו את בעלי המקצוע לייקר מחירים כדי להצדיק את עלויות הפרסום. וכעת, כשהגולש הממוצע מדיר הקלקות ופונה לאתרים אמינים עם ביקורות אותנטיות ושנצברו לאורך שנים של דבקות בעקרון של – Be Good! גוגל לוקחת אוויר, בועטת בדלי ואף הופכת את הקערה על פיה – ולא בגלל שחשוב לה לשפר את אמות המידה המוסריות שלה, אלא כי האבולוציה של הגולשים מחייבת אותה להשתנות ולזכות בחזרה באמון הגולשים עם הסיסמא "Google Guaranteed!".

ולסיום, קבלו טיפ ממש שווה בגוגל עסקים שיאפשר לכם, בלינק אחד, לשלוח לקוחות ישירות לדף דירוג העסק:

  • גוגל מעודדת עסקים לאפשר קידום של ביקורות בעמוד העסקי על ידי לקוחות, בכך שהיא מאפשרת ליצור קישור ייעודי אותו ניתן לשלוח בהודעת טקסט ושלחיצה עליו תוביל את הגולש לדף העסקי – ישירות לאפשרות דירוג הכוכבים וכתיבת הביקורת. איך עושים? כנסו לקישור הבא: https://developers.google.com/places/place-id
    הזינו את שם העסק שלכם כפי שמופיע בגוגל עסקים ולאחר מכן יופיע לכם קוד דומה לזה: ChIJj61dQgK6j4AR4GeTYWZsKWw.
  • את הקוד מעתיקים ומדביקים בסופו של ה-url הבא:
    https://search.google.com/local/writereview?placeid=
  • בדקו שזה אכן עובד. לאחר מכן מומלץ לקצר את כתובת ה-URL בשרות Google URL Shortener וכך יצרתם לינק שישמש אתכם לקבלת ביקורות באופן היעיל ביותר.

חידשתי לכם? סקרנתי אתכם? מה אתם חושבים על כל הנושא הסבוך הזה? כתבו לי בתגובות ואשמח להמשיך ולדסקס!

הפוסט האם שירות Home Service Ads של גוגל הוא מזימה זדונית או התפתחות חיובית? הופיע ראשון בבלוג


פרסום בגוגל אדוורדס: המדריך המלא והעדכני למפרסם

$
0
0

מנוע החיפוש של Google הוא הנפוץ בעולם. נכון לשנת 2017 הוא בעל נתח שוק של כ-80% בחיפושים בארה"ב, כאשר האחוז הזה רק הולך וגדל. הנתון המספרי הזה מוכיח שלגוגל יש שליטה מלאה בעולם הפרסום הדיגיטלי היום, מה שמוביל רבים לפרסם בעזרת ממשק הניהול Google AdWords. פרסום בגוגל אדוורדס כולל  מודעות ברשת החיפוש, רשת המדיה (באנרים המופיעים ברחבי הרשת) ובמנוע החיפוש לסרטונים YouTube. יחד עם זאת, לא כל מי שמעוניינים לפרסם יודעים כיצד לעשות זאת, ואולי אף נרתעים כי הם סבורים שזה מורכב. במיוחד עבורכם כתבתי מדריך זה, ואני מקווה שאחרי שתקראו אותו זה ייראה לכם פשוט משחשבתם 🙂

המדריך הזה ארוך – אינכם חייבים לקרוא את כולו. אם מעניין אתכם נושא ספציפי, פשוט תמצאו אותו בתוכן העניינים, תלחצו על הקישור ותגיעו אליו בקלות.

תוכן עניינים

הקדמה

תשלום לפי קליק – PPC

תשלום לפי קליק היא שיטת חיוב לפיה המפרסם משלם עבור כל קליק על המודעות שלו. בשוק קיימות שיטות נוספות כמו תשלום לפי אלף חשיפות (CPM – Cost Per Mill). בגוגל שיטת החיוב היא מסוג הראשון, תשלום עבור כל קליק, מה שאומר שעל כל לחיצה על המודעה שלכם תשלמו סכום כסף שנע בין כמה אגורות לכמה שקלים. בתחומים תחרותיים מאוד ישנם ביטויים בהם עלות לקליק נחשבת גבוהה, ונעה סביב ה-50 שקלים, ואף יותר.

בענפים רבים המפרסמים חוששים ממודל תשלום זה, לעיתים בגלל שהוא חדש עבורם והם לא מכירים אותו, ובמקרים אחרים חוששים מפרסמים שהמתחרים שלהם יקליקו על המודעות כדי לבזבז את תקציב הפרסום, וכך בעצם יפגעו בפרסום. כדי להתמודד עם תופעה זו תוכלו להשתמש בכלי חיצוני שמאתר כתובות IP של גולשים שמקליקים פעמים רבות על המודעות שלכם, ואתם מוזמנים לקרוא סקירה עדכנית שערכתי על 2 כלים למניעת קליקים זדוניים. עלות השימוש החודשי בשירות מסוג זה נעה בין 40 ל-50 דולר בחודש, והוא נחשב לחובה בתחומים בהם התחרות גבוהה ויקרה במיוחד.

מה יוצא לי מפרסום בגוגל בגוגל אדוורדס?

למען האמת, די הרבה. פרסום איכותי יוביל לתוצאות מגוונות:

  • מיתוג וחשיפה של העסק שלכם
  • שיחות טלפון ישירות מהמודעה ומהאתר לבית העסק
  • פרטים של גולשים שמילאו טופס צור קשר, הנקראים בשפה המקצועית "לידים"
  • הרשמה לרשימת תפוצה, אליה תוכלו לשלוח ניוזלטר מטעם העסק
  • רכישות בחנות הווירטואלית שלכם (או בז'רגון המקצועי, אתר eCommerce)
  • צפיות בסרטון YouTube שלכם
  • קידום הורדת אפליקציה שפיתחתם

מהו סוג חשבון ה-AdWords המתאים לכם?

קיימים שני סוגי חשבונות פרסום:

  1. חשבון פרסום רגיל – יתאים לכם אם אתם מפרסמים עסק אחד.
  2. חשבון מנהל מסוג MCC, ראשי תיבות של My Client Center – דרוש לסוכנויות פרסום, או מפרסמים בעלי שני אתרים (או יותר) אותם הם מפרסמים. היתרון הגדול של חשבון MCC הוא שבעזרת Login אחד בלבד אתם מקבלים גישה לכל החשבונות אליהם יש גישה.

כך נראה חשבון מסוג MCC:

MCC account

סוגי קמפיינים

לפני שאתחיל בהקמת הקמפיין, אבצע סקירה של סוגי הקמפיינים. במסך הראשי, לחצו על הכפתור האדום "Campaign" כדי להתחיל את הקמת הקמפיין.

  1. MCC accountרשת החיפוש עם הרחבה לרשת המדיה – לא מומלץ כמעט באף מקרה. יש להפריד בין רשת החיפוש לרשת המדיה, כי שתי רשתות הפרסום שונות מהותית, הן באחוזי ההקלקות והן בעלויות הפרסום.
  2. רשת החיפוש בלבד – קמפיין שיציג מודעות ברשת החיפוש של גוגל.
    כך נראה פרסום בגוגל אדוורדס
  3. רשת המדיה בלבד – הקמת קמפיין שיציג מודעות (קיימות אפשרויות לשימוש במודעות טקסט ובאנרים מסוג תמונה) ברשת המדיה של גוגל, שמתפרסת על פני אתרים רבים. את המודעות תוכלו לזהות בעזרת האיקס והאות i שמופיעות בפינה השמאלית של המודעה.
    display network only
  4. קניות – קמפיין להצגת מודעות קניות מורחבות הכוללות תמונה ומחיר. נכון להיום קמפיין מסוג זה אינו בשימוש בישראל, כי הוא אינו תומך במטבע ישראלי.
    shopping
  5. וידאו – קידום סרטון YouTube כך שיופיע בתוצאות החיפוש במנוע החיפוש יוטיוב, או שיתנגן לפני סרטון אחר.video
  6. קידום אפליקציה – קידום הורדה של האפליקציה שפיתחתם. המודעה תופיע בחנות האפליקציות Google Play.
    app

במדריך זה אתמקד בהקמת קמפיינים ברשתות הפופולריות יותר: רשת החיפוש ורשת המדיה.

הקמת קמפיין ברשת החיפוש

לחצו על הכפתור האדום ובחרו קמפיין מסוג "רשת חיפוש בלבד/Search Network Only".

בתור התחלה תנו שם לקמפיין, על פי הנושא אותו אתם מפרסמים.

תחת Type בחרו קמפיין מסוג All Features, כך יהיו לכם את כל ההגדרות ולא תהיו מוגבלים.

ב-Network תוכלו לבחור האם תרצו להופיע רק במנוע החיפוש, או גם בשותפי החיפוש. שותפי חיפוש הם אתרים שבהם ניתן להציג את המודעות כך שטווח ההגעה רחב יותר.

ב-Devices הממשק מודיע לכם שבברירת המחדל המודעות יוצגו בכל המכשירים: מחשב נייח, טלפון נייד וטאבלט. ניתן לשלול הופעה של המודעות בכל אחד משלושת המכשירים.
search network only settings
כעת בחרו את המיקום הגאוגרפי בו המודעות שלכם יוצגו.

שימו לב – שיוך כתובות ה-IP בישראל אינו מדויק, כך שיש להיזהר עם שלילה אגרסיבית של מיקומים בהם לא תרצו שהמודעות שלכם יופיעו.

קיימים מפרסמים שבוחרים את ישראל כולה כמיקום גאוגרפי, ולא מבצעים שלילת מיקומים כלל.

בשלב הבא תבחרו את שפות הממשק של הגולשים שיראו את המודעות שלכם. מה הכוונה? השפה שבחר הגולש בחשבון הגוגל שלו. באופן דיפולטיבי הממשק מציע למפרסמים למקד לארבעת השפות הנפוצות בישראל: עברית, אנגלית, רוסית וערבית.

locations and languages

בשלב הבא תבחרו את האסטרטגיה של המחיר המקסימלי (או באנגלית, Bid, בדיוק כמו במכירות פומביות) אותו אתם מוכנים לשלם עבור כל קליק.

אסטרטגיות ביד

קיימות מספר אסטרטגיות מהן ניתן לבחור, כאשר אחת מהן מוגדרת כ-"ידנית" והשאר אוטומטיות.

כעת אסביר על כל אחת מן האסטרטגיות:

הצעת מחיר ידנית

  • מחיר ידני לקליק Manual CPC

אתם קובעים את הביד, פשוטו כמשמעו.

בפועל תחויבו על הסכום הנדרש כדי לגבור על המתחרה בעל הדירוג הנמוך יותר משלכם, בתוספת 4 אגורות.

הנה דוגמה שתסייע לכם להבין: קבעתם ביד של 4 שקלים עבור מילת מפתח מסוימת. המתחרה שלכם שנמצא בדירוג נמוך מכם הגדיר ביד של 3 שקלים. בפועל תשלמו שלושה שקלים ו-4 אגורות.

תוכלו לסמן ב-V את התיבה "מחיר משופר לקליק", כך המערכת תגדיל באופן אוטומטי את הביד במקרים בהם היא מזהה שיש פוטנציאל לקבל המרה במקרים מסוימים.

הצעות מחיר אוטומטיות

  • מיקום יעד בדף החיפוש Target Search Page Location

הצעת מחיר שנועדה להגדיל את הסיכויים שתופיעו בעמוד הראשון, או בחלק העליון של העמוד הראשון בדף תוצאות החיפוש.

  • מחיר יעד להמרה Target CPA

תוכלו להגדיר מהו המחיר אותו אתם רוצים לשלם עבור המרה. מומלץ להשתמש באסטרטגיה זו אך ורק כאשר יש כמות מספקת של המרות בחודש.

  • יעד החזר על הוצאות פרסום Target ROAS

הצעת מחיר שנועדה להניב את הערך הגבוה ביותר לכל המרה. גם כאן כדאי להשתמש באסטרטגיה זו רק אם יש כמות מספקת של המרות בחודש.

  • מיקוד לפי נתח הובלה בדירוג Target Ranking Share

באסטרטגיה זו תוכלו לקבוע שאתם מעוניינים לעקוף מפרסם אחר, ואת המחיר המקסימלי אותו אתם מוכנים לשלם עבור זה.

  • מקסימום קליקים Maximize Clicks

פשוטו כמשמעו, הצעת מחיר בה אתם קובעים שברצונכם לקבל את כמות הקליקים המקסימלית במסגרת התקציב.

  • מקסימום המרות Maximize Conversions

הצעת מחיר בה אתם קובעים שאתם מעוניינים בכמות ההמרות המקסימלית האפשרית במסגרת התקציב. גם באסטרטגיה זו יש להשתמש רק אם יש כמות חודשית מספקת של המרות.

  • אופטימיזציית מחיר לקליק Enhanced CPC

הצעת מחיר אוטומטית בה המערכת קובעת את הביד. לא מומלצת לשימוש עבור מפרסמים מתחילים.
bid strategy
לאחר בחירת האסטרטגיה הגדירו את הביד והתקציב היומי עבור אותו קמפיין.

שיטת הצגת המודעות

מיד לאחר מכן תגדירו את שיטת ההצגה של המודעות:

רגילה

בשיטה זו המערכת תפרוס את הצגת המודעות לאורך היום, לכן המודעות לא יוצגו כל הזמן. המערכת היא זו שקובעת מתי להציג את המודעות, בהתאם ליכולת שלה להניב תוצאות איכותיות.

מואצת

בשיטה המואצת המערכת לא תפרוס את הצגת המודעות, אלא תציג אותן בכל הזדמנות אפשרית. בשיטה זו התקציב עלול להיגמר בשלב מוקדם של היום.

delivery method

כעת תוכלו לבחור את תוספי המודעות שיופיעו בתחתית המודעות.

תוספי מודעות

תוסף מיקום Location

מסייע לגולשים למצוא פיזית את בית העסק שלכם. יש לחבר חשבון מסוג Google My Business להפעלת התוסף.
location
תוסף SiteLinks

קישורים לעמודי נחיתה נוספים אליהם תוכלו להפנות את הגולשים. מומלץ מאוד להוסיף לכל לינק 2 שורות של תיאור, כך ציון האיכות יעלה ובחלק מן החיפושים התיאורים האלה אף יכולים להופיע.

תוסף הסברים/יתרונות מרכזיים Callouts

טקסט נוסף בו תוכלו לספר במה העסק שלכם שונה מהמתחרים שלכם. כדאי לכתוב טקסט ייחודי ואיכותי שימשוך את הגולשים ויסייע להם להבין את היתרונות המהותיים שלכם.

תוספי מידע מובנים Structured Snippets

מזכיר מאוד את תוסף היתרונות המרכזיים מהסעיף הקודם. גם כאן ניתן להוסיף טקסט נוסף שיסייע לגולש להכיר קצת יותר את בית העסק, ההבדל הוא בתוסף מידע. תצטרכו לבחור מבין רשימה מובנית של אפשרויות כמו: סוגים, שירותי משרד, דגמים, מותגים, קורסים, שירותים ועוד.

callout snippet and sitelinks

תוסף ביקורות Reviews

הוספת ציטוטים או דירוגים שפורסמו במקורות חיצוניים, כולל שם האתר בו פורסמה הביקורת.
reviews
תוסף התקשרות Call

מעודד גולשים להתקשר לבית העסק. אם תרצו לקבל שיחות, הוסיפו את המספר שלכם ותוכלו לקבל מספר וירטואלי של גוגל, כך תוכלו לעקוב אחר כמות השיחות שקיבלתם מהפרסום.
call
תוסף הודעות Message

מעודד גולשים לשלוח לכם הודעת SMS עם הפרטים שהם רוצים לקבל מכם. השירות יכול להתאים לעסקים רבים. כשתחזרו לאותו מתעניין תהיו כבר מוכנים ותתנו לו את המידע אותו הוא חיפש.

תוסף יישום App

קישור בתחתית הטקסט המפנה גולשים להורדת האפליקציה שלכם.

תזמון הצגת מודעות

כעת משסיימתם להגדיר את התוספים הרצויים, תבחרו את תזמון המודעות. אם אתם לא נותנים שירות בימים שישי ושבת ואינכם רוצים לקבל טלפונים בימים אלו, תוכלו להגדיר שהמודעות יוצגו בימים א'-ה' בשעות העבודה.

ad scheduling

סבב מודעות

יש לבחור מבין 2 אפשרויות של הצגת מודעות. אם לדוגמה ברשותכם 3 מודעות, הגדרה זו קובעת לפי איזה סבב יוצגו המודעות:

ביצוע אופטימיזציה

המערכת תציג בעיקר את המודעות שמניבות את התוצאות הטובות ביותר.

 

סובב באופן אקראי Rotate indefinitely (סבב ללא מגבלת זמן)

דומה להגדרה הקודמת, אך ללא הגבלת זמן. כלומר, המודעות יוצגו באופן שווה ואתם תוכלו לבחור איזו מודעה להשהות לאחר שתבחנו את הביצועים בעצמכם.

לאחר סיום הגדרת הקמפיין ניתן להמשיך לשלב הבא בו נכין את המודעות ונבחר את מילות המפתח בהן נרצה להשתמש בפרסום.

ad rotation

הקמת קבוצת מודעות חדשה

במסך הבא תתבקשו לנסח מודעה הכוללת:

  • כתובת אתר/דף נחיתה אליו יופנו הגולשים לאחר לחיצה על המודעה
  • 2 כותרות – מגבלה של 60 תווים בסך הכל
  • כתובת אתר לתצוגה – שם תוכלו להסביר לגולשים לאיזה חלק באתר הם עתידים להגיע
  • תיאור – מגבלה של 80 תווים

בצילום המסך הבא תוכלו להתרשם ממודעה לדוגמה עבור חנות פרחים בירושלים:

ad example

מספר דגשים:

  • בכותרות המודעות אין אפשרות להוסיף סימני קריאה (!).
  • רצוי שבגוף המודעה תהיה קריאה לפעולה ("השאירו פרטים").
  • יצירתיות – כדי שהמודעה תבלוט מומלץ לחשוב מחוץ לקופסה ולרשום טקסט שיגרום לגולשים להביע עניין במודעה.
  • יתרונות – חשבו מה הגולשים שלכם מחפשים: מחיר, מוצרים איכותיים, משלוח לכל חלקי הארץ.

לאחר ניסוח המודעה גללו מטה עם העכבר, והוסיפו את המילות מפתח שאתם רוצים לפרסם עליהם.

התאמות מילות מפתח

תכונה זו קובעת אילו ביטויים שגולשים מחפשים יפעילו את המודעה שלכם.

יש סימונים בהם חובה להשתמש כדי להגדיר פנייה לקהל יעד רחב, או לקהל יעד מצומצם.

אלו 4 ההתאמות:

התאמה רחבה Broad Match

מוגדרת כברירת המחדל, אך אינה מומלצת לשימוש. אם מפרסמים 'חנות פרחים בירושלים', המודעה עלולה לפעול כאשר גולש חיפש רק אחת או שתיים מן המילים, מה שהופך את ההתאמה הזו למאוד לא ממוקדת ולא כדאית.

התאמה מדויקת Exact Match

המודעה תופיע רק כאשר גולש מחפש את מילת המפתח שלכם בצורתה המדויקת.

דוגמה: בחרתם את הביטוי 'חנות פרחים בירושלים'. המודעה תוצג רק כאשר גולשים הזינו את הביטוי הזה, כולל שגיאות כתיב והקלדה נפוצות (למשל: חנוצ פרחים בירושלים).

כדי להשתמש בהתאמה זו יש הוסיפו [סוגריים מרובעים] למילת המפתח, ללא רווחים.

התאמה זו מומלצת לשימוש למרבית המפרסמים.

התאמה לביטוי Phrase Match

בהתאמה זו צריכים להתקיים התנאים הבאים:

  1. גולש חיפש את הביטוי שבחרתם, בצירוף מילים נוספות לפני או אחרי. למשל 'חנות פרחים בירושלים תלפיות'.
  2. גרסאות קרובות של הביטוי ושגיאות. למשל "חנות פרחים בירושליים".

התאמה זו יכולה להתאים אם מילת המפתח שלכם מאוד ממוקדת וברצונכם להגיע לקהל יעד רחב יותר.

התאמת פלוסים Broad Match Modifier

התאמה זו דומה להתאמה לביטוי, אך פונה לקהל יעד רחב יותר.

המודעה תוצג במקרה שגולש חיפש את הביטוי שלכם עם סדר מילים שונה. למשל 'ירושלים חנות פרחים'.

הוסיפו פלוס + בצמוד לפני כל מילת מפתח. דוגמה +חנות +פרחים +ירושלים.

לאחר ההסבר על סוגי ההתאמות, הזינו את מילות המפתח הרלוונטיות ובחרו את המחיר המקסימלי אותם תהיו מוכנים לשלם עבור כל קליק.

select keywords

ברכות! עמדתם במשימה והקמתם קמפיין לרשת החיפוש בגוגל.

בשלב הבא תלמדו איך מקימים קמפיין ברשת המדיה של גוגל.

הקמת קמפיין ברשת המדיה

לחצו על הכפתור האדום "Campaign" ובחרו קמפיין מסוג "רשת המדיה בלבד/Display Network Only".

הגדרות בסיסיות

בשלב הראשון תוכלו לבחור "יעדי שיווק" כמו "ביקור בעסק" או "התקשרות אל בית העסק", אך מומלץ לבחור את האופציה השנייה שהיא "לא קיימים יעדי שיווק", משום שהיא מאפשרת לכם את כל ההגדרות בהן ניתן להשתמש.

marketing objective

בשלב הבא בחרו את הטריטוריה בה תרצו לפרסם, למשל ישראל.

בחרו את שפת הממשק של הגולשים כאשר הם משתמשים בגוגל. בניגוד לרשת החיפוש, כאן מומלץ לבחור במספר מצומצם של שפות, כדי למנוע הופעות באתרים בשפות זרות, שם הרלוונטיות נמוכה יותר וכך גם הסיכויים להמיר את הגולשים.

הגדירו את התקציב הרצוי ליום.

הגדירו את שיטת הצגה כפי שקבעתם ברשת החיפוש:

  • רגילה – פריסה של המודעות במהלך היום, או
  • מואצת – הצגת מודעות בכל זמן אפשרי.

campaign settings

בשלב הבא תבחרו את תזמון הצגת המודעות וסבב מודעות כפי שבחרתם ברשת החיפוש.

ad scheduling 2

מכסה תדירות

תוכלו לבחור האם תרצו להגביל את כמות הפעמים שגולשים ייחשפו למודעות שלכם ברשת המדיה. למשל, תוכלו לקבוע שגולש לא ייחשף למודעה יותר מ-3 פעמים ביום.

frequency capping

מיקוד מכשירים

תוכלו לבחור האם תרצו להופיע במחשבים נייחים, טלפונים ניידים או טאבלטים.

target device types

תנו שם לקמפיין בתחתית המסך, שמרו את השינויים ועברו לשלב הבא, בו תבנו את קבוצת המודעות.

הקמת קבוצת מודעות ברשת המדיה

ראשית, תנו שם לקבוצת המודעות לפי הנושא אותו אתם מקדמים, למשל "חנות פרחים בירושלים".

שנית, קבעו את המחיר המקסימלי אותו תהיו מוכנים לשלם עבור קליק. ברשת המדיה אין צורך לתת בידים גבוהים כמו ברשת החיפוש, בתור התחלה תוכלו להסתפק בכמה שקלים בודדים לפרסום בישראל.

כעת תבחרו את הקהל לו תוצג המודעה.

כדי ללמוד על סוגי הקהלים באופן מקיף קראו את המדריך המפורט על סוגי פילוחים ברשת המדיה של גוגל, שם פירטתי את סוגי קהלים להם ניתן לפרסם, כמו: רימרקטינג, נושאים, תחומי עניין, דמוגרפיה ועוד.

targeting methods

לאחר בחירת הקהל, התקדמו לשלב בניית המודעה.

יצירת מודעה ברשת המדיה

תוכלו לבחור ליצור מודעה חדשה, או להעתיק מודעה קיימת מקמפיין קיים.

אם בחרתם ליצור מודעה חדשה, הגדירו האם תרצו להעלות באנר שכבר הכנתם מראש, במידות המתאימות כפי שמפורט בצילום המסך הבא:

ad size

אם אין ברשותכם באנר, תוכלו להשתמש בעורך של גוגל אדוורדס ליצירת מודעה רספונסיבית (הכוונה היא למודעה שמתאימה למספר רב של גדלי מסכים, במחשב נייח או בטלפון נייד).

ניתן להשתמש בספריית התמונות החינמית של גוגל, שם תמצאו תמונות מאגר לאחר שתזינו את כתובת דף הנחיתה שלכם, כך המערכת תדע להציע עבורכם תמונות שרלוונטיות לפרסום שלכם.

image library

כעת הוסיפו טקסט כנדרש:

  • כותרת קצרה.
  • כותרת ארוכה.
  • תיאור משכנע.
  • שם העסק.
  • כתובת דף הנחיתה אליו יגיעו הגולשים.

דוגמה בצילום המסך הבא:

responsive ad example

מזל טוב, השלמתם את הקמת קמפיין ברשת המדיה שלכם 🙂

בשלב הבא נעבור על הכלים שמציע הממשק של גוגל אדוורדס, ביניהם מתכנן מילות המפתח, הכלי לתצוגה מקדימה ויצירת המרות.

כלים שימושיים

הגדרת המרות

בתפריט הראשי לחצו על Tools/כלים, ולאחר מכן Conversions/המרות.

 

conversions

בשלב זה תגדירו את סוגי ההמרות אחריהן אתם רוצים לעקוב.

לחצו על הכפתור האדום להוספת Conversion, ויופיע המסך הבא:

conversion types

Phone Calls

הכוונה למעקב אחר המרה מסוג שיחת טלפון לבית העסק.

ניתן לעקוב אחר 3 סוגי שיחות:

  1. שיחות שהגיעו מגולשים שהקליקו ישירות על המודעה, ללא מעבר לדף הנחיתה.
  2. שיחות שהגיעו בעזרת המספר הווירטואלי של גוגל. היעזרו במדריך להטמעת מעקב שיחות באתר.
  3. קליקים על מספר הטלפון בדף הנחיתה בטלפונים ניידים. גם כאן אתם יכולים להיעזר במדריך להטמעת מעקב שיחות.

Website

מעקב אחר מילוי טפסים או רכישות באתר.

דוגמה להגדרת מעקב אחר גולשים שהשאירו פרטים בטופס צור קשר:

  1. תנו שם להמרה.
  2. הגדירו ערך של שקל אחד.
  3. תחת ספירה בחרו המרת אחת בלבד.
  4. בקטגוריה בחרו Lead.

website conversion     5. שמרו את ההמרה, והטמיעו את הקוד המתקבל בדף הנחיתה לפי ההוראות, או שלחו אותו למתכנת דרך                  המערכת עם הוראות ההטמעה.

review conversion settings

App

מעקב אחר הורדת אפליקציה או פעולות מסוימות באפליקציה.

Import

ניתן לייבא המרות שיצרתם ב-Google Analytics.

מחקר מילות מפתח

אחד הדברים החשובים ביותר בנושא פרסום בגוגל אדוורדס וגם בקידום אורגני הוא מחקר מילות מפתח. התהליך מסייע להבין את נפחי החיפוש עבור כל מילת מפתח ובנוסף נותן הערכה של הסכום שתצטרכו לשלם עבור כל קליק על המודעה.

לחיצה על Tools ואז Keyword Planner תוביל אתכם לכלי למחקר מילות מפתח.

keyword planner

השימוש בכלי הוא די פשוט, כל שעליכם לעשות הוא להזין את הביטוי הראשון אותו תרצו לבחון. לאחר מכן בחרו את הטריטוריה אליה אתם מפרסמים (למשל, ישראל) ואת שפת הממשק של הגולשים (עברית, אנגלית, רוסית, ערבית).

keyword planner settings

כעת הגעתם לעמוד בו תקבלו את הנתונים המיוחלים, ותוכלו להמשיך ולחפש ביטויים נוספים, או להיעזר בהצעות לביטויים מתאימים נוספים שנמצאים בתחתית העמוד.

keyword research results

 

לחצו על החץ של "הוסף לתכנית" עבור כל ביטוי שתרצו להוסיף, ובסיום המחקר הורידו את התכנית לקובץ Excel. בשלב הבא מומלץ לערוך את הביטויים לפני נושאים ולהחליט על אילו ביטויים תרצו לפרסם.

הכלי לתצוגה מקדימה

כלי חשוב נוסף בו יש להשתמש הוא הכלי לתצוגה מקדימה, בעזרתו מבצעים סימולציה של הצגת המודעות ברשת החיפוש.

לחיצה על Tools ולאחר מכן על Ad Preview And Diagnosis תוביל אתכם לשם.

ad preview

גם בכלי זה השימוש פשוט מאוד, כל שצריך זה להזין את הביטוי אותו אתם רוצים לחפש בהדמיה, יחד עם זאת יש להזין את הפרטים הבאים:

  1. הטריטוריה שבה נמצאים הגולשים.
  2. שפת ממשק גוגל של הגולשים.
  3. ביצוע הסימולציה במחשב נייח, טאבלט או טלפון נייד.

ad preview example

מדוע כדאי להשתמש בו?

  • בעזרת הכלי לתצוגה מקדימה תוכלו לבצע סימולציה של הצגת המודעות בטלפונים ניידים.
  • תוכלו לבצע הדמיה של הצגת המודעות ברחבי העולם (ארה"ב, אנגליה, גרמניה ובכל מדינה אחרת).
  • כל חיפוש Live שאתם מבצעים עלול להוריד את ציון האיכות של המודעה שלכם. אם אתם מחפשים את המודעות שלכם מדי יום ולא מקליקים עליהן (כי זה עולה כסף…) אתם תיצרו כמות חשיפות גבוהה ומספר קליקים נמוך, מה שיגרום לשיעור קליקים נמוך, ויחד עם זאת רלוונטיות נמוכה יותר למודעות שלכם. לכן, מומלץ להעדיף את השימוש בכלי מאשר חיפוש ב-Live.
  • תוכלו לאבחן את הבעיות הגורמות לכך שהמודעות שלכם לא מוצגות, אם נתקלתם במצב כזה.

הספריה המשותפת

בספרייה המשותפת ניתן למצוא כלים שימושים נוספים הכרחיים לניהול קמפיינים.

כאן אסקור את הנפוצים והחשובים ביותר.

shared library

קהלים

תחת קהלים תנהלו את רשימות הרימרקטינג שלכם, כלומר גולשים שביקרו באתר שלכם או צפו בסרטון מערוץ היוטיוב שלכם.

כאשר תלחצו כל הכפתור האדום "Remarketing List" תוכלו ליצור רשימה חדשה, בנוסף לרשימות אוטומטיות שכבר נוצרות כמו "כל המבקרים באתר" או "כל הממירים".

Remarketing List

תנו שם לרשימה החדשה, למשל על שם העמוד בו ביקרו הגולשים אליו תרצו למקד את הפרסום.

אם תרצו לפרסם לגולשים שהגיעו לעמוד הרכישה באתר, אך לא השלימו את הרכישה, תוכלו להשתמש באופציה מתאימה בה תמקדו את הפרסום לגולשים שביקרו בעמוד בעל הפרמטר check out, אך לא ביקרו בעמוד עם פרמטר confirmation.

בהמשך תבחרו מהו משך הזמן מאז הביקור באתר שבו תרצו להמשיך ולהציג מודעות לגולשים.

remarketing list settings

תקציבים

תחת תקציבים ניתן לערוך תקציב משותף עבור מספר קמפיינים. אם התקציב שלכם מצומצם מאוד, תוכלו להגדיר תקציב של 50 ש"ח ליום, ולהחיל אותו על מספר קמפיינים, כך אותם קמפיינים יהיו תחת אותה מטרייה תקציבית.

Budgets

התהליך פשוט ונוח לתפעול, פשוט נותנים שם לתקציב, מגדירים אילו קמפיינים יש להחיל עליו, את גובה התקציב היומי, ואת שיטת הצגה (מואצת או רגילה).

creating new budget

מילות מפתח שליליות בקמפיין

אחד החלקים החשובים ביותר בספרייה המשותפת. כאן תיצרו רשימה של מילות מפתח שליליות, כדי שתחסכו תקציב חשוב ותעשו את השלילה בצורה יעילה יותר.

campaign negative keywords

אם אתם יודעים שגולשים עלולים לחפש את המילה "חינם", "ללא תשלום", או "עשה זאת בעצמך", הסבירות שהם ימירו באתרכם נמוכה ולכן כדאי להוסיף את כל המילים הללו בהתאמה "לביטוי", ולהחיל את הרשימה על כל קמפייני החיפוש, כך כאשר גולש יחפש את אחת מהמילים האלה – המודעות שלכם לא יוצגו.

אסטרטגיות להצעות מחיר

אם יש לכם אסטרטגיה שמתאימה למספר קמפיינים, צרו אותה תחת "אסטרטגיות להצעות מחיר" והחילו אותה על הקמפיינים הרלוונטיים, בדומה לסעיפים הקודמים.

choose bid strategy

התהליך ידידותי: תנו שם לאסטרטגיה, רצוי לפי סוג האסטרטגיה שבחרתם, הגדירו את הנתונים המתבקשים כמו ביד מקסימלי או מחיר יעד, ולסיום בחרו את הקמפיינים שתרצו שהאסטרטגיה תחול לגביהם.

create new bid strategy

אפשרויות כתובת אתר

תחת אפשרויות כתובת אתר תוכלו לייצר UTM ברמת החשבון כולו, לצורך מעקב בגוגל אנליטיקס אחר מילות המפתח שהביאו את הגולשים לאתרכם כתוצאה מפרסום זה.

URL options

לנוחיותכם, הפרמטר בו צריך להשתמש הוא:
{lpurl}?utm_keyword={keyword}

סיכום

זהו חברים, הגיע לסיומו המדריך בן ה-3,283 מילים להקמת קמפיין ממומן בגוגל אדוורדס.

אם הגעתם עד כאן סימן שאתם נמלים חרוצות שלא נשברות בקלות 🙂

מקווה שמצאתם מדריך זה שימושי ושלמדתם מספר דברים חדשים בנושא פרסום בגוגל אדוורדס.

יש לכם שאלות/הערות/תובנות? דברו אתי בתגובות!

הפוסט פרסום בגוגל אדוורדס: המדריך המלא והעדכני למפרסם הופיע ראשון בבלוג

איך תעקבו אחרי מה שהמתחרים שלכם עושים ב-Facebook Ads?

$
0
0

תהיתם אי פעם איזה סוג של מודעות פייסבוק המתחרים שלכם עושים? או שהרגשתם מחסום יצירתי וחיפשתם קצת השראה מלקוחות דומים בתחומים שלכם?

אז יש לי דרך מגניבה (שאולי חלקכם מכירים) לרגל אחרי המתחרים בפייסבוק, באמצעותה תוכלו לקבל רעיונות שונים לקמפיינים עתידיים.

בואו נתחיל!

  1. לכו ל-News Feed ותמצאו איזושהי מודעה – לא משנה איזה.
  2. לחצו על החץ הקטן בחלק הימני העליון של המודעה.
  3. ואז לחצו על "Why am I seeing this?"

דוגמה למודעה

בעמוד שנפתח אתם תראו הסבר קצר (ובדרך כלל לא יותר מדי מפורט) על למה אתם רואים את המודעה הזו ולמה אתם בקהל היעד של מפרסמיה.

קצת יותר למטה, תראו קישור שנקרא: 'Manage Your Ad Preferences'. לחצו עליו:

למה אני רואה את המודעה

הקישור יעביר אתכם ל- Facebook Ads Preferencesמסך זה יראה לכם מה משפיע על המודעות שאתם רואים, וכן על האופן שבו פייסבוק מסווגת אתכם כמשתמשים, המבוסס על תחומי העניין שלכם.

(אל תתייחסו לשורה שמסומנת בכחול, היא לא קשורה למדריך 🙂 )

העדפות מודעות פייסבוק

מכאן, תוכלו ללחוץ על קטגוריה מסוימת (למעלה) ולבחור תחום עניין. אם תלחצו על Food and drink, לדוגמה, תראו עמודים שקשורים לקטגוריה ואם תלחצו על "קפה לנדוור", לדוגמה, תראו מודעות שנוצרו על ידי מפרסמים שמנסים להגיע לאנשים עם תחומי עניין הקשורים לקפה לנדוור. זאת דרך די מגניבה לראות איך אנשים ומפרסמים אחרים הולכים אחרי קהל מסוים שאוהב משהו מסוים 🙂

מודעות לפי תחומי עניין

זהו לבינתיים, נתראה במדריך הבא!

אז זה היה המדריך הקצר למעקב אחרי מודעות של מתחרים בפייסבוק. במדריך הבא, אסביר כיצד תוכלו לזהות את קהל היעד שלכם בפייסבוק באמצעות hack פשוט מאד.

Stay tuned 🙂

הפוסט איך תעקבו אחרי מה שהמתחרים שלכם עושים ב-Facebook Ads? הופיע ראשון בבלוג

איך לזהות את קהל היעד שלכם בפייסבוק בדקה באמצעות HACK פשוט מאד?

$
0
0

אומרים שהכלל מספר 1 בתחום השיווק הוא להכיר באופן מושלם את הפרסונה שאליו המוצר או השירות שלנו מכוון.

אחרת, אם קהל היעד שלנו לא מוגדר באופן מושלם, איך נביא תוצאות?

(ולא, אני לא מדבר על Audience Insights)

לפני שבוע פרסמתי מדריך על איך תעקבו אחרי המתחרים שלכם ב-Facebook Ads. לאחר שהגיעו אליי הרבה פניות ופידבקים טובים לגביו, החלטתי לפרסם עוד Hack פשוט ונחמד שיעזור לכם להכיר את קהל היעד שלכם באופן מדויק הרבה יותר!

בניית פרסונה ללקוח שלכם

לפני שאני מתחיל לעבוד עם לקוח מסוים (ארגון, עסק פרטי, מותג), אני בדרך כלל לוקח לי כמה ימים ועושה מחקר על קהל היעד שלו, כדי לדעת מה הם אוהבים, לאיזה מותגים דומים הם מחוברים ואיך מותגים אחרים עובדים עם אותו קהל כמו שלי.

אחר כך אני עובר לבנות את הפרסונה שלי באמצעות כמה שאלות שאני מנסה לענות עליהן עם מחקר קטנטן. הנה כמה שאלות לדוגמה (כמובן שזה אינדיווידואלי):

  • איפה הם מסתובבים באינטרנט?
  • איזה מותגים גדולים הם אוהבים?
  • איזה תכניות טלוויזיה וסרטים הם רואים?
  • באילו אתרים הם מבקרים?
  • איזה סוג של תוכן הם צורכים במדיה החברתית?
  • הם קונים אונליין או לא?
  • דמוגרפיה > איפה הם גרים ובני כמה הם?

כמו שאמרתי, לכל אחד יש את ה"סקר" הקטן שלו, אבל ברגע שסיימנו עם זה, אפשר לעבור לטקטיקה.

אז לפני שנתחיל "ללכלך" את הידיים ונמצא את הפרסונה שלנו, בואו נחפש את המתחרים של העסק שלנו. אם זה עסק קטן, מקומי, אפשר לעשות את זה באופן ידני – זה פשוט ייקח קצת יותר זמן 🙂

איך מוצאים את המתחרים?

יש הרבה כלים, כלי אחד נוח מאד הוא: owler.com. פשוט תכניסו אליו שם החברה ומיד לאחר מכן בצד ימין תראו את המתחרים המובילים שלה. אני בחרתי לצורך הדוגמה את PlayStation:

Owler

אז עכשיו כשיש לנו את השמות של המתחרים המובילים, ניכנס לפייסבוק ונמצא את העמודים שלהם.

אנשים שאוהבים דף פייסבוק של חברה מסוימת בדרך כלל מתעניינים במה שהחברה הזו מציעה – ולכן הם הופכים להיות חלק מהקהל שלה, ואולי גם לפרסונה שלנו.

מוכנים ללכלך קצת את הידיים?

1. לכו לעמוד הפייסבוק של המתחרה שלכם (שאותו כבר מצאנו) ולחצו על תמונת הפרופיל.

פה למטה אתם רואים את העמוד של Xbox (שזה המתחרה של Playstation):

תמונת פרופיל

ברגע שפתחתם את תמונת הפרופיל, שימו לב לכתובת ה-URL שמשתנה בדפדפן.

2. תעתיקו את מספר הזיהוי (ID):

לכל דף פייסבוק יש מספר זיהוי (ID) ייחודי משלו. מספר הזיהוי של דף פייסבוק נמצא בין הנקודה האחרונה בכל מחרוזת המספרים "." והקטע הבא שמתחיל -"/". במקרה זה, המספר הוא 16547831022.

תנסו למצוא אותו בעצמכם, זה לא ממש קשה 🙂

*שימו לב שהמלבן האדום מסתיר את הנקודה לפני הספרה "1" בתמונה

מספר זיהוי

3. כדי לראות את העמודים שהפרסונות שלכם אוהבים:

תעתיקו את ה-ID של העמוד שלכם (במקרה הזה של Xbox) אחרי ה- "=" בקישור כאן:

https://www.facebook.com/pages/?frompageid=

ולחצו על מקש ה-Enter!

שוב, במקרה שלנו זה יהיה: https://www.facebook.com/pages/?frompageid=8062627951

זה מה שקיבלנו:

עמודים שהפרסונות אוהבות

וזהו! מה שקיבלנו זה דפי פייסבוק שאנשים שאהבו את Xbox אוהבים! (או דפים מאד דומים)

זה מאד שימושי לבניית הפרסונות שלכם ולהבין איפה הם מסתובבים באינטרנט ובפייסבוק.

רגע, אבל יש את Audience Insights, שזה הרבה יותר מפורט!

נכון, הכלי הנהדר של Audience Insights מביא לנו נתונים דומים אבל לא תוצאות כאלה ממוקדות, הכלי מספק מידע כללי יותר על אנשים שאוהבים חברה או מותג – אבל לא תמיד דף פייסבוק ספציפי. ומעבר לזה, ה-Audience Insights דורשים שלעמוד תהיה כמות מסוימת של לייקים לפני שהם מספקים את המידע.

אז מה שעשינו כאן זה לעקוף את זה, וקיבלנו מידע מפורט מאד על עמודים זהים.

בהצלחה! אתם מוזמנים לעדכן אותי אם זה עזר לכם, וכמובן – לשתף 🙂

הפוסט איך לזהות את קהל היעד שלכם בפייסבוק בדקה באמצעות HACK פשוט מאד? הופיע ראשון בבלוג

איך תמדדו ביצועים של קמפיין פרסום בגוגל AdWords בצורה נכונה ויעילה?

$
0
0

Google AdWords היא ללא ספק מערכת הפרסום האינטרנטית האפקטיבית ביותר עבור עסקים מכיוון שבנוסף לכך שהיא מאפשרת למפרסם להגיע ללקוחות פוטנציאליים ברגע שהם מחפשים פתרון לצורך מסוים, היא גם מעניקה למפרסם את כל הכלים לעקוב אחר הביצועים של הפרסום ולנתחם בצורה שתוביל אותו להחלטות הפרסום הנכונות ביותר עבור העסק. אחת מהחוזקות הגדולות ביותר של פרסום לעסקים דרך מערכת גוגל אדוורדס היא היכולת הבלתי נגמרת של המפרסם למדוד ולנתח את הביצועים של קמפיין הפרסום שלו ממגוון זוויות במטרה לקבל החלטות נכונות יותר לשיפור תוצאות הפרסום.

עם זאת, רוב המפרסמים בגוגל לא מנצלים מספיק לטובתם את שטף הנתונים הרחב שמספקת להם מערכת גוגל אדוורדס לשדרוג תוצאות הקמפיין, בין אם זה כתוצאה מחוסר ידע או בין אם זה פשוט מעצלנות. בהחלט קיים סיכוי גדול שאתם מפספסים פעולות שיכולות לשפר את תוצאות הפרסום שלכם בגוגל מכיוון שאתם לא מודדים נכונה את הנתונים שאתם מקבלים ממערכת אדוורדס.

האם אתם חושבים שהפרסום שלכם בגוגל יכול להשיג תוצאות טובות יותר?

האם אתם רוצים להגדיל את תקציב הפרסום בגוגל אדוורדס אבל אינכם בטוחים שזה המהלך הנכון?

שמעתם מהמתחרים שלכם שהם מצליחים יותר בפרסום הממומן?

אתם סקרנים לדעת האם הפרסום של העסק בגוגל באמת עובד טוב?

אם עניתם בחיוב על אחת מהשאלות הללו – אתם חייבים לבחון לעומק את הביצועים של הפרסום!

זה ברור לי שמאוד קל ללכת לאיבוד בתוך פלטי הנתונים השונים של הקמפיין, וזה מובן אם אתם טיפה נרתעים מלהסתבך עם יצירת דוחות מותאמים אישית לקמפיין. אבל חשוב להפנים שניתוח ביצועים של קמפיין הוא חלק אינטגרלי מהפרסום בגוגל, ומהפרסום באינטרנט בכלל, ולכן אתם חייבים לדעת כיצד למדוד נכונה את הביצועים של קמפיין הפרסום שלכם בגוגל בצורה פשוטה ואינפורמטיבית.

בניית דוחות נתונים ויצירת תרשימים גרפיים יספקו לכם בהירות ותובנות רבות לגבי הדרך הטובה ביותר להצלחה עם הפרסום בגוגל. רק בעזרת ניתוח מעמיק ניתן לבנות מערך פרסום אופטימלי בגוגל עם החזר השקעה גבוה. בהמשך אסביר לכם מהם הקווים המנחים לבניית דוחות נתונים בהתאם ליעדי הפרסום בגוגל וכיצד ניתן בקלות לייצר דוחות נתונים מותאמים באדוורדס.

הגדרת המדדים החיוניים ביותר להצלחת הקמפיין

מערכת גוגל אדוורדס אוספת ומדווחת על נתונים רבים, החל מכמות החשיפות ברמת החשבון ועד לשיעורי ההמרה הספציפיים של כל מודעת פרסום, כאשר כל הנתונים הללו כמותיים וניתנים לניתוח במגוון דרכים. כמובן שכל הנתונים הללו יכולים במובן מסוים לעזור לנו לקבל החלטות נכונות יותר בניהול הפרסום בגוגל, אך מן הסתם לכל מפרסם צריכים להיות מספר מדדי ליבה שיהיו קריטיים יותר מאחרים בהתאמה ליעדים מהפרסום של העסק בגוגל.

אקח כדוגמה השוואה בין המדדים להצלחה של שני לקוחות שלי:

  • הלקוח ראשון הוא חנות אונליין למכירת תוספי מזון. בעוד שבהחלט חשוב שהקמפיין ישיג חשיפה רבה עם שיעור הקלקות גבוה, המדד המרכזי שמודד הצלחה במקרה זה הוא סך ההמרה של קניה באתר (המרה מוגדרת כהשלמת רכישה דרך עגלת הקניות באתר). דוחות המעקב אחר הקמפיינים של לקוח זה צריכים להתמקד דבר ראשון בביצועי ההמרה של האתר.
  • הלקוח השני שלי הוא קבלן פרגולות. מטרת הפרסום שלו בגוגל היא לייצר דרך הפרסום כמה שיותר פניות (לידים) דרך דף הנחיתה ודרך הטלפון. לכן מדדים כמו כמות הקלקות, כמות טלפונים דרך הרחבת התקשרות וטלפונים דרך דף הנחיתה צריכים לקחת את מרבית תשומת הלב. דוחות המעקב אחר הקמפיינים של הלקוח צריכים להתרכז ביכולת של הפרסום לייצר פניות לבעל המקצוע.

בחירת מדדים תומכים ליעדים של הפרסום

הגדרתם את המדדים החשובים ביותר עבור הצלחת הפרסום בגוגל, אך זה לא אומר שאתם צריכים להתעלם לגמרי משאר הנתונים שמערכת אדוורדס מספקת לכם. בהחלט מומלץ להכין דוחות נוספים הכוללים מדדים רלוונטיים נוספים שתומכים במדדים המרכזיים להצלחה, בין אם אלה דוחות שמתמקדים בחשיפות ובהקלקות או בין אם אלה דוחות מתקדמים באיכות ורלוונטיות של מודעות הקמפיינים.  

ישנן הרבה דרכים שונות לאמוד את ההצלחה של פרסום בגוגל, כך שרצוי לבנות מספר דוחות מעקב נוספים משניים אשר יכולים להעניק לכם זווית ראייה אחרת. שיפור נתונים משניים יכול לתמוך בסופו של דבר במדדי ההצלחה המרכזיים שלכם. למשל, הגדלת חשיפה במילת מפתח מסוימת יכולה להוביל להקלקות נוספות שיסתיימו בהמרה.

בניית דוח נתונים מותאם אישית ליעדי הקמפיין

עכשיו כשאתם יודעים בדיוק מהם הנתונים אחריהם אתם צריכים לעקוב מקרוב ולנתח אותם כדי לקבל החלטות נכונות לגבי הקמפיינים בגוגל, אתם מוזמנים לבנות דוחות מותאמים אישית.

בעמוד הבית של הקמפיין יש להיכנס לאייקון הגרפים שממוקם בצד שמאל למעלה בשורה האפורה. תיפתח לכם חלונית קטנה, בה יש ללחוץ על שורת "דוחות".

דוחות

לחיצה על הדוחות תעביר אתכם למסך הדוחות. אם אף פעם לא יצרתם דוח באדוורדס, אתם תראו מסך ריק עם כפתור 'פלוס' כחול להוספת דוח חדש.

לחצו על כפתור הפלוס ובחרו באפשרות של יצירת טבלה. ייפתח לכם עורך הדוחות והתרשימים של אדוורדס, אשר נראה כך:

עורך דוחות ותרשימים

בסרגל העליון יש לכם שורת חיפוש מדדים, מקום לשנות את שם הגיליון וסוג הדוח, אפשרות לבצע שמירה ואפשרות להוריד לאקסל. בסרגל בצד ימין מופיעים כל הערכים הקיימים בגוגל אדוורדס: הערכים הזמינים עבורכם יופיעו באפור.

תוכלו לגרור כל ערך לשורה או לעמודה לפי רצונכם. רצוי לבחור להצגה בשורות ערכים של מיקוד, כגון קמפיין, קבוצת מודעות, מודעות, מילות מפתח וכו'. בהצגת עמודות רצוי לבחור במדדי ביצועים כמותיים כמו קליקים, עלויות, מיקומים ועוד.

דוח נתונים מותאם אישית צריך להיראות דומה לתמונה הבאה:

דוח נתונים מותאם אישית

הדוח מותאם אישית למעקב אחר לידים נכנסים של פרסום אינסטלטור בירושלים. הפירוט בדוח זה הוא לפי מילות המפתח הראשיות של הקמפיין תוך הבחנה בין מכשיר נייח לנייד. המדדים החשובים ביותר להצלחת הקמפיין הם חשיפות, קליקים, שיעור קליקים, מחיר ממוצע לקליק ומיקום ממוצע.

בניית תרשים גרפי למעקב אחר מגמות בקמפיין

סוג דוח נוסף שיכול להעניק לכם תובנות לגבי הביצועים של הקמפיין הוא התרשים הגרפי. במסך הדוחות אתם יכולים לייצר לכם תרשימים גרפיים שונים: תרשים קו, תרשים עמודות, תרשים עוגה ותרשים פיזור.

תרשימים גרפיים תורמים לניתוח מעמיק של הנתונים. הרבה יותר קל לנתח נתונים ויזואלית מאשר בטבלת נתונים, והתרשימים מאפשרים למפרסם לעקוב אחר, ולנתח, כמה נושאים חשובים בהקשר של ביצועי קמפיין פרסום בגוגל:

  • מגמות שנוצרות בפרסום לאורך זמן כגון עונתיות, תקופות ביקוש חלשות, ביצועים של קמפיין בעקבות קידום מכירות והשפעות של שינויים שנעשו בפרסום עצמו.
  • קורלציות בין מדדים שונים של הפרסום בגוגל כגון הקשר בין כמות חשיפות לכמות קליקים, כמות הקלקות ביחס למיקום ממוצע של מודעה, המרות ביחס לתקציב יומי ועוד.
  • חריגות משמעותיות או שגיאות שנעשו בניהול הקמפיין. איתור וניתוח חריגות או טעויות מהעבר שנעשו בקמפיין יעזרו לכם להיות מוכנים יותר בעתיד בניהול הפרסום בגוגל במקרים דומים.

שימו לב שאתם בוחנים את המדדים בפרק זמן מספיק ארוך כדי שתוכלו לנתח את התרשים הגרפי כהלכה. קבלת החלטות מוקדמות על סמך נתונים מתקופה קצרה עלולה להיות מוטעית. למשל, לא באמת ניתן לבחון את יכולת ההמרה לקליקים של מילת מפתח חדשה בקמפיין לאחר רק יומיים, אלא יהיה כדאי לתת למילת המפתח לפחות שבוע לפני שבוחנים את התרומה שלה לקמפיין בעזרת תרשים גרפי.  

כדי ליצור תרשים גרפי יש להיכנס שוב למסך הדוחות ולפתוח דוח חדש. יש לבחור את סוג התרשים הרצוי (תרשים קו, תרשים עמודות, תרשים עוגה או תרשים פיזור). העבודה בבניית התרשים תהיה דומה לבניית הטבלה. בוחרים ערכי מיקוד כתצוגת שורה (ציר ה-X) ומדדים כמותיים כתצוגת עמודה (ציר ה-Y).

תרשים גרפי ייראה בערך כך:

תרשים גרפי

התרשים שלעיל מציג את כמות החשיפות וההקלקות בקמפיין פרסום של בעל מקצוע בגוגל לאורך זמן הקמפיין. ניתן לראות שברוב החודשים שהקמפיין פעיל ישנה קורלציה חיובית בין כמות החשיפות (הקו הכחול) לכמות ההקלקות (הקו האדום), אך עם זאת יש תקופה אחת שבה התקיים קשר הפוך בין החשיפות להקלקות. בעוד שכמות החשיפות גדלה ושמרה על ערכים גבוהים לאורך רוב תקופה זו, הקלקות הגולשים ירדו והיו מעטות.

תרשים גרפי שכזה יכול להעניק למפרסם מגוון תובנות לגבי התקופה הנמדדת, שאותן ניתן לבדוק בכרטיסיית ההיסטוריה של הקמפיין. ישנן מספר סיבות פוטנציאליות שיכלו ליצור את המגמה ההפוכה הזאת כגון הוספת מילות מפתח פחות רלוונטיות לקמפיין, שינוי אסטרטגיית תמחור, ירידה בדירוג איכות המודעות של הקמפיין ועוד.

5 דוחות ותרשימים בהתאמה אישית שאני ממליץ ליצור

אני מפציר בכל מפרסם בגוגל לאתר את מדדי הליבה החשובים ביותר עבורו בכדי ליצור דוחות ותרשימים מותאמים אישית לניתוח נכון ומעמיק. אך כדי לעזור לכם להתחיל בניתוח ביצועי הפרסום כבר עכשיו, להלן כמה דוחות ותרשימים שאני ממליץ ליצור כדי לקבל פידבק מיידי:

תרשים חשיפות והקלקות

תרשים קו המציג את ההתפתחות של רמת החשיפה וכמות ההקלקות של הפרסום בגוגל. בעזרת תרשים זה תוכלו לאתר מגמות שונות בפרסום בגוגל, כגון עונתיות, לצד בחינת ההצלחה של הקמפיין ביצירת קליקים בהשוואה לחשיפות. תוכלו לקבל אינדיקציה מהירה לנוכחות שלכם בגוגל. אם התקציב שלכם נשמר על רמה דומה לאורך החודשים, אתם צריכים לשאוף לראות מגמה של גידול בכמות ההקלקות ביחס לכמות החשיפות.

דוח ביצועים של מילות מפתח

למרות שניתן לראות ביצועים של מילות מפתח בכרטיסיית מילות המפתח באדוורדס, מומלץ ליצור דוח טבלה מותאם אישית לרשימת מילות המפתח של החשבון עם המדדים החשובים ביותר להצלחת הקמפיין. תוכלו להוסיף מדדים כגון משך ממוצע של ביקור באתר, קליקים בחיפוש אורגני, חשיפות שהוחמצו וכו', שלא מדווחים בכרטיסיית מילות המפתח.

דוח פילוח גאוגרפי

חשוב לבחון את הביצועים של הפרסום בחלוקה גיאוגרפית אם אתם מפרסמים באזורים שונים. לדוגמה, קבלן שיפוצים שמפרסם באזור המרכז והצפון יכול לבנות תרשים השוואה בין האזורים הללו. על סמך הדוח הזה הוא יוכל לקבל החלטות שונות לשיפור התוצאות בפרסום כמו למשל לנתב יותר מהתקציב לאזור שמעניק לו שיעור הקלקות גבוה יותר, לבצע התאמה של הצעות מחיר לאזור עם תחרות גבוהה יותר ועוד.

דוח ביצועים של תוספי מודעות טקסט

על פי גוגל, תוספים למודעות טקסט יכולים להעלות את שיעור הקליקים בקמפיין אדוורדס בעד 20 אחוזים. על כן, חשוב להכין דוח טבלה מותאם אישית שבוחן את הביצועים של תוספי המודעה שנמצאים בשימוש לפי קליקים, המרה ועוד. במקום לעבור מתוסף לתוסף כדי לבחון את הביצועים שלהם – בנו בפעם אחת טבלה המרכזת את כלל ההרחבות לצורך מעקב קל ופשוט.

תרשים מעקב המרות

אם הטמעתם מעקב המרות בדף הנחיתה ובאתר הבית, אני ממליץ ליצור תרשים עמודות אשר מפלח את המאפיינים השונים של אותן המרות. אפשר לקבל הרבה תובנות מעניינות לגבי ניהול הקמפיין מתרשים ויזואלי של פילוח המאפיינים השונים (מגדר, גיל, מיקום, מכשיר וכו') של הגולשים אשר השלימו את משפך השיווק עד להמרה.

סיכום

אני מקווה שעכשיו, לאחר קריאת המאמר, אתם יודעים להגדיר ולבחון טוב יותר מדדים חיונים להצלחת קמפיין בגוגל. שימוש בכלים אלו צריך להיות הצעד הראשון שלכם לשיפור התוצאות שאתם מקבלים מהפרסום בגוגל. חשוב לזכור שפרסום בגוגל דורש אופטימזציה מתמשכת – תמיד יש מקום לשיפור!
יש לכם שאלות/הערות/תובנות? דברו איתי בתגובות.

הפוסט איך תמדדו ביצועים של קמפיין פרסום בגוגל AdWords בצורה נכונה ויעילה? הופיע ראשון בבלוג

איך לייצא כתובות מייל של חברי ה-LinkedIn שלכם לצורך פרסום בפייסבוק

$
0
0

זהו, הגענו למדריך האחרון שלי בסדרה 🙂 אני מקווה שנהניתם עד כה, ושגם המדריך הנוכחי יועיל לכם! במדריך זה תלמדו כיצד לייצא את כל המיילים של חברי הלינקדאין שלכם, לשלוח להם אימיילים קרים ו\או לייבא אותם ל-Custom Audience בפייסבוק לצורך טרגוט.

תזכורת לפוסטים הקודמים:

עם השנים הצלחתי להגיע לכמות מסוימת של קשרים בלינקדאין וכל זה בלי מאמץ כלל. מדי פעם אני נכנס, כותב משהו, שולח בקשת חברות לאנשים שהם ממעגל שני\שלישי, מבקר בפרופילים של אנשי מפתח כדי שיראו שאני קיים ומקבל הזמנות.

מילא אני, שאני לא ממש משקיע שם, אבל מה אם אתם כן? מה אם לכם יש אלפי connections שם ואתם רוצים להגיע לכל אחד מהם באופן אישי בשביל לקדם את עצמכם, את המוצר שלכם או לפתח אופציות B2B? חבל שלא תשתמשו בקשרים הקיימים שלכם שם.

איך עושים את זה?

  1. כנסו לפרופיל ה-LinkedIn שלכם ובתוכו ל- Settings & Privacy:

הגדרות פרופיל לינקדאין

  1. משם כנסו ל-Getting an archive of your data:

ארכיון הנתונים בלינקדאין     3. סמנו את האופציה המסומנת + לחצו על Request archive.

תצטרכו לחכות בערך 10 דקות. בינתיים, תוכלו ללכת לפייסבוק ולהיכנס ל-Custom Audience.

אחרי כמה דקות תחזרו לעמוד הלינקדאין שלכם ותוכלו לראות את ההודעה הבאה:

הודעה מלינקדאין על מידע בארכיון

במסך הבא, תלחצו על Download:

הורדת הארכיון

  1. בתוך הקובץ שקיבלתם, כנסו ל-Connections:

תיקיית קשרים בלינקדאין

וככה הקובץ שלכם ייראה: רשימה של אנשי קשר, כאשר כל אחד מהם כולל שם פרטי, שם משפחה, כתובת מייל(!), חברה, ותפקיד:

רשימת אנשי קשר

איך זה עוזר לכם?

  • תוכלו כעת לטרגט את אותם האנשים בפייסבוק באמצעות Custom Audience
  • תוכלו לשלוח להם Cold Email בנוגע אליכם או לשירות שלכם
  • תוכלו לזמן אותם לקבוצות פייסבוק רלוונטיות שלכם

מה קורה אם לא קיבלתם כתובת מייל עבור איש קשר מסוים?

בשביל זה אני משתמש בכלי בשם Hunter, אליו אני מזין את כתובת החברה ומקבל שמות עם מיילים. מאחר שכבר יש לנו את השמות כבר בקובץ אקסל, כל מה שנשאר לעשות זה להתאים בין השמות למיילים 🙂

עזרתי לכם? שתפו את המדריך בפייסבוק!

הפוסט איך לייצא כתובות מייל של חברי ה-LinkedIn שלכם לצורך פרסום בפייסבוק הופיע ראשון בבלוג

איך לבנות רשימת מילות מפתח שליליות נכון ולחסוך כסף בקמפיין אדוורדס

$
0
0

רשימת מילות מפתח שליליות מוצלחת היא כלי חשוב מאוד להצלחת קמפיין ממומן בגוגל ועם זאת נראה כי הנושא מקבל פחות תשומת לב מהצפוי. רשימה טובה של מילים מאפשרת לנו למקד בצורה יעילה את הקמפיין לקהל הלקוחות הפוטנציאלי שלנו בגוגל.

אז למה בעצם כל כך חשוב להשתמש בצורה יעילה במילות מפתח שליליות?

3 תשובות עיקריות:

  • אחוז ההקלקות מתוך כלל החשיפות (CTR) יעלה עקב מיקוד יותר טוב של קהל לקוחותינו.
  • פחות קליקים לא רלוונטיים = חסכון גדול בכסף שנזרק לפח.
  • פחות קליקים לא רלוונטיים = יותר קליקים רלוונטיים בתוך תקציב מוגבל.

החלטתי לאחר ניסיון של שנים בהקמה וניהול של קמפיינים בגוגל להכין רשימה מסודרת לפי קטגוריות של מילות מפתח שליליות. של כל אותן מילים שכדאי לבדוק ולשקול לפני העלאת קמפיין פרסום בגוגל או בכל שלב אחר של הקמפיין.

מילות מפתח שליליות

1. ערים, אזורים ומדינות

לפני מספר שנים התווסף כלי "מיקומים גיאוגרפיים" שמאפשר לנו להציע מחיר שונה לכל גולש בהתאם לעיר או האזור בו הוא שוהה (באמצעות זיהוי כתובת IP). כך שניתן לתמחר כיום ערים מחוץ לרדיוס בצורה שתבטיח שלא יגיעו משם קליקים. שיטה זו אינה יעילה במקרים בהם הגולש נמצא בעיר מחוץ לרדיוס ומחפש שירות או מוצר בעיר שנמצא ברדיוס. לשם כך רצוי להכניס ברשימת מילות המפתח השליליות את כל האזורים, ערים ואף מדינות אשר בתחומם אנו לא מספקים כל שירות. דוגמא: קוסמטיקאית ברמת גן כנראה תהיה רלוונטית גם לתושבי גבעתיים, קרית אונו, גבעת שמואל ובני ברק ועל כן עליה לשלול את כל שאר הערים משם כמעט בוודאות לא יגיעו לקוחות (כפר סבא, ראשון לציון, נתניה וכדומה).

קידום לוקאלי

2. שמות של עסקים מתחרים

ישנה אקסיומה לפיה מאוד משתלם לרכוש בגוגל מילות מפתח הכוללות את שמות המתחרים. לדעתי, האקסיומה הזו אינה נכונה ברוב המקרים. שתי סיבות עיקריות לכך: בדרך כלל אחוז ההקלקה על המודעה במקרים האלה מאוד נמוך (CTR נמוך), מה שפוגע באופן עקיף בציוני האיכות של מילות המפתח ואולי גם בקמפיין עצמו וכפועל יוצא מכך גורם להעלאת המחיר לקליק אותו נשלם. דבר נוסף הוא שגם אחוזי הרכישה או המרת הליד באתר נמוכה לרוב או מוטלת בספק – זאת בעיקר לנוכח העובדה שאלו המחפשים אחרי מותג מסויים, כנראה ימשיכו לחפש אותו. דוגמא: מי שמחפש "אינסטלטור משה כהן" מעוניין בו וביצרת קשר איתו בהקדם ולכן לא  יתפתה ללחוץ על "אינסטלטור מהיר וקופצני" שהופיע בממומן.

3. מגזרים ושפות

בשנים האחרונות יש עליה בכמות השירותים או המוצרים שמיועדים למגזרים מסויימים ולדוברי שפות זרות בישראל. בין היתר לקהל הדתי/חרדי, לעולים מרוסיה, צרפת, אתיופיה, ארגנטינה, לתושבי המגזר הערבי ועוד. במידה ואנו משווקים למגזר הכללי, כדאי להוסיף את המגזרים או השפות המרכזיות לרשימת המילים השליליות. במידה ואנו מתמחים גם בשירות למגזר הכללי וגם בשירות למגזר ספציפי, אז עלינו להקים עבור המגזר הספציפי קבוצת מודעות שונה. דוגמא: במידה ואנו משווקים קורס פסיכומטרי כללי המועבר בשפה העברית בלבד, קרוב לוודאי מתוך ניסיון, שניתקל במילות מפתח כמו: קורס פסיכומטרי ברוסית או קורס פסיכומטרי לרוסים, ועל כן רצוי לשלול גם את המילה "ברוסית" וגם "לרוסים".

4. גילים או מגדר

ממש בדומה למגזרים ושפות, לעיתים רבות אנו יודעים כי השירות שלנו אינו מיועד לתינוקות, ילדים, נוער או חיילים ולחילופין ייתכן שאינו מתאים לקהל המבוגר או לקשישים. כך שיש לשלול בני גיל אשר אינם בקרב לקוחותינו. כך הדבר גם כלפי מגדר: ישנם חיפושים המותאמים לנשים ואימהות או גברים ואבות. דוגמא לעניין: אנחנו משווקים שעון יד המתאים לנשים בלבד, במצב כזה עלינו להוסיף כמילות מפתח שליליות את המילים הללו: ילדים, נוער, צעירים, גברים וכדומה.

רשימת מילות מפתח שליליות

5. מוצרים או שירותים דומים

במידה ויש לנו מוצר או שירות, כדאי לבדוק מה הם אותם שירותים או מוצרים השייכים לאותה "משפחה" אך שונים בתכלית וכדאי לשלול אותם. לדוגמא אם אנו מוכרים כסאות בלבד, כדאי לשלול את כל סוגי הרהיטים הקיימים מראש כגון: שולחנות, ארונות, שידות, מיטות, ספות, מזנון וכיו"ב. במידה ואנו מוכרים מספר מוצרים שונים תחת משפחת הרהיטים, אז נקים קבוצת מודעות שונה לכל סוג של רהיט ובהתאם נשלול בכל קבוצת מודעות את המוצרים האחרים במשפחה.

שלילת מוצרים זהים

6. מחקר וסטטיסטיקה

סעיף זה אינו מוחלט ודורש שיקול דעת מתאים בטרם יוחל בקמפיין. ישנם לא מעט גולשים, בין אם סטודנטים, תלמידים או אחרים בעלי אופי חקרני, אשר מתמקדים בתחום עניין כלשהו וחוקרים אותו לאורכו ורוחבו. כפי שנראה אותם גולשים לא באמת מתעניינים במוצר או בשירות שלנו אלה מעוניינים להרחיב את הדעת בנושא. ניתן לזהות אותם לפי שימוש במילות המפתח הללו: מאמרים, עיתון, מגזין, ספר, מדריך, סטטיסטיקה ועוד. כמו כן יש להפעיל שיקול דעת גם למילה פורום שהולכת ונכחדת.

7. מחפשי עבודה

בתחומים רבים יש גולשים המחפשים אחר משרות, הצעות עבודה או פתרונות השמה. כך שכדאי לשקול בהתאם לתחום אותו משווקים, שלילה של כל מילות המפתח הרלוונטיות לחיפוש עבודה. דוגמא: במידה ואנו מציעים שירותי משלוחים לעסק, עלינו לשלול את המילים עבודה ודרושים בגלל הביטויים: "עבודה משלוחים" ו"דרושים משלוחים". עוד מילים שכדאי לשקול כהסרה: השמה, משרות, קריירה, תעסוקה מעסיקים, כוח אדם וכיו"ב.

8. מחפשי לימודים

בדומה לקטגורית מחפשי עבודה, יש לא מעט המחפשים אחר השכלה, תואר אוניברסיטאי או קורס מקצועי. גם במקרים האלה עלינו להפעיל שיקול דעת. דוגמא: עסק למכירת מכשירים ניידים, כנראה ויתקל בלא מעט אנשים המחפשים אחר "קורס לתיקון טלפונים ניידים" או "קורס פיתוח אפליקציות". כמובן שבמקרה הזה עלינו לשלול את המילה קורס/ קורסים. אילו עוד מילות מפתח שליליות עלינו לבדוק במידה ואנו חושדים כי יפנה אלינו קהל מחפשי הלימודים? אוניברסיטה, מכללה, לימודים, בית ספר, חוג, סדנא, השתלמות, כיתה ועוד.

9. שם דומה ומשמעות שונה

יש מקרים בהם מילים זהות הינן בעלות משמעות שונה לחלוטין, בעיקר כאשר הן מופיעות כצמד מילים. בכל קמפיין יש לוודא שאנחנו רוכשים אך ורק מילים עם משמעויות תואמות לשירות או המוצר שאנו מציעים. דוגמאות: אנו מוכרים מגנטים לפרסום עסקים. מגנט יכול להופיע לפחות ב4 קטגוריות שונות בעלות משמעות שונה, "מגנטים לפרסום עסקים", "צלם מגנטים לאירועים", "מגנטים לילדים" ו"מגנטים למנוע". כך שיש לשלול את מילות המפתח של התחומים הנוספים (ילדים, מנוע, אירועים וכו'. שאלה שעולה בעקבות הדוגמא, האם כדאי לרכוש את המילה מגנט? להערכתי, מדובר במילה בעייתית מאוד, אשר מנקזת לתוכה אולי 10 נישות שונות.

שלילת מילים בקמפיין

10. שימוש באתרים

גולשים רבים מחפשים אחרי אתרים, פורטלים, אפליקציות ופלטפורמות שונות. לרוב אותם משתמשים מתמקדים בחיפוש שביצעו או שהם מחפשים אחר בידור והנאה בלבד (פייסבוק למשל). עלינו לחקור את התחום אותו אנו משווקים בגוגל ולשלול את המילים במידה ויש סכנה להקלקה. בין הדוגמאות אפשר לסמן את אלה המחפשים אחר סרטוני וידאו ביוטיוב, או אחרים המחפשים להיכנס לאחת מהרשתות החברתיות הפופולאריות כמו: פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, פינטרסט וכדומה. ישנן עוד פלטפורמות למכירה פופולאריות כמו: זאפ, איביי, אטסי ואמזון ועוד נישות ספציפיות בהן ניתן למצוא אתר או פורטל המרכזים את מגוון התכנים בתחום. דוגמא לשלילה: יש לנו עסק למכירת בגדי ים לנשים בלבד, במצב זה ייתכן והייתי שולל את המילה אינסטגרם מחשש להגעה של גברים לאתר שלנו באמצעות מילת המפתח "בגד ים אינסטגרם".

קניות באינטרנט

11. מוצר חדש מול משומש

שוק המוצרים המשומשים באינטרנט גדול מאוד וחולש על מגוון רחב של תחומי עניין. נגיד ואנו מציעים מוצר חדש מהניילונים כמו אופניים, נשים לב מהר מאוד כי יש לא מעט גולשים המחפשים אחר אופניים משומשות ועל כן כדאי יהיה מראש לשלול את הביטוי הנ"ל. רשימת המילים שאותם עלינו לשקול בטרם נעלה עם הקמפיין: יד 2/יד שניה/משומש/ישן/אנטיקה וכמו כן גם את שם האתר יד2 באנגלית, yad2. כמובן שהדבר עובד בצורה דומה גם עבור מוצרים חדשים. דוגמא: אנחנו מציעים באתר דירת יד שניה בתל אביב למכירה בלבד ועל כן עלינו לשלול את המילה חדשה או השכרה בעבור המחפשים אחר דירה חדשה או אחר שכירת דירה.

12. שמות פרטיים של קולגות

מאחורי כל עסק עומדים בעלים, מנהלים וכדומה. ישנן מספר נישות בהן ניתן לזהות לא מעט חיפושים בגוגל הכוללים את שמות בעלי העסקים המתחרים. שמות פרטיים או שמות משפחה. בעיקר במקרים בהם המיתוג והמיצוב של העסק מתמקד בשם בעליו או לחילופין שם הבעלים מופיע בשם העסק.

13. יוקרתי מול עממי

לא מתאים לכולם, אבל יכול להתאים לחלק מהקמפיינים. הסעיף מתייחס בעיקר למוצרים בעלי אפיון יוקרתי או לחלופין, זול. בקמפיין המשווק מוצרים הנחשבים באופן מובהק ליוקרתיים נחסום את מילות המפתח המתארות מוצרים זולים ובקמפיין של מוצרים הנחשבים לזולים, נחסום את מילות המפתח המיוחסות ליוקרה. דוגמא: אנו מוכרים שעונים אופנתיים וברי השגה, במקרה כזה יש לשלול את המילים הבאות: יוקרתי, יקר, מפואר, אקסקלוסיבי וכיוצא בזה.

14. שירות שניתן ברשת

הסעיף נוגע בעיקר לשירותים אך גם למוצרים. לא מעט שירותים כיום במגוון תחומים מוצעים לגולשים אך ורק על גבי רשת האינטרנט. בין היתר: תחומי לימוד, משחקים, מוזיקה, קניית אוכל, דייטים ועוד. כך שבמידה ואנחנו לא מציעים כל שירות אונליין, יש לשלול את המילה (באנגלית ובעברית). דוגמא לכך: "קורס אנגלית אונליין", "יעוץ עורך דין אונליין" ועוד.

שלילת מילים

15. מתנות וחינמים

לא ברור למה כל כך גדולה התופעה, אבל אנו נתקלים בלא מעט גולשים המחפשים בגוגל אחר קבלת דברים בחינם ללא כסף. כמעט בכל קמפיין נתקלתי במילות החיפוש הללו. בין מילות המפתח אפשר גם למנות את אלו: מתנה, ללא עלות, ללא תמורה וכמובן חינם.

16. חומרי גלם

ייתכן ובין מילות המפתח שקנינו, נזהה מילים מתאימות עם תוספת של חומר גלם. כך שיש לשלול מלכתחילה את כל אותם חומרים. לדוגמא: בית עסק המוכר ארונות מעץ בלבד, יוכל להשתמש ב- מילות מפתח שליליות כגון: פורמייקה, מתכת, זכוכית, פלסטיק, ברזל, גבס ועוד. כדאי לעבור על המפרט של המוצר ולסמן מראש את המילים ה"מסוכנות".

17. עשה זאת בעצמך

לא מעט גולשים בגוגל, מעוניינים להכין לבד או לבנות באופן עצמאי מוצר כלשהו אשר אותו אנו מוכרים. כך שמומלץ לכל העסקים המפרסמים מוצרים בגוגל, לבדוק האם זה מוצר אותו נהוג לבנות באופן עצמאי בבית. לדוגמא: חנות אופניים תהיה חייבת לשלול מילים כגון: איך לבנות, הרכבה של, עשה זאת בעצמך, שרטוט ועוד.

מילות מפתח שליליות עשה זאת בעצמך

18. מדיה וצילום

רבים הניגשים לגוגל, מבצעים חיפוש אחר אמצעי מדיה שונים. חלקם בידוריים ואחרים פרקטיים. אז מה בעצם נכלל תחת מדיה? צילום, סרטון, תמונה, jpg, לוגו, מוזיקה ועוד. מניסיוני, לא מדובר בגולשים איכותיים ורצוי לשקול האם לשלול אותם או לא. דוגמא: אנחנו מוכרים בגדי תינוק, במקרה זה פחות סביר להמיר את אלו המחפשים את הביטוי "בגדי תינוק צילום".

19. תפקידים

נושא זה נוגע אך ורק לשיווק של שירותים במספר תחומים מצומצם. במידה ואנו מציעים שירות הנוגע לתפקיד ספציפי, ולא לתפקיד דומה אחר, כדאי לשלול את התפקיד הדומה. דוגמא: נגיד ואנו משווקים קורס יועצי ביטוח, יש לשים לב לכל המילים שיכולות להחליף את המילה יועץ, למשל: מנהל, עוזר, משווק ועוד.

20. מחשבים ומשחקים

לא רבים יודעים, אבל במספר תחומים ישנם גולשים המחפשים אחר משחקים ותוכנות או אחר נושאים תכנותיים אחרים. יש סיבות שונות לכך, בין היתר קשורות למתכנתים המפתחים כל מני תוכנות וזקוקים למידע. בין מילות המפתח שיש לשלול: משחק, תוכנה, תכנות, אפליקציה, פיתוח, הורדה ועוד.

מילות מפתח שליליות – הרשימה שתחסוך לכם הרבה כסף

כפי שנוכחתי לדעת מניסיון העבר, שימוש נרחב ב- מילות מפתח שליליות הוא היעיל ביותר לשיפור הקמפיין הממומן שלנו בגוגל מבין כלל האפשרויות העומדות בפנינו.
אז מה ניתן לעשות עם הרשימה הזו?
כדאי לעבור על הרשימה בטרם תעלו עם קמפיין ממומן חדש בגוגל או ממש עכשיו בזמן הרצת הקמפיין שלכם. נסו לבדוק כיצד ניתן, אם בכלל, להחיל כל קטגוריה לעיל בקמפיין שלכם.
מובטח כי שימוש אופטימלי ב- מילות מפתח שליליות המופיעות ברשימה, יחסוך לכם כסף רב ויגביר את אחוז ההמרה באתר.

ואם עולה לכם קטגוריה חדשה, או מילים עליהם לא חשבתי, ספרו לי על זה בתגובות.

הפוסט איך לבנות רשימת מילות מפתח שליליות נכון ולחסוך כסף בקמפיין אדוורדס הופיע ראשון בבלוג

Content Promotion –האם גוגל נכנסת לזירה של אאוטבריין וטאבולה?

$
0
0

את האמת גם אני עדיין לא יודע, אבל מה שכן אני יודע זה שהיא לפחות מנסה. אני אסביר:

לפני כשבועיים לערך קיבלנו גישה לקמפיין בשם Content Promotion. את הקמפיין ניתן ליצור דרך המערכת של Google Ads תחת יצירה של קמפיין מסוג Display.

הקמפיין עובד בצורה מאד דומה לקמפיין SDC אך המטרה שלו מאד דומה לקמפיין של אאוטבריין וטאבולה.

מה זה אומר?

הקמפיין מאפשר לנו המפרסמים, לנצל שטחי פרסום קיימים/נוספים של גוגל לטובת קידום תוכן ברשת כדי להניע לפעולה גולשים שמביאים התעניינות בתחום התוכן.

מה גוגל עושה:

  1. אוטומציה לביד – כדי להגדיל טראפיק לאתר.
  2. אוטומציה לקריאייטיב – כדי להרחיב את החשיפה.

content promotion

בדומה לפרויקט הבטא האחרון של גוגל (SDC), גם כאן, אנחנו המפרסמים, לא נצטרך לעשות הרבה.

הדברים שנצטרך למלא בעת הקמת הקמפיין הם:

  • שם קמפיין
  • מיקום
  • שפה
  • ביד (תכף ארחיב)
  • תקציב יומי
  • הקמה של אד סט (+הוספה של ביד ייעודי לאד סט)
  • יצירה של מודעות (תכף ארחיב)

קמפיין Content Promotion עובד בצורה אוטומטית לחלוטין תחת האופטומיזציה של גוגל עצמה.

בואו נתחיל בהקמה:

אחרי שסיימנו עם ההגדרות הבסיסיות נוכל לבחור ביד בCPC. נכון לעכשיו המטרה היחידה שיש למערכת היא CPC, לא נוכל לבחור CPA או CPM או כל אופציה אחרת שאנחנו מכירםי מקמפיינים אחרים.

המערכת מבטיחה לייצר לנו את הטראפיק האיכותי ביותר תוך כדי שמירה על מחיר היעד שלנו לקליק.

הקמה של מודעה:

עבודת ההקמה נעשה בדיוק כמו הקמה של מודעה רספונסיבית ב-GDN.

  • כותרת
  • כותרת ארוכה
  • תיאור
  • שם המותג
  • העלה של תמונות + לוגו

הגדרת קמפיין

טיפים:

  • עדיף להעלות מספר קומבינציות של כותרות ותיאור כדי שהמערכת תיצור בצורה אוטומטית מספר מודעות.
  • עדיף להעלות תמונות מותאמות למידה הנדרשת כדי ליצור את מודעה יפה ככל הניתן.

את כלל המודעות שהמערכת יוצרת לכם לבסוף תוכלו לראות תחת עמודת Ads & Extentions (פשוט תקליקו על המודעה).

הדוגמא (הלא יצריתית אני חייב לציין) צרפתי לכם כאן:

דוגמא לקמפיין

כשתלחצו על המודעה יפתח לכם גם לינק למבט על של כלל המודעות. ממליץ לפתוח אותו בטאב נפרד ולוודא שהאד בלוק שלכם כבוי או פשוט לפתוח Incognito.

את המפרט המלא של המודעות תוכלו לראות כאן:

Asset Specs Required Max # Allowed
Headlines 30 characters Yes 5
Long headline 90 characters Yes 1
Descriptions 90 characters Yes 5
1.91:1 Marketing Images 1.91:1 min size: 600×314 recommended: 1200×628 5MB max file size Yes Up to 15 including 1:1 images
1:1 Marketing Images 1:1 – required min size: 300×300 recommended: 1200×1200 TBD max file size Yes Up to 15 including 1.91:1 images
1:1 Logos 1:1 – optional min size: 128×128 recommended: 1200×1200 TBD max file size No 5 w/ 4:1s
4:1 Logos 4:1 – optional min size: 512×128 recommended: 1200×300 TBD max file size No 5 w/ 1:1s
Business Name 25 characters Yes 1
Final URL N/A Yes N/A
Mobile-specific URL N/A No N/A
Custom URL params N/A No N/A
Tracking URL template N/A No N/A

 

  • כדי לפתוח הרשאות לחשבון המפרסם שלכם יש לפנות לנציג שלכם בגוגל.
  • לנו עדיין אין תובנות מובהקות על טיב הקמפיין אך ברגע שיהיו – אני מבטיח להעלות מדריך נוסף.

אז מה דעתכם?

קמפיין Content Promotion יהיה עוד פיצ'ר קטן במערכת Google Ads או שמא גוגל מתכננת דברים גדולים לשנת 2019?

הפוסט Content Promotion – האם גוגל נכנסת לזירה של אאוטבריין וטאבולה? הופיע ראשון בבלוג


5 דרכים בהן עיצוב האתר עלול להרוס ביצועים של קמפיין ממומן

$
0
0

יצא לכם להריץ קמפיין ממומן?

כנראה שכן.

יש לכם מודעה שעושה את העבודה?

טוב, אם יש חשיפות ואם יש הקלקות, אז כן, אפשר להניח שכן.

אבל לידים, המרות, כל מה שאמור להביא לכם כסף, איפה זה? כן, פה זה כבר סיפור אחר.

אתם נוטים לחשוב שזה מקרי ואולי יעברו עוד כמה ימים והמצב ישתנה. אבל לא. באופן מצער זה רק הולך ונעשה גרוע יותר.

וזה השלב בו כדאי ורצוי להודות – האתר שלכם או דף הנחיתה אליו מפנה המודעה – כנראה לא עושה את העבודה. אם אנשים מקליקים על המודעה – תנו לעצמכם טפיחה על השכם, יופי של כישורי קופי ונראה שהולך לכם טוב עם הפרסום בגוגל אדוורדס. על פניו. כי לגבי כל מה שקורה אחרי, וול, חכו קצת עם המדליות. יש לנו עוד עבודה. יכול להיות שמאד השקעתם בקמפיין הממומן אבל בכל השאר קצת פחות והנה, אנחנו מיד מתחילים לפעול כדי לשנות את זה.

בואו נדבר רגע על העיצוב של האתר. וכן, יש לו עוד כמה תפקידים חוץ מלגרום למשתמש להוציא פליאת "וואו". עיצוב האתר צריך לתמוך ולשרת את המטרה שלכם, להשרות אמון, לשכנע ולהביא לבסוף לביצוע הפעולה הרצויה. כשמגיעה תנועה אבל אין לה המשכיות והיא לא מביאה תוצאות בפועל – צריך לעשות חושבים, להיות כנים ולחשוב מה באתר לא עובד או מה אפשר וצריך לשפר כדי שהיעדים שלנו יושגו. זה שאנשים לוחצים על המודעה זה חשוב מאד, אבל כל מה שקורה אחרי הקליק הוא חשוב באותה מידה, אם לא אפילו יותר. ואם לא קורה, כנראה שהמשתמשים לא אהבו את מה שהם מצאו באתר וכתוצאה מכך ביצועי הקמפיין הממומן שלכם בהכרח יהיו לא מספקים.

מהנסיון שלנו עם לא מעט קמפיינים ואתרים, הנה כמה אפשרויות בהן העיצוב יכול לחבל בביצועי הקידום הממומן. בואו לבדוק שאתם לא שם בטעות…

איך עיצוב האתר עלול להרוס לך קמפיין ממומן?

1. רספונסיביות

אני אומרת את זה בצער עמוק, אבל אני נתקלת יותר מדי פעמים בעסקים שנותנים חשיבות גבוהה לגרסת הדסקטופ על חשבון גרסת המובייל. זה בערך הדבר הכי קטלני שאפשר לעשות לקמפיין כי רוב התנועה, וכדאי שתבדקו, מגיעה מהמובייל. אז מעולה שהשקעתם חודשים באתר, אבל פחות מעולה אם הוא בלתי שמיש, ידידותי ומובן בתצוגת המובייל שלו. אין מה לעשות, אנחנו ממעטים לפתוח מחשב ומרבים לגלול במהלך היום; כשמשעמם לנו, כשאנחנו בהמתנה, כשיש פרסומות בטלויזיה ובכל רגע "מת" שרק מזדמן לנו. המשמעות היא שאם פעם אתר מובייל ידידותי היה בונוס, אז היום הוא ברמת המאסט (חוץ מזה, שזה גם פקטור קידום אורגני). לאף מבקר לא תהיה סבלנות לכווץ את המסך, להרחיב אותו ולעבור מצד לצד כדי לקרא את מה שיש לכם לומר. אתר לא רספונסיבי יבריח את המשתמש ויפגע במטרות שהגדרתם. הבטיחו אתר בו יש חלוקה טובה בין תמונות לגושי טקסט, אתר שהכתב בו ברור וקריא, שאפשר לנווט בו בקלות ושקיים רווח מספק בין הכפתורים להבטחת דיוק מרבי בלחיצה וכן הלאה. כשהדברים האלה הם לא חלק אינטגרלי מגרסת המובייל – התסכול של המשתמש עולה והקושי שלו בהתמודדות עם האתר יביא אותו לסגור אתכם תוך שניות ולנסות אתרים אחרים. אז כל הכבוד שהבאתם קליק מהמודעה – אבל תראו כמה מהר אותו קליק יכול להוביל את המשתמש דוקא אל עבר המתחרה.

2. מהירות תגובה

גם לזמני הטעינה יש השפעה גדולה על הקמפיין הממומן שלכם. למעשה, סקר שפורסם ב- Unbounce מצא ש- 70% מהצרכנים מודים שזמן הטעינה משפיע על החלטת הרכישה שלהם. רוצים יותר מזה? 50% אמרו שהם עוזבים אתר בו הם נאלצים לחכות יותר מ-3 שניות! המשמעות היא שלא משנה כמה וואו יהיה האתר שלכם –  אם הוא לא יטען במהירות (וכמו שהבנו, עד 3 שניות) אז אנחנו בבעיה. מהירות טעינה היא אחד הפרמטרים הבולטים, העיקריים והחשובים שצריך להתייחס אליהם כשמריצים קמפיין קידום ממומן (וכן, גם כשעושים קידום אורגני). ולמרות כל זה, לפעמים זה בלתי יאומן לראות מה קורה בפועל וכמה העניין הזה מוזנח ומקבל חשיבות שולית. אנא מכם, עצרו הכל ובצעו בדיקת מהירות לאתר שאליו אתם מפנים תנועה מהקמפיין.

יש לכם גם את הכלי הזה של גוגל שיתן לכם דוח מפורט עם כמות השניות שלוקח לדף המובייל להטען ועוד הרבה נתונים נוספים. תנו הצצה.

בדיקת מהירות אתר

וכלי נוסף לבדיקת המהירות גם מהדסקטופ וגם מהמובייל – מחכה לכם כאן. יציג לכם מידע מפורט עם המלצות קונקרטיות לשיפור המצב הקיים:

המלצות לשיפור מהירות אתר

אז סגרנו את הנקודה הזאת, כן? בואו נחליט שאם אתם מעל ה-4-5 שניות, אתם יוצאים למקצה שיפורים רציני.

3. בעיות טכניות

עוד דבר נפוץ שמאד קל ליפול בו זה כל מיני בעיות קטנות שעלולות לצוץ עבור משתמשים שונים ממכשירים שונים ודפדפנים שונים. לצורך העניין, יש מצב שהאתר עובד נפלא לכם וליתר החבר'ה במשרד, אבל מצד שני אם אתם משתמשים באותם מכשירים ובאותם דפדפנים – הבדיקה שלכם ככל הנראה לא מקיפה ומהימנה מספיק. כי הלקוחות הפוטנציאלים שלכם לא יגלשו רק מהכרום ורק באייפון, לצורך הדוגמא, ובמקרים כאלה עלולות לצוץ בעיות שבכלל לא הייתם מודעים להן. שימו לב וגלו ערנות אם משתמשים מדווחים לכם על תקלות. אל תפטרו את זה ב-"אין שום תקלה, אצלי זה עובד מעולה". בדקו איתם היטב מאיזה מכשיר הם מנסים לגלוש ומאיזה דפדפן, זה מידע חשוב ששווה לכם לבדוק ולוודא שהוא לא מכשיל לכם את קמפיין שלם של קידום ממומן.

4. אסתטיקה

בנוסף לאלמנטים טכניים של עיצוב האתר, גם האסתטיקה משחקת תפקיד חשוב. אבל כשאני אומרת אסתטיקה אני לא מתכוונת לגוון המדוייק של הכחול בתפריט ואיך הוא משתלב עם האפור של ה- Header. אני מדברת יותר על הרושם הכללי שנוצר מביקור באתר שלכם, בעיקר אם אתם מתעסקים בנושאים רגישיים, פרטיים, טיפוליים וכאלה שדורשים רמת אמון מקסימלית. יש הבדל הרי בין לבחור חולצה לבין לבחור קוסמטיקאית לפעולת הסרת שיער לדוגמא. לרושם הראשוני יש משקל כבד, גם ובעיקר באינטרנט, ששם אין שום דרך "להרגיש" את הבנאדם שנמצא מאחורי המסך. יכול להיות שקמפיין הקידום הממומן שלכם יעשה עבודה מעולה אבל ברגע שיגיע לאתר…משהו לא יעבוד. המשהו הזה קורה, כנראה, כי לא הענקנו למשתמש את תחושת הבטחון שהוא היה צריך לשם המעבר לשלב הבא. זה יכול להיות באופן בו עיצבתם את האתר, בתמונות שבחרתם, בפרטי צור קשר, בטקטסים שכתבתם, בעדויות ששמתם (או לא שמתם) וכן הלאה. הקפידו לשלב, עד כמה שניתן, אלמנטים שיחזקו את האמון – עדויות עם שם מלא ותמונה (אחרת זה נראה מזוייף), צבעים רגועים ולא עזים וסמלים בוני אמון (חברות סליקה, אתר מאובטח, תו אמון הציבור וכן הלאה).

5. האתר או דף הנחיתה לא מגדיר באופן מדוייק מה המטרה

המודעה שלכם דברה מסר מסויים – האם האתר שלכם ממשיך לדבר את אותו המסר? האם יש אחידות? דיוק? קוהרנטיות? האם כשהמשתמש מגיע לדף הנחיתה או לאתר – הוא מבין לאן הוא הגיע ואיך המודעה מקיימת את ההבטחה שלה? האם הדף ממוקד כך שיש פעולה אחת ברורה לביצוע? האם החלטתם בדיוק מה המטרה שלכם ומה תרצו לעשות עם התנועה שנכנסת כתוצאה מהמודעה?

  • תרצו שהמשתמש יבצע רכישה?
  • תרצו לקבל טלפון או דואר אלקטרוני?
  • תרצו להפנות אותם לאיזור אחר באתר?
  • תרצו שירשמו לניוזלטר?

אם מצאתם את עצמכם עונים כן על יותר משאלה אחת – אתם בבעיה ולמעשה פועלים נגד האינטרס של עצמכם, מה שבהכרח יחבל בקמפיין הקידום הממומן שלכם.

והדבר הכי חשוב…

פשוט תשאלו מישהו! מישהו שלא קשור! מישהו שהוא לא מהעסק שלכם ולא בן משפחה. לכו לחבר הזה שלכם, זה שתמיד, אבל תמיד מדבר דוגרי ואומר לכם את הדברים שאתם לא אוהבים לשמוע אבל אחר כך מודים לו על זה. לכו אליו, תנו לו לראות את המודעה ובקשו ממנו להגיע לאתר שלכם או לדף הנחיתה ולספר לכם על החוויה שלו. מה הפריע לו? מה הוא אהב? מה חסר? האם הוא השתכנע? לו היה מתעניין במוצר, מה היה מעכב אותו מלקנות? מנגד, מה הוא היה רוצה לראות שהיה מושך אותו לקנות? תחקרו אותו היטב ובקשו ממנו לשתף אתכם בכל מחשבה שעולה לו לראש, המידע הזה הולך להיות בעל ערך מאד גדול, כי ככה בדיוק עשויים לחשוב גם הלקוחות הפוטנציאלים שלכם.

אז מה חשוב לזכור?

אז אם יש משהו שממש חשוב לי שתקחו מפה זה את העניין שלאתר שלכם יש השפעה מכרעת על איך שיראה קמפיין הקידום הממומן שלכם. לא מספיק רק לכתוב מודעה ממש טובה שתזרים תנועה, צריך גם לדעת מה לעשות עם התנועה הזאת. הקפידו לעבור על הסעיפים שפרטנו ולוודא שאתם לא נופלים בקטנות. אחרי הכל, אתר טוב שהוא פונקציונלי, אמין, ברור, קל לשימוש ומאורגן נכון מבחינה לוגית – הוא אתר שיעשה רושם טוב והוא קריטי להצלחת הקמפיין.

הפוסט 5 דרכים בהן עיצוב האתר עלול להרוס ביצועים של קמפיין ממומן הופיע ראשון בבלוג

ePR –היכרות ראשונה עם הרגולציה שתשנה את פני השיווק הדיגיטלי

$
0
0

הבסיס לשיווק דיגיטלי בימינו כולל איסוף מידע רב ככל האפשר, צירופו לפרטי הקשר של משתמשים והתאמת הפרסום לתחומי העניין של אותם משתמשים. הדין האירופי בתחומי הגנת הפרטיות חוקק רגולציה חשובה אחת (GDPR), ועומד בפני חקיקתה של רגולציה משלימה נוספת (ePrivacy) העוסקות בדיוק בתחום זה ומשלימות אותו.

על ה-GDPR תוכלו ללמוד באתר שלי בקישור המצורף. במאמר זה אתמקד דווקא ברגולציה שטרם נכנסה לתוקף, כיוון שהיא מסדירה במיוחד תחום זה של שיווק דיגיטלי, ואנסה לתת לכם הבנה של הדרישות הקבועות בה. המדובר ב-ePrivacy Regulation, או ePR.


שימו לב שבמועד הכנת מאמר זה הרגולציה עוד לא קיבלה תוקף מחייב
, אולם היא מונחת על שולחנו של הפרלמנט האירופי וצפוי שתקפה יהפוך למחייב במהלך שנה זו. הנוסח אליו אתייחס הוא הנוסח שהונח על שולחן הפרלמנט האירופי ב-EU, שייתכן שיהיו בו שינויים מסויימים כשיאושר.

אסביר גם ש"רגולציה" בדין האירופי, משמעותה – חוק פעיל בכל רחבי האיחוד האירופי, הנאכף על ידי רשויות אכיפה ספציפיות (רשויות הגנת הפרטיות המדינתיות, כמו ה-ICO הבריטית וה-CNIL הצרפתית). הוא מקנה עילות תביעה ישירות לאנשים, ואף כולל קנסות בהיקפים עצומים במקרי הצורך. אל תתעלמו ממנה, אם תמצאו שהיא חלה עליכם.

על אילו תחומים חלה ה-ePR?

ה-ePR היא רגולצית הגנת הפרטיות באירופה שמתמקדת בנושאים הקשורים בתקשורת אלקטרוני ובשיווק דיגיטלי. במקביל אליה חשוב לשים לב גם ל-GDPR, שמשלימה ומרחיבה אותה.

התחומים העיקריים שמצויים תחת כנפי ה- ePR הם:

  1. סודיות תוכן התקשורת האלקטרונית.
  2. סודיות נתוני התקשורת האלקטרונית.
  3. הזכות להמנע ממעקב באינטרנט. קוקיז ודומיו, כלומר – טכניקות של שיווק דיגיטלי.
  4. הזכות להמנע ממסרים פרסומיים באינטרנט. כלומר, קבלת "ספאם".
  5. שליטתו של הפרט במידע אודותיו שנמצא במדריכים מקוונים לרשתות תקשורת.

תחולת ה-ePrivacy Regulation בישראל

בדומה ל-GDPR, גם בנושא זה לקוחותיי שואלים אותי: "אנחנו ישראלים. למה שבכלל ה-ePR והדין האירופי יחולו עלינו?"

התשובה נמצאת בסעיף 3 לרגולציה. לפי הסעיף, קיים שיקול אחד בלבד אותו יש לשקול, והוא מיקומם (הגיאוגרפי) של האנשים אליהם מתייחסת הפעולה הדיגיטלית הרלוונטית.

ככל שהעסק שלכם מבצע את הפעולות המפורטות ברגולציה ביחס לאנשים שנמצאים באירופה, אתם כפופים ל-ePR.

ה-ePR חלה על:

מי שמספק שירותי תקשורת אלקטרונית למשתמשי קצה שנמצאים באיחוד.
רכיב זה עוסק לא רק בחברות סלולאר אלא הוא חל גם על כל תקשורת אלקטרונית (לאו דווקא ויזואלית או אודיו) באינטרנט. למשל הודעות טקסט באפליקציה. אם נניח יש באפליקציה שלכם אפשרות להודעות פרטיות בין משתמשים, או שיחות וידאו – אתם מספקים שירותי תקשורת אלקטרונית ועשויים להיות כפופים לדיני הגנת הפרטיות באירופה.

הגנת מידע המתיחס לציוד הקצה של משתמשי קצה שנמצאים באיחוד.
סעיף זה משמעותי ביותר לעוסקים בשיווק דיגיטלי, כיוון שאחד הגורמים העיקריים הנכללים בו הן "קוקיות" (cookies. תרגום האקדמיה) ודומיהן. בגדול, סעיף זה עוסק במי שמשתמש בנתוני ציוד הקצה כדי ליצור זיהוי או אפיון שיאפשר "טירגוט" פרסומות למכשיר. הדרך הטכנולוגית בה נוצר אותו אפיון אינה רלוונטית, והסעיף יחול.

מי שמעבד תוכן התקשרות אלקטרונית או מטאדאטה של התקשרות אלקטרונית, ביחס למשתמשי קצה שנמצאים באיחוד.
אם למשל האפליקציה שלכם עוקבת אחרי נתוני גיאולוקיישן של משתמשים שמתקשרים בינם לבין עצמם באמצעות האפליקציה שלכם, ועל בסיס מיקום זה אתם מטרגטים פרסומת למשתמש – הרי עשיתם שימוש במטאדאטה של התקשורת.

מי ששולח שדרי שיווק ישיר למשתמשי קצה שנמצאים באיחוד.
רכיב זה מקביל לחוק התקשורת (בזק) הישראלי, קרי – מסדיר משלוח מסרים שיווקיים לאנשים באירופה, "ספאם".

הצעת מדריכים פומביים של משתמשי קצה של תקשורת אלקטרונית שנמצאים באיחוד.

ePR מול GDPR – מי גובר?

המדובר למעשה בשתי רגולציות החלות במקביל. ככל שה-GDPR חלה עליכם מכוח הוראותיה, חובה עליכם לעמוד בה.

עם זאת, כאשר העיסוק שלכם נכנס תחת היקף תחולת הרגולציה לפרטיות בתקשורת אלקטרונית, ההוראות הקבועות בה מתווספות וממקדות את הקבוע ב-GDPR.

במצב כזה, שתי הרגולציות יחולו עליכם במקביל.

סודיות תוכן התקשורת ונתוני התקשורת

רגולציית ה-ePR מתייחסת הן לסודיות תוכן התקשורת (תוכן השיחה עצמה) והן לסודיות נתוני התקשורת (המטאדאטה סביב השיחה). הכלל הבסיסי ב-ePR הוא ששני סוגי הנתונים – סודיים וניתנים לשימוש במגבלות רבות בלבד.

המקרים בהם מותר להשתמש בתוכן השיחה כוללים (רק) את המקרים בהם הדבר הכרחי לשם ביצוע השיחה עצמה (למשל להעברתה או לבדיקת סיכוני אבטחה לשיחה או למשתמשי הקצה) ולא מעבר לכך.

המקרים בהם מותר להשתמש במטאדאטה הם רבים מעט יותר, וכוללים למשל מקום בו הדבר הכרחי לשם ניהול ואופטימיזציה של רשת התקשורת, לשם חישוב תעריפים (מול משתמשים וספקים), לשם מניעת מרמה וניצול לרעה של המערכת, למטרות סטטיסטיות ומחקר מדעי, וכמובן בעת קבלת הסכמה, כהגדרתה ב-GDPR.

בשורה התחתונה, הרגולציה מטילה מגבלות רבות ביותר על שימוש במטאדאטה של שיחות (כמו נתוני מיקום, פרטי הצדדים לשיחה וכדומה), ועליכם להיות מודעים לכך.

הגנת המידע שמתייחס לציוד הקצה של משתמשים ולציוד עצמו (Cookies)

ה-ePR יוצאת מנקודת מוצא פשוטה: אסור לעסקים להשתמש בכוח האחסון והעיבוד של ציוד הקצה של המשתמשים (לשתול קוקיז או לבצע "tracking" אחר…), אלא בנסיבות המפורטות בה ורק בהן.

כשהרגולציה תתקבל היא תשנה את המצב הנוכחי. לא עוד Cookie Banner וזהו, אלא תידרש להסכמה (בפועל) של המשתמש. הסכמה, כזכור, היא שאלה מורכבת שמוגדרת ב-GDPR (בקרוב אעלה פרק במדריך בבלוג שלי המפרט – מה היא הסכמה לפי הדין האירופי).

הרגולציה גם מאפשרת קבלת הסכמה באמצעות הגדרות הפרטיות בדפדפן, אבל מחייבת שברירת המחדל בדפדפנים תהיה "אני לא מסכים", ורק שינוי אקטיבי שלה יחשב כהסכמה.

בשורה התחתונה – קוקיז שנשתלו לצורכי פרסום דיגיטלי יחשבו כפולשניות ומחייבות הסכמה של המשתמשים. כך גם קוקיז שמאפשרים ריטרגטינג (Retargeting) וקוקיז של רשתות חברתיות – כולן מחייבות הסכמה (כהגדרתה המחמירה ב-GDPR). על העוסקים בתחום להבין שבקרוב זה יהיה הבסיס החוקי באירופה ולהתאים עצמם לכך.

המקרים הבודדים בהם מותר יהיה לשתול קוקיז ללא הסכמה, הם במצבים בהם מדובר בעוגיות ש"אינן פולשות לפרטיות" (כמו Ecommerce Cookies המאפשרות עגלת קניות במהלך סשן אחד או קוקיז סטטיסטיים); כאלו שנועדו למטרות ביצוע השידור או גילוי מרמה וכדומה.

ספאם ופרסום דיגיטלי

חלקים גדולים מהפתרון האירופי בנושא זה מקבילים לפתרון הישראלי אותו אנחנו מכירים מחוק התקשורת (בזק ושידורים), הידוע גם כ"חוק הספאם". לכן, העומד בחוק הספאם הישראלי, יהיה קרוב מאוד לעמידה ברכיב זה של ה-ePR.

עם זאת, חשוב לבדוק התאמה לדרישות האירופיות ולא להסתמך על הדין הישראלי לבדו. כלל המוצא הוא שאסור משלוח שדרי שיווק ישיר לאדם, אלא אם זה נתן את הסכמתו. טכנולוגיות המשלוח אינה רלוונטית.

בדומה לחוק בישראל, גם הרגולציה קובעת חריג ביחס לפרטים שנאספים בזמן רכישת מוצר או שירות, אבל האיסוף שלהם והשימוש בהם מוגבל ביותר (גם בהיקפו וגם במשך הזמן המותתר). גם דרישת ההודעה הישראלית על היות המסר פרסומי קיימת ברגולציה וגם חובת מתן אפשרות הסרה, ללא עלות או סיבוך.

מסקנות

ראינו שהמחוקק האירופי מבקש להפוך גם את תחום השיווק הדיגיטלי ל"שקוף" הרבה יותר ולהעניק יותר ויותר שליטה לאנשים הפרטיים על אופן השימוש בפרטיהם וביצוע השיווק הישיר מולם.

ככל שבדקתם ומצאתם שאתם כפופים לרגולציה להגנת הפרטיות ברשתות תקשורת דיגיטליות, אנא פעלו בצורה אקטיבית ואפקטיבית על מנת לעמוד בה.

מניסיוננו ב-GDPR, ככל שחולף הזמן הרגולציה תיאכף גם מחוץ לאירופה ותגיע גם לעסקים ישראליים. ככל שניסיתם להתאים עצמכם אליה ושגיתם, הנזק שייגרם לכם עקב אי עמידה ברגולציה יהיה נמוך הרבה יותר, מאשר במצב בו התעלמתם ממנה לחלוטין.


הערות חשובות

  • מאמר זה נכון למועד כתיבתו והוא אינו מסתמך על הנוסח הסופי של ה-ePR. חובה עליכם לבדוק אילו שינויים חלו ב-ePR לאחר הכנתו.
  • מאמר זה מתמצת את הוראות הרגולציה, שבפועל הן מורכבות ומפורטות הרבה יותר. אין להסתמך על הכתוב בו במקום יעוץ משפטי. המאמר הינו להשכלה בלבד, וייתכן שבמקרה ספציפי יחולו הוראות אחרות מהכתוב בו.

 

הפוסט ePR – היכרות ראשונה עם הרגולציה שתשנה את פני השיווק הדיגיטלי הופיע ראשון בבלוג

המשתמשים נוהרים לפודקאסטים [ואנשי השיווק בעקבותיהם]

$
0
0

בפברואר האחרון רכשה ספוטיפיי ב-230 מיליון דולר את חברת Gimlet, שאחראית על כמה מהפודקאסטים המובילים בחו"ל. עד סוף השנה, ספוטיפיי צפויה להשקיע חצי מיליארד דולר בתחום.

איך הגענו ממצב שבו פודקאסטים הם עסק נישתי בלבד, לתחום פורח ומשגשג שמייצר אקזיטים במאות מיליוני דולרים?

לכאורה פודקאסטים הם עוד סוג של רדיו; אבל למעשה מדובר ברדיו הרבה יותר מדויק מבחינת קהלי היעד שלו. בעוד שתחנות רדיו מסורתיות נשענות על פילוח אוכלוסייה רחב ככל שניתן, הפודקאסטים עושים בדיוק את ההפך – פונים לקהלים צרים ונישתיים, בעלי תחומי עניין מסוימים.

ההבדל המשמעותי הזה בסגנון, מייצר הבדל גם בסוג הפרסום שניתן לעשות בפודקאסטים. מכיוון שלכל פודקאסט יש נושא או תחום ספציפיים, ובהתאם לכך גם קהל היעד שלו, ניתן להגיש פרסומות ממוקדות יותר. כפי שראינו גם ספוטיפיי מודעת לפוטנציאל האדיר של התחום, לצד חברות נוספות המשכילות להשתמש באפיק החדשני הזה.

יותר נפוץ ממה שחשבתם

פודקאסטים הם תופעה של העשור האחרון, פחות או יותר. מכון המחקר אדיסון ריסרץ' מצא כי 90 מיליון אמריקאים מאזינים לפודקאסטים מדי חודש, והם מהווים 32% מהאוכלוסייה מעל גיל 12. בשנת 2013 היה מדובר על 12 אחוזים בלבד (מקור: דה מרקר, 4.5.19).

חברת eMarketer פרסמה תחזית לפיה אנשי שיווק בארה"ב ישקיעו מיליארד דולר בפרסום בפודקאסטים, עד שנת 2021. לשם השוואה, ב-2018 הושקע מחצית מהסכום הזה. ההכנסות מפרסום בפודקאסטים עלו ב-34% בשנת 2018, וצפויות לעלות ב-42% השנה.

הכנסות מפרסום בפודקאסטים

דוח של Adobe Analytics שפורסם השנה, מעיד שהשימוש באפליקציות פודקאסטים בנייד גדל ב-60% מאז ינואר 2018. גילוי של פודקאסטים חדשים נעשה לרוב באמצעות בלוגים ומאמרים, והבסיס האיתן ביותר של המאזינים הוא דור המילניום (5 פודקאסטים או יותר מדי שבוע), כאשר גם דור ה-Z לאט לאט מתחיל לצרוך את הנישה הזו.

בנוגע לתחומי ההאזנה המועדפים – הומור צועד בראש (46%) ולאחריו מגיעים ידע כללי (28%), היסטוריה (27%), דוקו פשע (26%) וכן פוליטיקה, ספורט, מדע, ייעוץ ועוד. ההעדפה הזו לתכנים מסוימים, בהחלט יכולה לסייע בפילוח ובטרגוט של קהלים לצורכי פרסום.

תחומי הפודקאסטים המועדפים ביותר בארצות הברית


כמו כל דבר אחר בישראל, גם הפודקאסטים הגיעו אלינו קצת באיחור
. בעוד שבחו"ל ממדי התופעה כבר הפכו לתעשייה שלמה העומדת בפני עצמה, בישראל כמו בישראל התחום אומנם מתפתח בצורה מואצת, אבל עדיין מדשדש בהשוואה למתרחש במדינות אחרות.

אחד הפודקאסטים הראשונים בישראל הוא "עושים היסטוריה" עם רן לוי. זהו פודקאסט שכולו קודש לנושאי היסטוריה, שלאחרונה התרחב לנושאים נוספים המקבלים פודקאסט נפרד משל עצמם. עושים היסטוריה הגיע לכדי 70 עד 80 אלף האזנות לכל פרק. מכובד בהחלט.

מעבר לכך, כמעט כל גוף תקשורת גדול הוסיף גם פודקאסט אחד לפחות למטריית התוכן שהוא מציע למשתמשים. אתר גלובס מציע סט פודקאסטים מרשים, כמו גם אתרים נוספים כגון הארץ, דה מרקר ועוד. יש להניח שאלמלא היה להם קהל מאזינים יציב, הפודקאסטים הללו היו נעלמים בסופו של דבר; מה שמעיד על הפופולריות הגדלה והולכת של התחום.

פודקאסטים בתוצאות החיפוש של גוגל

ואם כל זה לא מספיק כדי לשכנע אתכם, אז כדאי לדעת שגוגל החלה לסרוק ולהציג פודקאסטים בתוצאות החיפוש. למרבה הפלא והשמחה, זה קורה גם בגוגל ישראל ולא רק בחו"ל. הנה צילום מסך של קרוסלת פודקאסטים בגוגל, כאשר חיפשנו את הפודקאסט "עשר דקות על שיווק" של שרון חלבני. לא רק שהפודקאסט עצמו מוצג בתוצאות, אלא שגוגל מתמלל אוטומטית את ראשי הפרקים ומאפשר להם לצוף בתוצאות האורגניות (ועל הדרך מאפשר לכם להרוויח עוד תנועה אורגנית לאתר).

פודקאסטים בתוצאות החיפוש של גוגל ישראל
חיפוש הפודקאסט "עשר דקות על שיווק" מוביל לקרוסלה עם פרקים נבחרים

אחלה, אבל… איפה הכסף?

לומינרי היא אפליקציית פודקאסטים חדשה שהושקה באפריל השנה, על ידי חברה מניו יורק שגייסה 100 מיליון דולר. מישהו כנראה הסכים עם תחזיות החברה, שפודקאסטים הם הדבר הלוהט הבא ושווה להשקיע בו.

לומינרי תאפשר להאזין לחלק מהפודקאסטים בחינם, וכמובן שעבור התכנים האיכותיים יותר היא תגבה דמי מנוי חודשיים. הצרה היא שהחברה מתחרה ישירות בספוטיפיי, שכבר הצליחה לכבוש ולרכוש חלק ניכר מעולם הפודקאסטים בחו"ל. ספוטיפיי מציעה כיום לא רק תוכן מקורי, אלא גם אפשרות ליוצרים עצמאיים לקבל חשיפה ולעשות מזה כסף, קצת כמו במודל יוטיוב.

נכון לעכשיו, אפיק ההכנסות העיקרי של פודקאסטים הוא פרסומות. PWC חוזה שהכנסות מפרסום בפודקאסטים יגיעו למיליארד דולר השנה, וליותר מ-1.5 מיליארד דולר בשנת 2022. יש כמה סוגים של פרסומות בפודקאסטים, כגון פרסומות המוקראות בקולו של המנחה, לצד פרסומות דינמיות שמוחדרות אוטומטית לזרם ההאזנה בזמן ההורדה.

פרסומות בפודקאסטים יכולות להיות ממוקדות ומפולחות לפי תחומי העניין של המאזינים בפודקאסט ספציפי. מדובר בקהל נאמן שמתעניין בתחומי נישה מסוימים, מאזין לפרקים שלמים ולא נוטש אחרי דקות בודדות. שימו לב לנתונים המרתקים הבאים מהדוח של אדובי אנליטיקס:

  • 60% מהמאזינים מחפשים מוצר או שירות לאחר ששמעו עליו בפרסומת פודקאסט; מתוכם כמעט רבע מבצעים הזמנה או רכישה בסופו של דבר.
  • 58% אמרו שדילגו על פרסומת בפודקאסט, אך רבע מהמאזינים מוכן לשלם כסף כדי לקבל מנוי נקי מפרסומות.
  • 33% מהמאזינים שנחשפו לפרסומות בפודקאסט, אמרו שהן יותר מניעות לפעולה מאשר סוגי פרסום אחרים.
  • 40% אמרו שהפרסום בפודקאסטים פחות פולשני מאשר בפלטפורמות אחרות.

חוץ מהפרסומות, יש פודקאסטרים שמפיקים תוכניות בתשלום עבור חברות ומותגים. זהו בעצם "התוכן השיווקי" של הפודקאסטים, אם ניתן לקרוא לזה כך. לדוגמה, "עושים היסטוריה" של רן לוי כבר הפיק תוכניות בתשלום עבור מספר גופים מסחריים, וכן גם פודקאסטים נוספים שהלכו בעקבותיו. אם מאות יוטיוברים מקדישים סרטונים שלמים לסקירת מוצרים ומקבלים מיליוני דולרים בשנה מהחברות המסחריות, אין שום סיבה שפודקאסטים עתירי-קהל לא ייהנו מאותן אפשרויות.

בהקשר הכספי יש לציין שכיום קיימות חברות שמציעות שירותי פרסום אודיו-דיגיטלי, כגון החברה הישראלית Adio שמאפשרת לפרסם גם בספוטיפיי. עם חלוף הזמן כנראה שיהיה גידול בסוג זה של שירותים, שכיום רוב אנשי הדיגיטל כמעט לא מודע לקיומו.

רגע לפני סיום

מעבר לגופים המסחריים, שמודעים לכוחו של תוכן איכותי, מדוע שמשתמש הקצה הפרטי ירצה לשלם עבור דבר כזה? ראשית כבר ראינו שיש מאזינים המוכנים לשלם עבור פודקאסטים ללא פרסומות (בארצות הברית, לפחות). שנית, זה בדיוק כמו מנוי פרימיום ביוטיוב או בעיתון הארץ – מדוע שמישהו ירצה לשלם על משהו שעד היום ניתן בחינם?

העובדות מדברות בעד עצמן – גם ליוטיוב וגם לעיתון הארץ יש מנויים משלמים. הסוד הוא כמובן בתוכן המוגש למאזינים, שחייב להיות ייחודי ומרתק. בפודקאסטים זה יותר קל, משום שהם נישתיים ולא זולגים לעשרות ומאות תחומים כמו יוטיוב או עיתונים דיגיטליים.

אין ספק שפודקאסטים הופכים לאחד הטרנדים הלוהטים ביותר בדיגיטל, הן מבחינת איכות והן מבחינת אפשרויות מונטיזציה. אומנם בישראל קצת יותר קשה להתפרנס ממש מדבר שכזה, אבל יש להניח שככל שהתחום יתפתח – יימצאו בו האפשרויות.


איך מקימים פודקאסט אפקטיבי ורלוונטי לקהל היעד שלכם? בואו לשמוע איך מגיעים ל-10,000 האזנות תוך 3 חודשים, באמצעות תכנון נכון.

כנס Next Case הוא היחיד והגדול מסוגו בישראל, המציג אך ורק מקרי בוחן אמיתיים. 11 בדצמבר 2019 – רק פרקטיקה, רק מה שבאמת עובד. לפרטים והרשמה >>>

 

הפוסט המשתמשים נוהרים לפודקאסטים [ואנשי השיווק בעקבותיהם] הופיע ראשון בבלוג

מה אפשר ללמוד מ-3 מיליארד כניסות ב-12 נישות שונות [מחקר 2019]

$
0
0

בלוג השיווק Growth Badger עשה מחקר טראפיק מקיף באמצעות סימילאר ווב, ובדק 3.252 מיליארד כניסות לאתרים דוברי אנגלית במהלך מאי, יוני ויולי 2019. הממצאים המרתקים מגלים עד כמה תלויות נישות מסוימות בטראפיק המגיע מגוגל ומפייסבוק, מהם מקורות התנועה הנוספים לנישות אלו ועוד.

לצורך המחקר נבדקו 12 נישות עיקריות: טכנולוגיה, אופנה ויופי, עסקים ושיווק, נדל"ן, בריאות ורפואה, אוכל ומתכונים, כושר גופני, עיצוב ופיתוח, פיננסים, צילום, תיירות ומטבעות וירטואליים.

תמצית הממצאים העיקריים

1. הנישה הכי תלויה בגוגל היא נישת הבריאות והרפואה – 87.85% מהטראפיק בנישה הזו מגיעים מחיפושים.

2. הנישה הכי פחות תלויה בגוגל היא נישת המטבעות הווירטואליים (קריפטו) – 45.74% מהטראפיק בנישה הזו מגיעים מחיפושים.

3. פייסבוק אחראית ל-65.36% מכל הטראפיק מתוך מדיה חברתית – היא מביאה יותר כניסות בחודש מאשר כל שאר הרשתות החברתיות יחד.

4. אינסטגרם אחראית להכי פחות טראפיק – מתחת ל-1% בכל הנישות שנבדקו. אפילו מותגי אופנה ויופי שחבים את קיומם לאינסטגרם, מקבלים פחות מ-5% מהטראפיק החודשי שלהם מאינסטגרם, בעוד שחיפושים מביאים פי 10 יותר כניסות.

5. הנישה הכי תלויה בפייסבוק היא נישת העסקים והשיווק – 13.52% מהטראפיק בנישה הזו מגיעים מהרשת החברתית הגדולה בעולם.

6. פייסבוק היא הרשת החברתית החשובה ביותר לכל נישה, למעט שתיים – עיצוב ופיתוח (יוטיוב שולט בנישה הזו) וכן קריפטו.

7. גוגל מביא פי 8 יותר טראפיק מכל הרשתות החברתיות יחד.

8. חיפושים הם האפיק הגדול ביותר של טראפיק בכל הנישות, והם מייצרים את עיקר התנועה ברשת האינטרנט.

9. הבלוג המוביל הממוצע מקבל 66.47% מהטראפיק שלו מחיפושים – מתוכם 99.77% אורגני ו-0.23% ממומן.

10. אתר רדיט מייצר פי 3 יותר טראפיק לבלוגים מאשר יוטיוב.

עד כאן סיכום הממצאים העיקריים. מי שרוצה להיכנס לעומק המחקר ולמתודולוגיה, מוזמן לעשות זאת כאן: https://growthbadger.com/traffic-study

Source: growthbadger.com


רגע לפני שאנו ממשיכים, ניתן לראות כי כמעט 27.5% מהטראפיק לכל 12 הנישות מגיע בצורה ישירה (Direct)
. זהו חלק מכובד מאוד מנתח הטראפיק, אבל כותבי המחקר מתייחסים אליו כאל תנועה שנוצרת בעיקר מתודעת המותג. דירקט יכול להיות תוצאה של מספר סיבות, כגון מסרים מיידיים (וואצאפ, פייסבוק מסנג'ר), תיוג לוקה בחסר של קמפיינים ומקורות תנועה "אפלים" (Dark Social) וכן הלאה.

עד כמה הנישות השונות תלויות בגוגל

במחקר קודם שבוצע על ידי Sparktoro וחברת Jumpshot, ראינו שגוגל שולט ביותר מ-90% מהטראפיק. גם המחקר הנוכחי מחזק את הממצאים הללו, ומאפשר לראות באיזו רמת תלות נמצאת כל נישה מה-12 שנבדקו.

כפי שניתן לראות מהתרשים המצורף, מידת התלות בגוגל נעה מ-45% ועד כמעט 90% כשמדובר בטראפיק. זוהי תלות לא מבוטלת, וככל שהיא גדלה כך הנישה פגיעה יותר לשינויים ולתהפוכות.

Source: growthbadger.com

מהן הרשתות החברתיות החשובות ביותר בכל נישה

הממצאים מראים שפייסבוק שולטת בטראפיק ממדיה חברתית. רשתות אחרות כגון אינסטגרם, סנפצ'ט וטיק-טוק בנויות בצורה כזו שקשה מאוד לחלץ מהן תנועה החוצה לנכסים אחרים, ובכך למעשה הן בטלות בשישים מבחינת מדידה של טראפיק.

Source: growthbadger.com

 

הנה חלוקת הרשתות החברתיות המובילות, בהתאם ל-12 הנישות שנבדקו במחקר:

Source: growthbadger.com

מהם כל מקורות התנועה בכל נישה

מכיוון שגוגל שולט ביותר מ-90% מהטראפיק ממנועי חיפוש, ניתן להזניח את שאר המנועים בתעשייה ולהגיד שכל מה שנובע מחיפושים – מגיע מגוגל (פלוס-מינוס). בהתאם לכך גם בוצע המחקר, והרי החלוקה הבאה של מקורות תנועה עיקריים לפי נישה:

כפי שכבר צוין בתחילת המאמר, אחד התחומים שתלויים חזק בגוגל הוא הבריאות. אם חושבים על זה לרגע, זה לגמרי הגיוני – אנשים בדרך כלל לא ידברו על בעיות הבריאות שלהם במדיה חברתית. כל מידע שהם רוצים לקבל בסודיות, יכול להגיע מחיפושים.

Source: growthbadger.com

רגע לפני סיום

יש לזכור שהמחקר נסוב סביב מקור אחד של מידע, דהיינו נתוני Similar Web. בתוך כך ראוי לדעת שספקי נתונים אחרים יכולים להציג מידע שונה – למשל, בדיקה של הרשתות החברתיות המובילות בעולם באמצעות StatCounter, מראה שפינטרסט מייצרת 15.5% מהטראפיק בסושיאל; זאת לעומת 2.21% בלבד בנתוני סימילאר ווב.

ומה באשר לנתח הטראפיק הישיר המוצג בתחילת המאמר? יש לשער שהוא יגדל ויילך, כפי שקורה בשנים האחרונות. מקורות תנועה רבים לא מאפשרים מעקב סדיר כלשהו, ומייצרים "טראפיק אפל" שבלית ברירה מושלך לפח האשפה הנקרא "דירקט".

מי שמעוניין להעמיק בחלוקת הנתונים לפי נישה, יכול לעשות זאת כאן >>>


רוצים לשפר את הטראפיק לנכסים הדיגיטליים שלכם? בואו לשמוע איך אתר "כלות אורבניות" הגדיל את התנועה האורגנית ב-30% באמצעות קהילת פייסבוק, בכנס נקסט קייס 2019.

כנס Next Case הוא היחיד והגדול מסוגו בישראל, המציג אך ורק מקרי בוחן אמיתיים. 11 בדצמבר 2019 – רק פרקטיקה, רק מה שבאמת עובד. לפרטים והרשמה >>>

 

הפוסט מה אפשר ללמוד מ-3 מיליארד כניסות ב-12 נישות שונות [מחקר 2019] הופיע ראשון בבלוג

Keyword Insertion וחיפוש דינמי – הסכנות המשפטיות

$
0
0

בתקופה האחרונה אני רואה שאנשי פרסום דיגיטלי רבים נהנים מהכלים החזקים שמנוע החיפוש Google מעמיד לרשותם (כמו הכנסת מילות חיפוש וקמפיינים דינמיים), אבל לא מבינים מספיק את הסכנות ולא נמנעים מהן.

הסכנות האלו מגיעות בצורת מכתבי איום מעורכי דין (כן כן, גם ממני) ואפילו תביעות של ממש, שכבר הוגשו. כך למשל, בימים אלו אני מטפל בתביעה הכוללת בקשה לצו מניעה זמני ופיצויים משמעותיים שכבר הוגשה והתקיימו בה לא מעט דיונים, כמו גם במספר לא מבוטל של מכתבי התראה טרם תביעה. כולם, בנושא מאמר זה ועל כן החלטתי להציף את הבעיה.

במאמר הזה אנסה להציג את הבעיה, הסכנה והפתרון שאני מציע לכם, אנשי הפרסום.

מה זה Keyword Insertion?

אתם בוודאי מכירים את האפשרות שגוגל מעמיד לרשותכם לכלול במודעה שדה שנותר פתוח. כאשר המודעה תוצג בפני הלקוח יכלול שדה זה את אחת ממילות המפתח שבחרתם כשהיא רלוונטית לחיפוש אותו ביצע המשתמש (או מילת פרסום אחרת לפי השיטה שבחרתם להשתמש בפלטפורמה של גוגל. למשל – הרחבה או השלמה דינמית).

גוגל מציג את הטכניקה הזו באופן הבא: אם תיצרו כותרת כזו למודעה שלכם – “כותרת: קנו {שוקולד:Keyword}” יתכנו המצבים הבאים:

Keyword Insertion

כך למשל, אם המשתמש חיפש “שוקולד עלית”, הכותרת שלכם תופיע כ”קנו שוקולד עלית” ואם חיפש “חטיף פסק זמן” תהיה הכותרת – “קנו פסק זמן”. זאת, גם אם אתם אינכם קשורים כלל לחברת עלית.

ומה זה חיפוש דינמי (DSA)?

חיפוש דינמי הוא אלמנט שמאפשר לכם לחסוך את מחקר מילות החיפוש הרלוונטי, במיוחד כשיש באתרים שלכם כמויות עמודים רבות. אתם יכולים לבקש מגוגל שיסרוק את העמודים הרלוונטיים ויקבע (בינו לבין עצמו) מה הם התחומים הרלוונטיים לאותם עמודים.

לאחר מכן, כשמשתמש מחפש ביטוי חיפוש מסויים, גוגל מבצע השוואה וקובע האם יש קשר בין הביטוי לבין תחומים בהם עוסקים העמודים שלכם.

אם התשובה היא חיובית, יוצגו בפני המחפש המודעות שלכם באופן שכותרת המודעה (וגם העמודים הרלוונטיים) תכתב בהתאם למילות החיפוש בהן השתמש המשתמש.

בלשונו של גוגל:

“המודעות מוצגות עם כותרות רלוונטיות שנוצרות באופן דינמי. כשהחיפוש שלקוח מבצע רלוונטי למוצר או לשירות שלכם, מערכת Google Ads תיצור באופן דינמי מודעה עם כותרת ברורה, שתנתב את הלקוח לדף הכי רלוונטי באתר שלכם”.

מסקנת ביניים: תוכן הכותרת נשלט על ידיכם, אבל בצורה מוגבלת

כתוצאה מכל האמור מעלה הגענו למצב שאנו רואים שגוגל מעמיד לרשותכם כלי אופטימיזציה מצויינים, אולם בעקבותיהם נוצר מצב בו כותרות המודעות שלכם (ואלמנטים אחרים במודעות) נשלטות על ידי מי שאינו אתם אלא האלגוריתם של גוגל או מילות החיפוש אותן בוחר המחפש.

אז מה הבעיה המשפטית?

הבעיה העיקרית היא חוסר השליטה שלכם במילים המופיעות במודעות שיצרתם. כך ממש.

כעורך דין שעוסק בתחום הזה המציאות מלמדת אותי שמצב כזה גורם לתקלות ולבעיות שהמשפט עדיין לא פיתח כלים מספקים כדי להתמודד איתם. הפתרון נעוץ בכם – הבינו את הבעיה ותתמודדו עימה מראש כי אחרת הנפגעים יהיו אתם ולקוחותיכם.

אתן דוגמה.

נניח שאני מנהל מסע הפרסום של חברת מכוניות, לדוגמה נאמר “סוסיתא”. בחרתי בקמפיין דינמי והכנסתי את עמוד מכוניות היוקרה שלנו בקמפיין הזה. מסתבר שרחמים, השכן מקומת הקרקע בבניין שלי, מעוניין לרכוש מכונית יקרה מאוד והוא החליט שהוא חייב “מרצדס” ויהי מה. מיהר רחמים וחיפש בגוגל את הביטוי “מרצדס חדשה”.

מה גוגל יעשה?

גוגל מבין מהחיפוש שרחמים מחפש לרכוש מכונית. אפילו מכונית יקרה. גוגל גם מבין שיש באתר אותו אני מקדם עמודים שרלוונטיים למי שרוצה לרכוש מכוניות יוקרה והוא שמח להציג את המודעה שלי בפני רחמים עם קישור לעמוד מכוניות היוקרה שבאתר.

איך תראה המודעה שתוצג בפני רחמים? כנראה שכך (או בדומה. איני מנהל פרסום אז אנא סילחו לחוסר המקצועיות שלי. זו רק דוגמה שנותן עורך דין…):

דוגמא למודעה

כלומר, המודעה שתוצג על ידי עבור הלקוח שלי כוללת:

  • קישור לעמוד באתר שלו שגוגל חושב שהוא רלוונטי ואשר נבחר על ידי גוגל, לא על ידי;
  • כותרת שגוגל סבר שהיא רלוונטית למחפש (ואשר כוללת את מילות החיפוש אותן בחר המחפש, לא אני);
  • הטקסט שאני הכנסתי למודעה (גם בטקסט זה יכולים להיות שדות שלא אני מכתיב את תוכנם בכל פעם, אבל אין צורך להכנס לכך כעת לצורך הבנת הנקודה).
  • התייחסות של גוגל לדירוג שלי, שנתנו המשתמשים, לא אני.

אנחנו רואים שבעצם קיימים שלושה גופים שקובעים מה יהיה הטקסט שיופיע במודעה שלי – גוגל, המחפש (הספציפי ואף יתר המשתמשים) ואני.

אלא שהתוצאה הנובעת מכך היא שאני מוכר סוסיתות באמצעות שם המותג “מרצדס”….

ההסבר המשפטי לבעיה

לצורך מאמר זה נניח בצד את עילת גניבת העין (שהיא עילה משפטית שעשוייה להיות רלוונטית אבל לא אדון בה כעת) ונתמקד בעילת הפרת סימן מסחר.

בדוגמה שהצגתי “מרצדס” הוא סימן מסחר רשום ומוכר היטב בישראל.

מכיוון שבחרתי בפרסום מסוג מסויים, הקמתי למרצדס עילת תביעה כנגדי וכנגד הלקוח שלי, סוסיתא.

סעיף 46(א) לפקודת סימני המסחר [נוסח חדש] קובע כי:

רישומו התקף של אדם כבעל סימן מסחר יזכה אותו לשימוש ייחודי בסימן המסחר על הטובין שלגביהם נרשם הסימן ובכל הנוגע אליהם, בכפוף לכל תנאי וסייג הרשומים בפנקס.

סעיף 46א אף מוסיף, כי:

סימן מסחר מוכר היטב אף אם אינו סימן מסחר רשום, יזכה את בעליו בשימוש ייחודי בסימן לענין טובין שלגביהם הוא מוכר היטב בישראל או לענין טובין מאותו הגדר.

ובעברית שאינה משפטית – מרגע שנרשם הסימן המסחרי, לאף אחד אסור להשתמש במילה הרשומה כסימן מסחרי במסגרת עסקיו (למעט תאגיד Daimler AG הגרמני במקרה שלנו).

למרות הקביעה החדה הזו, ההלכה השלטת עד היום בבתי המשפט המחוזיים בישראל (במקרים דוגמת ד”ר קליין נ’ פרופורציה) קבעה (בקיצור) ששימוש בסימני מסחר כמילות מפתח בקמפיינים פרסומיים הינו כדין, כל עוד מילות המפתח לא הופיעו במודעה עצמה. אם הסימן המסחרי הופיע במודעה עצמה (למשל בכותרת, כמו שהראיתי למעלה) – קבעו בתי המשפט כי מדובר בהפרה.

יש לזכור שפסיקה זו ניתנה טרם גוגל פיתח את הכלים של פרסום דינמי והכנסת מילות חיפוש. אז יתכן שבעתיד הפסיקה תשתנה אך כרגע זהו המצב.

נוסיף לכך שסעיף (א)13 לחוק עוולות מסחריות, תשנ”ט-1999 קובע כי:

בית המשפט רשאי, על פי בקשת התובע, לפסוק לו, לכל עוולה, פיצויים בלא הוכחת נזק, בסכום שלא יעלה על 100,000 שקלים חדשים.

והנה אנחנו מבינים מה הבעיה…

אני חוזר ומדגיש – אין מדובר בנושא תיאורטי. מדובר בנושא שכבר מככב הן בהתנהלות היומיומית המסחרית והן בתביעות בבתי משפט.

אז איך פותרים את הבעיה? מה המסקנה לאנשי הפרסום הדיגיטלי?

לצערי, הפרת סימן מסחרי (כמו גם גניבת עין) הן עוולות אזרחיות שאינן מחייבות “כוונה” ודי בביצוע הפעולות האסורות כדי להקים זכות לצו מניעה, ואף לפיצויים ללא הוכחת נזק. לכן – “לא ידעתי” ו”לא הבנתי” אינן טענות הגנה טובות שיעמדו לרשותכם.

אמנם, במקרי חוסר כוונה ותום לב, בהחלט יתכן שהפיצויים ללא הוכחת נזק לא יהיו גבוהים בצורה חריגה, אולם די בעצם ניהול ההליך והסכנה הגלומה בו כדי להוות מטרד בפני כל עסק המכבד את החוק.

לכן, חשוב שנהיה מודעים לבעיה ונתמודד עימה. מראש.

בדברי ההסבר גוגל מתאר את מסעות הפרסום הדינמיים ככאלו שחוסכים מאנשי הפרסום הדיגיטלי את ביצועם של מחקרי מילות מפתח.

אני, לעומת זאת, רוצה לטעון אחרת. לאור הבעיה שהצגתי למעלה, אני סבור שמקומם של מחקרי מילות מפתח והתייעצות עם עורך דין מומחה ביחס לתוצאותיהם, תופסים מקום של כבוד בגדר הפעילות הנדרשת מאנשי הפרסום הדיגיטלי.

כשאתם מבצעים מחקר שכזה אודות מילות המפתח השליליות חשוב שתשימו לב במיוחד למונחים שעלולים לסבך את הלקוח שלכם ואתכם מבחינה משפטית בעילות דוגמת סימני מסחר וגניבת עין. כלומר, שלילת שמו של מתחרה ישיר (ובמיוחד כזה שרשם סימן מסחרי על שמו) היא הכרח. אבל, יתכן שקיימות מילים נוספות שקיומן עלול לגרום להטעיית הלקוחות ולהקים את עילת גניבת העין. גם מילים שכאלו ראוי שיכללו בקמפיין כמילים שליליות.

תודות לעופר זוסמן ולעודד שטרן מתמנון דיגיטל על הסיוע הרב בהבנת הנושא.

נ.ב. – לאור פידבקים שקיבלתי ממקצוענים שונים בתחום ביחס למאמר שלמעלה חשוב לי להסביר. המקרים אליהם אני מתייחס במאמר זה אינם קורים באופן תדיר ואינם נפוצים. חלק מהתקלה אותה תיארתי למעלה גם נובעת מתקלות כאלו ואחרות שיוצרים עורכי הדין המטפלים בתיקים. מטרת מאמר זה אינה להפחיד אתכם או להציע שלא תעזרו במנגנונים הנוחים שגוגל מעמיד לרשותנו. מטרתי היא לגרום לכם לפקוח את העיניים, לבדוק את עצמכם ולבדוק את גוגל. נסו לאתר תקלות ומינעו אותן, מראש. זה הכל.

הפוסט Keyword Insertion וחיפוש דינמי – הסכנות המשפטיות הופיע ראשון בבלוג

Viewing all 91 articles
Browse latest View live